Перегляд за Автор "Паньков, Дмитро Васильович"
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Автоматизоване управління технологічним комплексом хлібопекарського виробництва на основі методів кваліметрії(2018) Паньков, Дмитро ВасильовичДисертація присвячена розробці нового підходу до управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва. Основними критеріями при управлінні хлібопекарським підприємством є якість продукції, продуктивність та технологічні втрати. З метою уточнення показників якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції проведено експертне опитування. Проведена лінгвістична апроксимація основних технологічних показників для формування сценаріїв керування та врахування невизначеностей в поведінці технологічних процесів виробництва хліба. Розроблена онтологія хлібопекарського виробництва, що дає необхідні можливості практичного застосування результатів для розробки ефективних ресурсоощадних стратегій управління технологічним комплексом хлібопекарського виробництва. Проведено факторно-цільовий аналіз, що дозволило встановити і відкоригувати цілі управління та фактори впливу на них . Створено структуру та розроблено алгоритмічне і програмне забезпечення автоматизованої системи сценарно-синергетичного керування хлібопекарським виробництвом з використанням сучасних інформаційних технологій. The dissertation is devoted to the development of a new approach to the management of technological processes of baking production. The main criteria for managing a bakery business are product quality, productivity and technological losses. Taking into account the importance of assessing the quality of raw materials, semi-finished products and finished products, a significant number of indicators and the complexity of assessing their interactions, an analysis of the baking production management object from the category-functory approach was carried out, which allowed using verbally algorithmic procedures to reduce the share subjective evaluation of quality parameters. The information aspects of management of the process of improving the quality of the bakery products and the efficiency of the bread making process are considered. In order to clarify the quality indices of raw materials, semi-finished products and finished products, an expert survey was conducted. Models of quality of raw materials, semi-finished products and finished products have been developed. The linguistic approximation of the main technological indicators for the formation of management scenarios and taking into account the uncertainties in the behavior of technological processes of bread production are carried out. To support decision-making management, cognitive modeling was performed, which allowed to trace the causal relationships between the parameters of the technological processes and develop management scenarios. The ontology of baking production is developed, which provides the necessary opportunities for the practical application of results for the development of effective resource-saving strategies for managing the technological complex of baking production. Factor-target analysis of the control object was carried out, which made it possible to establish and correct the objectives of management and factors of influence on them. A passive experiment was carried out on the results of which the identification of mathematical models describing the dependencies of output process variables that can be measured operatively by objective methods and characterize the quality of semi-finished products and finished products, productivity, specific losses of resources at each stage of the baking production, from the regime parameters and qualitative indicators of incoming products. The synthesis of the system of interconnected control of the technological complex of the bakery is carried out by the method of analytical construction of the aggregate regulators (AKAR method). In the framework of the AKAR methodology, nonlinear mathematical models of cooking dynamics, preparation of dough, stand, baking were developed. The structure and algorithmic software and software of the automated system of scenario-synergistic management of baking production using modern information technologies are developed. To study the effectiveness of the developed system of scenario-synergistic management of the technological complex of baking production, simulation modeling was conducted by comparing the functioning of the developed system with existing systems. The formation of incoming actions was carried out using robust plans of the Taguchi experiment. The conducted production tests of the proposed technical solutions showed improvement of product quality, increase in productivity of production, reduce the cost of resources. The system of management of the technological complex of baking production based on the methods of qualimetry is integrated into the information vertical of the technological complex of the bakery.Документ Автоматизоване управління якістю продукції хлібопекарського виробництва на основі принципів кваліметрії(2018) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь Дмитрович; Шаруда, Світлана СергіївнаУ статті досліджуються методи підвищення якості хлібопекарської продукції на всіх стадіях виробництва та її атестації для реалізації споживачам за допомогою інтегрованої автоматизованої системи управління якістю продукції, в якій використані сучасні методи комп’ютерної кваліметрії. The article examines the methods for improving the quality of bakery products at all stages of production and its certification for sale to consumers through an integrated automated quality control system of products, which uses modern methods of computer qualimetry.