Перегляд за Автор "Пащенко, Богдан Сергійович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 84
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Lean-мислення як запорука конкурентоспроможності та стабільності операторів ринку харчової продукції України(2024) Слободенюк, Сергій; Пащенко, Богдан СергійовичУ матеріалі показано, що Lean-виробництво дозволяє усунути втрати, які не створюють цінності для споживача, і тим самим підвищити конкурентоспроможність оператора ринку харчової продукціїДокумент Аналіз структурно-механічних параметрів керамічних мембран в технологічному процесі виготовлення(2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович; Штерн, Михайло Борисович; Михайлов, Олег ВолодимировичВстановлені особливості деформування частинок дисперсних систем і закономірності розподілу властивостей можуть бути використані при визначенні параметрів проникності мембран.Документ Аналітичний спосіб опису мембранного розділення дисперсних систем на установках з керамічними фільтрувальними елементами(2018) Пащенко, Богдан СергійовичУ роботі наведено математичний опис процесу розділення дисперсних систем в керамічному мембранному елементі, що дозволяє розраховувати зміну швидкостей та тисків через керамічну мембрану в залежності від умов на її вході та виході, що в подальшому доцільно використовувати при проектуванні і впровадженні на відповідних технологічних етапах харчових виробництв.Документ Аспекти впровадження системи менеджменту безпечності при виробництві хліба житньо-пшеничного на харчових підприємствах(2022) Олефіренко, Анастасія Дмитрівна; Пащенко, Богдан СергійовичПоказано, що впровадження та функціонування системи менеджменту безпечності зокрема при виробництві хліба житньо-пшеничного є ефективною запорукою створення продовольчої безпеки населення країни особливо в умовах воєнного часу. Це створює сприятливі умов для подальшого розвитку та виходу із неминучої продовольчої та економічної кризи, що може загрожувати держави та населенню в сучасній геополітичній обстановці.Документ Вдосконалення процесу доочищення стоків спиртових виробництв з використанням мембранних технологій(2021) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр АнатолійовичУ матеріалі розроблено апаратурно-технологічна схему, що дозволяє підвищити ступінь очищення стічних вод підприємства на 15%.Документ Визначення коефіцієнту проникності структурного шару осаду на керамічних фільтрувальних елементах(2019) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній ВасильовичУ матеріалі розроблена методика визначення коефіцієнту проникності структурного шару осаду з врахуванням геометричних параметрів реального пористого тіла. Запропоновано математичні залежності для визначення коефіцієнту проникності шару осаду у процесі ультрафільтрації.Документ Визначення концентрацій фаз при мембранному фільтруванні рідких середовищ(2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній ВасильовичУ роботі запропоновано математичну модель процесу фільтрації рідких середовищ у мембранних технологіях. Модель побудована на основі положень механіки дисперсних середовищ. Тому вона дозволяє дослідити основні закономірності фільтрування рідких середовищ з врахуванням структури пористого каркасу мембрани, а також накопичення шару твердих відкладень при заданих експлуатаційних умовах. Запропоновано методику визначення концентрації твердої фази та газорідинного дисперсійного середовища у межах дисперсної системи «мембрана-рідина», а також продуктивності мембранного фільтрування. В основу методики покладено розв'язання задач деформування вологонасиченої дисперсної системи у динамічній постановці. При цьому використовувався програмний комплекс PLAST-02. Для спрощення аналізу процесу відокремлення рідкої фази, розроблений алгоритм по визначенню кількості рідкої, яка вийшла за межі дисперсної системи. Дана методика застосовувалася для дослідження процесу тупикової фільтрації, який побудований так, що через стінки зайнятого дисперсною системою об’єму виходить тільки одна фаза, а інша повністю залишається у її складі. В результаті визначається, як закон змінення у часі маси рідини, що вийшла за межі дисперсної системи, так і закон змінення у часі концентрацій фаз. Результати даного дослідження можуть бути використані для розрахунку та проектування фільтрувальних установок на основі мембранних елементів, а також для аналізу зміни властивостей технологічного процесу розділення дисперсних систем.Документ Використання комп’ютерних технологій для дослідження процесу мембранного розділення дисперсних систем(2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній ВасильовичЗапропонована методика теоретичного дослідження процесів мембранного розділення дисперсних систем може бути застосована для аналізу закономірностей процесу фільтрування рідкої фази з врахуванням структурно-механічних параметрів пористого каркасу мембрани.Документ Використання комп’ютерних технологій для визначення коефіцієнту проникності шару осаду при мембранному фільтруванні дисперсних систем(2019) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Юрій ГригоровичУ матеріалі розроблено методику інформаційного проектування по визначенню коефіцієнту проникності структурного шару осаду на мембрані за допомогою гібридного CAE комплексу. Запропоновано аналітичну залежність для визначення коефіцієнту проникності шару осаду в процесі мембранної фільтрації дисперсних систем.