Перегляд за Автор "Масліков, Максим Михайлович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 47
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз структури споживання теплової енергії та палива на хлібозаводі(2004) Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичНа базі розробленої методики розрахунку проведено аналіз структури споживання теплової енергії та палива на хлібозаводі №3 ВАТ “Криворіжхліб”.Документ Аналіз структури теплоспоживання в олієжировій промисловості(2003) Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло Олександрович; Василенко, Сергій МихайловичЗапропоновано програмне забезпечення для аналізу теплоспоживання на підприємствах олієжирової промисловості, що може бути використане для нормування витрат паливно-енергетичних ресурсів, проведення енергетичного аудиту, розроблення енергозбережних заходів. З його допомогою проведено аналіз теплоспоживання різних технологічних ліній олієжирового комбінату.Документ Вивчення кріопротекторних властивостей білково-полісахаридних сумішей у складі посічених напівфабрикатів(2018) Скочко, Олексій Іванович; Друговейко, Владислав Олексійович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Масліков, Максим МихайловичУ статті наведено результати впливу білково-полісахаридних сумішей на зміну функціонально-технологічних і структурно-механічних властивостей модельних зразків котлет. Встановлено, що використання розроблених кріо- протекторних комплексних сумішей у складі модельних м ’ясних фаршевих систем у кількості 2% підвищує вологоутримувальну здатнісь на 9,7... 15,3%, порівняно з контрольним зразком, знижує кріоскопічну температуру на 2,09...2,81°С, що позитивно впливає на показники якості готових виробів. Визначено найбільш функціональний склад комплексної кріопротекторної білково-полісахаридної суміші, що містить білок плазми крові, казеїнат натрію, клітковину подорожника та льону за рівних співвідношень. За результатами проведених досліджень встановлено, що використання білково-полісахаридних композиції у технології посічених напівфабрикатів дає змогу зберегти щільну структуру напівфабрикатів після 30 діб зберігання в замороженому стані і сприяє отриманню продуктів високої якості.Документ Визначення впливу відбору соку у дифузійних апаратах на прибутковість бурякоцукрового виробництва(2021) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим Михайлович; Петренко, Валентин Петрович; Бойко, Володимир ОлександровичУ статті наведені результати визначення впливу відбору соку у дифузійних апаратах на прибутковість бурякоцукрового виробництва. Виконано аналіз чинників, що впливають на ефективність висолоджування бурякової стружки, втрати цукрози в жомі, перехід у сік нецукристих речовин, а також цукрози в білий цукор і мелясу. Розроблено модель процесу та програму розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку. За критерій оптимізації прийнято очікувану зміну прибутку виробництва цукру. Ця модель дає змогу прогнозувати прибутковість виробництва цукру з буряка залежно від умов виробництва і кон’юнктури цін на товари, що впливають на доходи і видатки виробництва. Наведені приклади розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку й очікуваної зміни прибутковості.Документ Визначення кріоскопічної температури молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива(НУХТ, 2012) Згурський, Андрій Володимирович; Потапов, Станіслав Геннадійович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Масліков, Максим МихайловичМетодом термічного аналізу було досліджено температуру початку кристалізації води у сумішах для виробництва морозива молочно-овочевого на основі свіжого пюре із гарбуза та порошка із гарбуза конвективного сушіння. Встановлено кореляційну залежність зміни кріоскопічної температури молочно-овочевих сумішей від кількості овочевого компоненту. Доведено, що зниження цього показника відбувається пропорційно підвищенню вмісту сухих речовин гарбуза, у тому числі розчинного пектину. By the method of thermal analysis was investigated temperature the beginning of crystallization water in mixtures for dairy cream and vegetable-based sauce with fresh pumpkin and pumpkin powder convective drying. Correlation dependence of cryoscopic temperature milk and vegetable of the mixtures on the number of vegetable component. It is proved that the reduction of this indicator is proportionally increasing solids content pumpkins, including soluble pectin.