Документ Динамічна кваліметрія в хлібопекарському виробництві(2017) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь ДмитровичРозглядається відділ управління якістю як головний орган для з’ясування проблем якості. Завданням цього підрозділу має стати збирання, систематизація та обробка даних щодо зовнішнього та внутрішнього середовища з метою порівняння їх з раніше встановленими вимогами до роботи підприємства. Для розробки рішень щодо вирішення виявлених відхилень необхідні єднання та координація дій, що входить в функції відділу управління якістю. We consider quality control department as the main body to determine the quality problems. This unit should be collecting, ordering and processing of data on internal and external environment in order to compare them with previously established requirements of the enterprise. To develop solutions to address the identified deviations necessary cohesion and coordination, part of the functions of quality control department.Документ Комп’ютерна кваліметрія при управлінні технологічним комплексом хлібопекарського виробництва(2017) Паньков, Дмитро ВасильовичРозглянуто принципи і методи оцінки якості хлібопекарського виробництва, представлена структурна схема комп’ютерної кваліметрії. Principles and methods of assessing the quality of bakery production, shows the block diagram of computer quality control.Документ Концептуальна математична модель аналізу якості хлібопекарської продукції(2017) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь ДмитровичЗдійснюється формалізація даних по якості хлібопекарської продукції, їх структуризація, і описується процес побудови дворівневої математичної моделі, метою якої є аналіз якості даних процесу приготування хлібопекарської продукції як на рівні окремих обчислювальних методів, так і на рівні комплексної кількісної оцінки якості. В першу чергу наводиться класифікація даних на кожному етапі виробництва та виділення груп для проведення технологічного контролю якості. Запропонована концепція контролю якості передбачає проведення технологічного контролю службової інформації, тобто метаданих. З огляду на цю умову, будемо використовувати терміни «аналіз якості даних» і «контроль якості даних», які можна застосувати до метаданих. The formalization of data on the quality of baking products, their structuring, and describes the process of building a two-tier mathematical model, the purpose of which is to analyze the quality of the data of the process of preparation of baking products both at the level of individual computing methods, and at the level of integrated quantitative assessment of quality. First of all, the classification of data at each stage of production and allocation of groups for technological quality control is given. The proposed concept of quality control involves the technological control of the service information, ie metadata. Given this condition, we will use the terms "data quality analysis" and "data quality control" that can be applied to the metadata.Документ Особливості впровадження автоматизованої системи управління якістю хлібопекарської продукції(2017) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь ДмитровичУ статті розглянуто поняття «якості продукції» як узагальненого комплексного поняття та економічної категорії. Досліджено стандарти Міжнародної організації по стандартизації ISO серії 9000. Визначено основні фактори впливу на формування якості хлібопекарської продукції, а також запропоновано шляхи підвищення ефективності управління якістю за рахунок системного впливу на фактори формування якості хлібопекарської продукції. The article discusses the concept of "product quality" as a generalized concept and comprehensive economic category. Researched standards of the International Organization for Standardization ISO 9000. The main factors influencing the formation of quality bakery products, and suggests ways to improve the quality management system through effects on factors of quality bakery productsДокумент Побудова бази знань експертної системи якості хлібопекарського виробництва: онтологічний підхід(2017) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь ДмитровичПобудова бази знань експертних систем з використанням онтології при наявності стандартизованого словника концептів предметної області хлібопекарського виробництва. Building a knowledge base of expert systems using ontologies in the presence of a standardized vocabulary domain concepts bakery productionДокумент Побудова бази знань експертної системи якості хлібопекарського виробництва: онтологічний підхід(2016) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь ДмитровичПобудова бази знань експертних систем з використанням онтології при наявності стандартизованого словника концептів предметної області хлібопекарського виробництва. Building a knowledge base of expert systems using ontologies in the presence of a standardized vocabulary domain concepts bakery production.