Перегляд за Автор "Полубенська, Coфiя Дмитpiвнa"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання полину естрагону (Artemisia dracunculus L), у технологіях оздоровчих харчових продуктів(2024) Полубенська, Coфiя Дмитpiвнa; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаНами проведено органолептичний аналіз трави полину естрагону. Досліджуваний вид зразка рослинної сировини – висушені тонкі пагони з листками; ширина листка 7-6 мм, довжина 50-80 мм; форма листка видовжена; стан поверхні – рівна, злегка опушена; колір від світло до темно зеленого; ароматно-пряний запах; смак пряний, приємний з легким відчуттям гіркоти. Досліджено вміст аскорбінової кислоти у свіжих та висушених зразках полину естрагону. Вміст вітаміну С складає, відповідно 174,42 та 144,51 мг %.Полин естрагон (Artemisia dracunculus L) є цінним джерелом біологічно активних сполук, зокрема, аскорбінової кислоти