Документ Визначення кріоскопічної температури сумішей морозива(Херсон: Гринь Д.С., 2012) Масліков, Максим Михайлович; Захарченко, К. С.; Козоріз, В. С.За допомогою розробленої установки визначено кріоскопічні температури сумішей морозива класичних та нових видів за модифікованою методикою. Доведено необхідність застосування безпосереднього вимірювання кріоскопічної температури сумішей морозива через значні розбіжності у значеннях, розрахованих за різними методиками. Cryoscopic temperatures of ice cream mixes classical and new types defined using the developed installation with the modified procedure. The need for direct measurement of ice cream mixtures cryoscopic temperature proved due to significant differences in the values calculated by traditional techniques.Документ Використання тестового контролю знань студентів у вищому технічному навчальному закладі(2004) Масліков, Максим Михайлович; Лагода, Володимир АндрійовичРозглянуті особливості використання тестування для масового оцінювання знань студентів у вищих технічних навчальних закладах. The features of testing for mass evaluation of students' knowledge in higher technical institutes are considered.Документ Вплив відбору дифузійного соку на прибутковість бурякоцукрового виробництва(2022) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим МихайловичРозроблена модель дифузійного процесу та програма розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку і втрати цукрози у жомі. Новизна моделі полягає у представленні дифузійного процесу між буряковою стружкою і екстрагентом як масопровідності (утрудненої дифузії) у системах з твердою фазою. Такий підхід дозволяє враховувати додатково вплив наступних чинників: чистоту клітинного соку; структуру стружки; нелінійність масовіддачі від довжини ста грамів бурякової стружки; тривалість екстракції; пресування жому та повернення у дифузійний апарат потрібної кількості жомопресової води. За критерій оптимізації прийнято очікувану зміну прибутку виробництва цукру. Ця модель дозволяє прогнозувати прибутковість виробництва цукру з буряка залежно від техніко-економічних умов виробництва і кон’юнктури цін на товари, що впливають на доходи і видатки виробництва.Документ Дослідження зміни розподілу вологовмісту у просторі модифікованого газового середовища(2010) Масліков, Максим Михайлович; Потапов, Станіслав Геннадійович; Старенький, М. М.Проведений дослід зі зберігання яблук сорту «Джонаголд» у контейнері з модифікованим газовим середовищем. Опрацьовані результати досліду та встановлені залежності зміни вологовмісту в просторі контейнера.Документ Дослідження зміни температур у штабелі цукру при зберіганні(УкрІНТЕІ, 1998) Масліков, Максим Михайлович; Прядко, Микола ОлексійовичОписано дослід з визначення температурно-вологісних режимів зберігання цукру-піску, проведений на Шамраївському цукровому заводі. Наведено результати досліду: зміни температур всередині штабеля цукру-піску, у складі та у навколишньому повітрі, а також зміни показників якості цукру The experiment to determine the temperature and humidity conditions of storage of sugar held at the Shamraevsky sugar factory is described. The results of experiment: temperature changes inside the stacks of sugar, in the warehouse and in the ambient air, as well as qualitative indicators of sugar.Документ Дослідження кріоскопічної температури плодовоягідного купажного напівфабрикату(2021) Польовик, Володимир Вікторович; Березова, Ганна Олександрівна; Корецька, Ірина Львівна; Масліков, Максим МихайловичДокумент Дослідження процесу заморожування сумішей для морозива з різним складом(2014) Колодзінський, Роман Ігорович; Масліков, Максим МихайловичВ даній доповіді досліджується питання розробки суміші морозива для діабетиків на основі цукорозамінників, таких як сорбітол. In this report, the question of development mix ice cream for diabetics based tsukorozaminnykiv such as sorbitol.Документ Енергозбереження на харчових підприємствах(2007) Масліков, Максим МихайловичОписана типова структура енергоспоживання харчових підприємств та шляхи економії енергії у харчовій промисловості.