Документ Використання новітніх полімерних матеріалів для виготовлення ультра- та нанофільтраційних мембран(2017) Пащенко, Богдан СергійовичУ матеріалі показано, що промислові і лабораторні зразки полімерних матеріалів для виготовлення мембран свідчать про те, що потенційні можливості використання даної технології обмежені вузьким колом асортименту представленої на ринку мембранної продукції. Для вирішення цих завдань необхідне створення та виготовлення у даній сфері харчових технологій нових термічно і хімічно стійких матеріалів.Документ Використання у технологічних процесах надкритичного стану рідин(2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Кадомський, Сергій ВіталійовичПоказано, що використання надкритичного стану рідин у харчовій промисловості дозволяє витягувати без деструкції з рослинної сировини різні смакові і ароматичні компоненти, що додаються в одержувану продукцію.Документ Вплив виду пакувального матеріалу на показники якості хлібобулочних виробів в залежності від терміну зберігання(2024) Власюк, Євгенія Михайлівна; Пащенко, Богдан СергійовичУ роботі показано, що пакувальний матеріал створює істотний вплив на показники якості хлібобулочних виробі, а вибір його типу залежить насамперед від тривалості зберігання.Документ Вплив застосування живильних середовищ на вологоутримуючу здатність пророщеного вівса(2023) Дубівко, Анастасія Сергіївна; Пащенко, Богдан СергійовичАвторами проаналізовано значення масової частки вологи у вівсяному солоді, пророщеному на різних живильних середовищах. Показано, що застосування колоїдного розчину цинку призводить до зменшення його вологоутримуючої здатності і, як наслідок, до зменшення енергозатрат на процес сушіння. Разом з тим показник вологості відповідає вимогам нормативної документації, зокрема ДСТУ 4963:2008, можна стверджувати про доцільність застосування пророщеного вівса у якості харчової добавки для ферментованих молочних продуктів, зокрема напоїв.Документ Вплив системи кайзен як складової LEAN-виробництва на якість та безпечність харчової продукції(2021) Анісімова, Варвара Володимирівна; Пащенко, Богдан СергійовичБуло показано, що оптимізація виробничих процесів (кайзен) не потребує серйозних фінансових вкладень, а вимагає лише використання інтелектуального потенціалу працівників. Система кайдзен може формуватися так, щоб нові елементи легко вбудовувалися в існуючу на виробництві систему, не вимагаючи зміни структурної логіки всієї системи. Дуже важливо охопити у її впровадженні всі аспекти, що регламентуються принципами НАССР, адже це дозволить впливати на якість та безпеку кінцевої харчової продукції.Документ Врахування структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду при мембранному розділенні рідких дисперсних систем(2020) Пащенко, Богдан СергійовичРозроблено метод теоретичного дослідження розділення рідких дисперсних систем, що дозволяє визначити закономірності зміни структурно-механічних параметрів і проникності керамічних мембран та шару осаду при його ущільненні. Це дозволяє більш ефективно використовувати мембранні методи розділення у харчових технологіях.Документ Відрізання заготовок і обробка канавок(2013) Пащенко, Богдан Сергійович; Дзюб, Олександр ГригоровичУ матеріалі показано, що при відрізанні заготовок і обробці канавок, як і при точінні, важливим є правильний підбір металорізального інструменту та режимів обробки.Документ Гумова суміш на основі натурального каучуку(2016) Трегуб, Дмитро; Пащенко, Богдан Сергійович; Бойко, Юрій ІвановичПоказано, що наявність в основі гумової суміші натурального каучуку усуває недоліки аналогів - композиції на основі синтетичного каучуку для харчового машинобудування, а також дає додаткові переваги в застосуванні.Документ Гігієнічний дизайн обладнання як складова забезпечення якості та безпечності харчових продуктів(2023) Пащенко, Богдан СергійовичАвторами показано. що гігієнічний дизайн у харчовій промисловості відіграє важливу роль для контролю мікробіологічної безпеки та якості виробленої продукції. Це дозволяє запобігти небажаному збільшенню кількості мікроорганізмів, вмісту токсинів або хімічних залишків, а також забрудненню іншими нехарчовими речовинами в продуктах. Потужності операторів ринку харчової продукції, спроектовані з урахуванням вимог гігієнічного інжинірингу, з відповідно побудованими технологічними лініями та гігієнічним обладнанням, яке експлуатується за нормальних умов та обслуговується згідно інструкцій, вироблятиме безпечні харчові продукти з регламентованими показниками якості та безпеки.Документ Деякі аспекти використання РКЦ у ректифікації(2013) Пащенко, Богдан Сергійович; Копиленко, Анатолій ВасильовичУ матеріалах показано, що при експлуатації колон у контрольованому циклічному режимі роздільна подача фаз, яка сприяє зменшенню їх взаємного опору при русі по ступеням контакту в колоні, дозволяє збільшити паро-рідинні навантаження на апарат до значень близьких до критичних, тобто таким, що відповідають режиму «захлинання». При цьому, завдяки незначній тривалості часу подачі фаз явище «захлинання» не встигає розвинутися. Таким чином, застосування циклічного метода роботи колонни апаратів дає можливість експлуатувати ї у найбільш вигідному для масообміну режимі з постійним покращенням пропускної здатності колон у порівнянні з стаціонарним режимом.Документ Деякі аспекти роботи фрезерних верстатів при високих частотах обертання(2017) Клименко, Олексій; Пащенко, Богдан Сергійович; Бойко, Юрій ІвановичВстановлено, що на розмірну точність деталей істотно впливає різниця швидкості зміни сили різання під час обробки і швидкості пружного відновлення початкового положення інструмента щодо деталі при виході зуба фрези з оброблюваного матеріалу. Ця різниця зростає з підвищенням частоти обертання шпинделя і призводить до збільшення похибки обробки.