Документ Підтримка прийняття рішень при керуванні складним технологічним комплексом хлібопекарського виробництва на основі онтологічної бази знань(2017) Паньков, Дмитро ВасильовичПропонується розробка методології інтелектуального управління взаємодією складних процесів на основі онтологічного аналізу і обробки знань з метою забезпечення якості хлібопекарської продукції та своєчасності управлінських рішень в хлібопекарському виробництві. It is proposed to develop a methodology intelligent relationship management of complex processes based on ontological analysis and process knowledge to ensure quality bakery products and timely management decisions in the baking industry.Документ Спосіб інтелектуального керування процесом випічки подового хліба на основі кваліметричних моделей (Патент на корисну модель № 103533)(2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Паньков, Дмитро ВасильовичСпосіб інтелектуального керування процесом випічки подового хліба на основі кваліметричних моделей, що включає вимірювання вологості в зоні зволоження і температур в зоні зволоження, першій та другій зонах випічки, регулювання температур шляхом подачі продуктів згорання в зону зволоження, першу та другу зони випічки, регулювання вологості шляхом подачі пари в зону зволоження, причому додатково вимірюється пропеченість м'якушки виробу, маса виробу, об'єм виробу, висота виробу, діаметр виробу, колір скоринки виробу, на основі отриманої поточної інформації проводиться ідентифікація математичної кваліметричної моделі, яка вибирається із бази знань залежно від асортименту виробу, що випікається, потім з отриманої математичної кваліметричної моделі проводиться оптимізація якості продукції шляхом корекції технологічного режиму через змінювання подачі пари в зону зволоження, витрати продуктів згорання в зону зволоження, першу та другу зони випічки, швидкості руху поду хлібопекарської печі. A method of intelligent control baking process hearth bread based quality measurement models, including the measurement of humidity in the humidification zone and the temperature in the moistening zone, the first and second zones baking temperature control by supplying the combustion products in the wetting zone, the first and second baking zone, humidity control by feeding steam humidification zone, and further measured-baked crumb products, mass products, the volume of products, product height, diameter of the product, the color of the crust of the product on the basis of current information the identification of mathematical quality measurement model, which is selected from the knowledge base, depending on the product range, that is baked, then from the resulting mathematical model quality measurement product quality optimization is performed by the correction process mode through a change in the steam moistening zone, the combustion products flow into the moistening zone, the first zone and the second baking, the baking speed of the hearth furnace.Документ Управління якістю хлібопекарської продукції на основі онтологій(2015) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь ДмитровичРозроблені методи і алгоритми кваліметричної оцінки сировини, напівфабрикатів та готової продукції хлібопекарського виробництва на основі моделей структурного опису технологічних процесів з використанням онтологій. The methods and algorithms qualimetric evaluation of raw materials, semi-finished and finished products bakery production on the basis of structural models describe processes using ontologies.Документ Факторно-цільовий аналіз хлібопекарського виробництва для задач автоматизованого керування якістю продукції(2017) Паньков, Дмитро ВасильовичРозглянуто один із семи інструментів якості, створено діаграму Ісікави для якості готової продуктії хлібопекарського виробництва. Проведено аналіз факторів, що впливають на якість готової продукції. One of the seven quality tools is studied; Ishikawa diagram of productivity quality of ready bakery production is created. Analysis of factors affecting the quality of the finished product is conducted.Документ Формування динамічних баз знань на основі адаптивної резонансної теорії при керуванні якістю хлібопекарської продукції(2017) Паньков, Дмитро ВасильовичРозглянуто створення баз знань динамічної експертної системи для управління якістю хлібопекарської продукції, адаптованої до виникнення нештатних ситуацій, визваних високою лабільністю показників якості сировини та перебігом технологічних процесів. Consider creating a dynamic knowledge base of expert system to manage quality bakery products, adapted to the emergence of emergency situations dictated by high lability indicators of quality raw materials and course processes.Документ Формування знань експертів при інтелектуальному керуванні якістю хлібопекарської продукції(2015) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь ДмитровичВ задачах інтелектуального керування якістю хлібопекарської продукції важливе значення набуває комплексне оцінювання якості на основі знань експертів. In the intellectual quality control problems bakery products becomes important as comprehensive evaluation based on the knowledge of experts.Документ Інтелектуальний контроль якості хлібопекарської продукції(2017) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь ДмитровичРозглядається формування автоматизованої системи інтелектуального контролю якості за рахунок сукупності інформаційних ресурсів. We consider the formation of intelligent automated quality control by the totality of information resources.