Документ Кріогенна техніка і технологія : курс лекцій(Київ : НУХТ, 2008) Масліков, Максим МихайловичРозглянуто теоретичні основи кріогенної техніки, властивості речовин в області кріогенних температур. Описані будова, принцип дії, способи розрахунку систем зрідження газів та кріорефрижераторів. Описані кріогенні технології, що використовуються у різних галузях промисловості. Theoretical principles of cryogenic engineering, material properties in cryogenic temperatures are described. The structure, operation principle, calculation methods for gases liquefying systems & cryorefrigerators are described. Cryogenic technologies used in various industries are described.Документ Кріогенна техніка і технологія : навчальний посібник(2010) Масліков, Максим МихайловичРозглянуто теоретичні основи кріогенної техніки, властивості речовин в області кріогенних температур. Описані будова, принцип дії, способи розрахунку систем зрідження газів та кріорефрижераторів. Описані кріогенні технології, що використовуються у різних галузях промисловості. Theoretical principles of cryogenic engineering, material properties in cryogenic temperatures are described. The structure, operation principle, calculation methods for gases liquefying systems & cryorefrigerators are described. Cryogenic technologies used in various industries are described.Документ Кріогенні технології у харчовій промисловості(2006) Масліков, Максим МихайловичРозглянуто кріогенні технології, що використовують у харчовій промисловості. Наведено конструкції швидкоморозильних апаратів, їх переваги та недоліки, спосіб визначення витрати зрідженого азоту на заморожування харчових продуктів. The design сryogenic freezers, their advantages and disadvantages, the method of determining the flow of liquid nitrogen to freeze food are explained.Документ Кріоскопічна температура вершкових кремів пониженої жирності(2017) Звягінцева-Семенець, Юлія Петрівна; Колодзинський, Роман Ігорович; Масліков, Максим Михайлович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Камбулова, Юлія ВікторівнаВ статті наведені результати визначення кріоскопічної температури вершкових кремів з пониженим вмістом жиру. Показаний вплив альгінату натрію і j-каррагінану на характер замерзання води в системі. Встановлені відмінності у параметрах заморожування кремів з сахарозою, глюкозою, фруктозою. The article presents the results of determination of the cryoscopic temperature of cream with low fat. The influence of sodium alginate and j-carrageenan on the nature of freezing of water in the system is shown. The differences in parameters of freezing of creams with sucrose, glucose, fructose are established.Документ Лабораторна установка для безперервного контролю та реєстрації параметрів газового охолодного середовища(2009) Потапов, Станіслав Геннадійович; Масліков, Максим МихайловичРозроблена методика та зібрана дослідна установка, що дозволяє вимірювати та реєструвати параметри модифікованого газового середовища в автоматичному режимі з інтервалом в 30 секунд без порушення герметичності контейнера.Документ Математична модель дихання яблук з урахуванням динаміки концентрації етилену(НУХТ, 2011) Потапов, Станіслав Геннадійович; Масліков, Максим МихайловичЗапропонована модель зміни концентрацій кисню, двоокису вуглецю та етилену під час дихання яблук у герметичному контейнері. Вимірювання концентрації газів проводилося на модернізованій дослідній установці. Вірогідність математичної моделі підтверджена дослідами. We propose a concentration change model of oxygen, carbon dioxide arid ethylene during apples breathing in the hermetic container. Gas concentration measurement was taken on the modernized investigation unit. Mathematical model confidence was confirmed by research.Документ Математична модель процесу тепло- вологовиділення під час зберігання продукції у фрукто- овочесховищах(2014) Мотовильник, Андрій; Масліков, Максим МихайловичУ плодах і овочах, поміщених на зберігання, відбуваються різноманітні процеси: фізичні, біохімічні, хімічні. З хімічних процесів найбільш істотне значення мають виділення вологи і зміна температури (виділення теплоти) під час процесів дихання. Fruits and vegetables are placed in storage, there are a variety of processes: physical, biochemical, chemical. Since most chemical processes are significant allocation of moisture and temperature changes (heat release) during the process of respiration.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »