Перегляд за Автор "Митев, Панко"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Пути ресурсоэнергосбережения в пищевой промышленности и перспективные источники энергоресурсов Украины и Болгарии(2012) Мельник, Ирина Петровна; Домарецкий, Виталий Афанасьевич; Куц, Анатолий Михайлович; Митев, ПанкоСделан анализ современного состояния использования энергии в пищевой промышленности Украины и Болгарии. Указаны перспективные направления внедрения ресурсоэнергосберающих технологій. Так, в спиртовой промышленности – это утилизация барды с производством биогаза с дальнейшим использованием его как биотоплива. Из некондиционного сирья нужно производить биоэтанол, как добавку к моторному топливу. Made the analysis of the current state of energy use in the food industry of Ukraine and Bulgaria. Specified promising implementation resursoenergosberezheniya technologies. So, in the alcohol industry is the disposal of vinasse production of biogas with continued use it as a biofuel. Of substandard raw materials needed to produce bioethanol as an additive to motor fuel.Документ Теоретични основи на храненето в условията на глобалното затопляне(2014) Мельник, Ирина; Куц, Анатолий Михайлович; Митев, Панко; Стоянов, Н.Theoretical basis of nutrition in the conditions of global warming: Major factors of aggravation of health of the population in the conditions of global warming are analyzed. The role of the food industry in improvement of technology of products from the food raw materials, which have been grown up in these conditions, is shown. It is proved that improvement of properties of products has to be reached at the expense of increase in the contents of nutrients with simultaneous reduction of quantity of ballast substances. Теоретичні основи харчування в умовах глобального потепління: аналізуються основні фактори погіршення здоров’я населення в умовах глобального потепління. Показана роль харчової промисловости в покращенні якості продуктів із пищевої сировини, яка була виращена за таких умов. Доказано, що покращення властивостей продукції може бути досягнуто за рахунок збільшення вмісту харчових речовин з одночасним зменшенням кількості баластних.