Перегляд за Автор "Ломберг, Маргарита Леонідівна"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Антимікробна активність вищих базидіальних грибів(2014) Кудрявець, Євген Валентинович; Ломберг, Маргарита ЛеонідівнаУ результаті дослідження антимікробної активності 14 видів макроміцетів виявлено, що у 7 видів антимікробна активність була відсутня. Причиною цього може бути недостатній для накопичення вторинних метаболітів термін культивування базидіоміцетів (10 діб) або використання менш активних штамів. У 8 штамів була виявлена антимікробна активність, що робить їх перспективними для подальших досліджень. The study of antimicrobial activity of 14 species macromycetes found that 7 kinds of antimicrobial activity was absent. This may be insufficient for the accumulation of secondary metabolites term cultivation of basidiomycetes (10 days) or the use of less active strains. The 8 strains was detected antimicrobial activity, making them promising for further research.Документ Біологічні особливості Coprinus comatus (O.F.Müll.) Pers(2014) Полюх, Наталія Петрівна; Ломберг, Маргарита ЛеонідівнаЗа одержаними результатами відібрано культуру, яка здатна до надсинтезу. Після оптимізації умов культивування запропонований штам може бути впроваджений в біотехнологію. According to the results obtained by selected culture that is able to supersynthesis. After optimization of culture conditions proposed strain can be implemented in biotechnology.Документ Підбір оптимальних умов вирощування міцелію для штучного культивування їстівних грибів(2015) Кудрявець, Євген Валентинович; Красінько, Вікторія Олегівна; Ломберг, Маргарита ЛеонідівнаСтаття присвячена підбору умов штучного культивування вищих базидіоміцетів з метою створення на їх основі харчових та лікувально-профілактичних продуктів. Встановлено, що серед семи досліджених агаризованих поживних середовищ найбільш сприятливим для більшості штамів виявився вівсяний агар. Вивчено вплив температури на ростові показники базидіальних грибів. Досліджені штами, за винятком Flammulina velutipes, не росли при температурі +4 °С, але зберігали життєздатність і поновлювали ріст при перенесенні до сприятливих умов. При критично високій температурі ( +37 °С) досліджені види росли по-різному, у переважної більшості ріст був відсутній, а штами Kuehneromyces mutabilis та Lentinus edodes повністю втрачали свою життєздатність. The article is devoted to the determination of the conditions for cultivation of higher Basidiomycetes mushrooms to be used for the production of food and health-promoting products. Seven agar media were tested for mushrooms cultivation. It was established that oatmeal agar medium was for more suitable for the most researched strains. Temperature effect on the growth parameters of Basidiomycetes mushrooms was studied. The best growth of all tested strains was observed at a temperature 27 ° C. Effect of the critical temperatures on the growth and viability of Basidiomycetes mushrooms was studied. The examined strains with the exception of the strain Flammulina velu^pesdid not grow at a temperature of +4°C, but remained viable and resumed growth being returned to the favorable conditions. The examined strains grey differently at a critical high temperature (+ 37°C): the vast majority of the examined trains did not grow, meanwhile the strains Kuehneromyces mutabilis and Lentinus edodes totally lost its viability.Документ Підбір оптимальних умов культивування вищих базидіальних грибів(2014) Кудрявець, Євген Валентинович; Красінько, Вікторія Олегівна; Ломберг, Маргарита ЛеонідівнаУпродовж усієї історії існування людства вищі базидіальні гриби, як і рослини, були традиційним продуктом харчування та засобом лікування різних захворювань. Багатьом видам грибів притаманні цінні харчові та лікувальні властивості. На протяжении всей истории существования человечества высшие базидиальных грибы, как и растения, были традиционным продуктом питания и средством лечения различных заболеваний. Многим видам грибов присущи ценные пищевые и лечебные свойства. Throughout the history of mankind higher basidiomycetes as plants, had a traditional meal and treatment for various diseases. Many species of fungi characterized valuable nutritional and medicinal properties.Документ Ферментативна активність окремих представників родів Coprinellus та Coprinopsis(2013) Кирпушко, Оксана Володимирівна; Ломберг, Маргарита ЛеонідівнаThe presence of certain enzymes characterizing the metabolism of carbohydrates (amylase, cellulase), proteins (protease), lipids (lipase), nitrogen compounds (nitrate reductase) and redox proceses (laccase) in the representatives of Coprinopsis atramentaria, Coprinopsis cinerea and Coprinellus ephemerus have been verified. The presence or absence of the activity of above mentioned enzymes in investigated strains by the methods of qualitative color tests have been determined. У представників видів Coprinopsis atramentaria, Coprinopsis cinerea та Coprinellus ephemerus перевірено наявність певних ферментів, які характеризують метаболізм вуглеводів (амілаза, целюлаза), білків (протеаза), ліпідів (ліпаза), азотистих сполук (нітратредуктаза) та окисно-відновних процесів (лаказа). Методами якісних кольорових реакцій зазначено наявність чи відсутність ферментативної активності вище вказаних ензимів у досліджених штамів.