Перегляд за Автор "Кучер, Андрій Євгенович"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Методи нелінійної динаміки і детермінованого хаосу під час оцінки поведінки процесів ректифікації спирту(2021) Кишенько, Василь Дмитрович; Кучер, Андрій Євгенович; Крищенко, Дмитро Олександрович; Білецький, Микола СергійовичУ статті розглядаються процеси ректифікації на спиртовому заводі, які можна характеризувати як складну динамічну систему. Метою роботи є підвищення ефективності виробництва спирту шляхом створення автоматизованої системи моніторингу процесу перегонки й на основі аналітичної обробки в режимі онлайн реалізація ефективної стратегії управління ресурсами за допомогою інтелектуальних механізмів. Аналіз часових рядів змінних процесу проводився методами нелінійної динаміки, що дозволило визначити значення випадковості, які ґрунтуються на глибині прогнозу поведінки об’єкта. На основі аналізу часових рядів провідних технологічних параметрів функціонування ректифікаційної установки виявлені особливості поведінки складних технологічних комплексів, що характеризується переміжністю, яка являє собою чергування детермінованих, стохастичних і хаотичних режимів в умовах нестаціонарності. Проведено оцінку хаотичності процесів ректифікації спирту: показники трендустійкості Херста, кореляційної та фрактальної розмірності. Представлено алгоритми визначення типів режимів функціонування ректифікаційної установки як динамічного нелінійного об’єкта керування. Процеси дистиляції характеризуються наявністю як тохастичних, так і хаотичних режимів, розмірності атракторів яких лежать в діапазоні від 3 до 8. Цей об’єкт має значну стабільність тенденції (стійкість), що характеризується високим значенням показника Херста в діапазоні від 0,7 до 0,96. Отримані результати забезпечать ефективну ідентифікацію відповідних моделей для прогнозування та прийняття рішень під час керування. Результати досліджень указують на наявність переміжності в технологічних процесах, що вимагає створення систем моніторингу для діагностичних режимів роботи дистиляційної установки. Оперативна ідентифікація детермінованих, стохастичних або хаотичних режимів методами нелінійної динаміки дає змогу реалізувати ресурсозберігаючі стратегії управління в алгоритмах управління технологічними процесами дистиляції, що підвищить ефективність функціонування дистиляційної установки.Документ Особливості автоматизації процесу приготування та вистоювання тіста(2018-04) Кучер, Андрій Євгенович; Заєць, Наталія АнатоліївнаВ останні роки особливого значення набули прилади автоматичного контролю показників якості вихідної сировини, напівпродуктів і готової продукції в усіх харчових галузях In recent years, devices for automatic control of quality indicators for raw materials, semi-finished products and finished products in all food industries have acquired special significanceДокумент Спосіб автоматичного керування брагоректифікаційною установкою (Патент на корисну модель № 103724)(2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Новаковська, Наталія Генадіївна; Кучер, Андрій ЄвгеновичСпосіб автоматичного керування брагоректифікаційною установкою передбачає регулювання тиску низу та верху в колонах брагоректифікаціної установки, регулювання подачі бражки в бражну колону, регулювання витрати бражного дистиляту в епюраційну колону, регулювання витрати епюрату в ректифікаційну колону, регулювання відбору спирту-ректифікату, стабілізацію рівня в колонах брагоректифікаційної установки, вимірювання міцності спирту- ректифікату, вимірювання температури бражки. При цьому, додатково вимірюють температуру на контрольних тарілках колон брагоректифікаційної установки, міцність бражки, міцність бражного дистиляту, міцність епюрату, на основі інформації про витрати пари в кожну колону брагоректифікаційної установки, витрату бражки, витрату бражного дистиляту, витрату епюрату, витрату спирту-ректифікату, температуру бражки, температур на контрольних тарілках колон брагоректифікаційної установки проводять ідентифікацію математичних моделей, які зв'язують критерії оптимальності - міцності бражного дистиляту, епюрату, спирту-ректифікату, продуктивності колон брагоректифікаційної установки та втрат спирту в кожній колоні брагоректифікаційної установки від режимних параметрів - температури бражки, температур на контрольних тарілках колон брагоректифікаційної установки, витрат пари в кожну колону брагоректифікаційної установки, витрат бражки, бражного дистиляту, епюрату, спирту-ректифікату, і на базі отриманих математичних моделей обчислюються міжкритеріальні інтенсивності взаємодії, за якими проводять класифікацію ситуаційних конфліктів, і у випадку виникнення конфлікту антагоністичного характеру здійснюють коригування технологічних режимів шляхом зміни завдання регуляторам тиску низу та верху в колонах, регулятору подачі бражки в бражну колону, регулятору витрати бражного дистиляту в епюраційну колону, регулятору витрати епюрату в ректифікаційну колону, регулятору відбору спирту-ректифікату, регуляторам рівня в колонах брагоректифікаційної установки, переводячи ситуаційний конфлікт в неантагоністичну форму. A method for automatically setting control brewdistillation plant provides for the regulation of pressure from above and below in the columns brewdistillation plant, feeding mash adjustment in the mash column, regulation mash distillate flow in epuration column, regulation epyurata flow into the distillation column, control the selection of rectified alcohol level stabilization in the columns brewdistillation plant measuring fortress alcohol, measuring the temperature of the mash. At the same time, additional measure the temperature on the control plates columns brewdistillation plant mash fortress castle mash distillate epyurata fortress, based on information about spending a couple in each column brewdistillation plant, consumption of mash, consumption mash distillate consumption epyurata, consumption of alcohol rectified , the mash temperature, the temperature on the control plates columns brewdistillation plant carried out the identification of mathematical models linking optimality criteria - fortress mash distillate epyurata, alcohol, performance, installation and columns brewdistillation plant alcohol losses in each column brewdistillation plant of regime parameters - the mash temperature, temperature on control plates columns brewdistillation plant, steam flow into each column brewdistillation plant mash costs mash distillate epyurata, rectified alcohol, and on the basis of the obtained mathematical models calculated between the criteria intensity of interaction in which the classification of situational conflicts, and in the event of conflict antagonistic carry out adjustment of technological modes by changing the setting regulators pressure from above and below in the columns, the regulator supplying the mash in the mash column, flow controller mash distillate epuration column, flow controller epyurata in the distillation column, the controller selection rectified alcohol level controls in the columns brewdistillation plant , translating situational conflict in the form of nonantagonistic.