Перегляд за Автор "Рашевська, Тамара Олексіївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 102
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальність використання мікронутрієнтів плодів чорниці звичайної у виробництві масляних паст функціонального призначення(2013) Рашевська, Тамара Олексіївна; Свирид, О. В.Для розроблення нового виду масляної пасти були використані мікронутрієнти чорниці. For develop a new type of butter pastes were used micronutrients blueberries.Документ Актуальність виробництва масляної пасти з порошком із столового червоного буряка(2014) Подковко, Оксана Анатоліївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаНами розроблена рецептура та технологія масляної пасти з порошком буряка столового червоного. We have developed a recipe and technology of butter paste with the powder of red beet.Документ Актуальність включення прополісу як поліфункціональної добавки до складу маслної пасти(2013) Рашевська, Тамара Олексіївна; Двойнікова, О. П.Розроблено новий вид масляної пасти із включенням до її складу прополісу. разработка нового вида масляной пасты из включением в ее состав прополиса. A new type of butter paste with pripolis was developed.Документ Вершкове масло збагачене порошком із моркви(2012) Іванов, Сергій Віталійович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаВершкове масло займає особливе місце серед молочних продуктів і відноситься до продуктів щоденного споживання. Це обумовлює перспективність розробки нових видів продуктів на його основі. Критеріями вибору порошків слугували їх функціональні властивості та гармонійне поєднання зі смаком продукту. Butter is unique among dairy and relations relates to products of daily consumption. This makes the prospects development of new products based on it. The criteria for selection of powders served their functional properties and harmonious blend of tasteful products.Документ Використання білків сироватки для збагачення масляної пасти(2013) Ковтун, Юрій Анатолійович; Рашевська, Тамара ОлексіївнаРозроблення нового виду масляної пасти з добавкою білків сироватки. Development of new type of butter paste witn serum proteins additions.Документ Використання білків сироватки для збагачення полікомпонентної масляної пасти(2013) Рашевська, Тамара Олексіївна; Ковтун, Юрій АнатолійовичРозроблено масляну пасту функціонального призначення з добавкою білків сироватки. We developed functional butter paste with additive of serum proteins.Документ Використання методу ІЧ Фур’є-спектроскопії для аналізу якості збагаченого вершкового масла(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаМетодом ІЧ Фур’є-спектроскопії вивчено вплив порошку із моркви на накопичення продуктів окиснення молочного жиру у збагаченому вершковому маслі під час його зберігання. Method of FTIR spectroscopy to study the effect of carrot powder on the oxidation of milk fat enriched with butter and freshly during storage.Документ Використання порошку із моркви при збагаченні вершкового масла(2012) Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаМорква відрізняється значним вмістом каротиноїдів. Вони містять вітамін А, радіопротекторні властивості, проявляють антитоксичну дію. Внесення порошку із моркви покращує смакові властивості продукту. Carrot has a significant content of carotenoids. They contain vitamin A, have radioprotective properties and exhibit antitoxic action. Adding carrot powder improves the taste of the product.Документ Використання порошків моркви для виробництва вершкового масла функціонального призначення(2005) Сіндікаєва, Н. В.; Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаДосліджено вплив порошків із моркви різних способів сушіння на зміни показників структури збагаченого вершкового масла та виявлено вплив добавок на накопичення продуктів окиснення при зберіганні готового продукту. The influence of different powders carrot drying indicators change the structure of enriched butter. The effect of additives on oxidative processes powders during storage ready products.Документ Використання сиропу з чорниці при виготовленні йогурту(2012) Рашевська, Тамара Олексіївна; Макошко, Ю. В.; Осіпова, Лариса Анатоліївна; Лозовська, Т. С.Розроблено вид йогурту із сиропом чорниці. A new type of yogurt with blueberry syrup.Документ Вплив біополімеру пектин на наноструктуру вершкового масла(2014) Іванов, Сергій Віталійович; Рашевська, Тамара ОлексіївнаУ статті наведено результати досліджень методом електронної скануючої мікроскопії наноструктури вершкового масла та впливу біополімеру пектин на формування наноструктури вершкового масла. Встановлено, що природа і властивості пектину суттєво впливають на формування наноструктури вершкового масла, величину і морфологію її наноелементів. Внесення пектину спричиняє зменшення елементів наноструктури в 5—25 разів. Величина наноелементів знаходиться в нанорозмірному діапазоні 1—100 нм. Її подрібнення сприяє поліпшенню структури і консистенції масла, запобігає формуванню шаруватої структури і крихкої консистенції. The results of nanostructure of butter studies by electron microscopy and influence on the formation of butter nanostructure with additives of biopolymer pectin. Determined that the nature and properties of pectin significantly affect the formation of nanostructures of butter, the size and morphology of nanoelements. Adding pectin causes a reduction in nanostructures items by 5-25 times. Nanoelements in the range of 1—100 nm. Its grinding improves the structure and consistency of the butter, prevents the formation of a layered structure and brittle consistency.Документ Вплив добавки з насіння льону на структуру та консистенцію вершкового масла(2009) Махоніна, Марина Юріївна; Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара ОлексіївнаДосліджено вплив добавки з насіння льону на структуру та консистенцію вершкового масла. The effect of flax seed additive on the structure and consistency of butter was investigated.Документ Вплив добавок порошків моркви різних способів сушіння на якість вершкового масла(2007) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна; Махоніна, Марина Юріївна; Шпачук, Людмила ВолодимирівнаВказана доцільності використання порошків із моркви виготовлених різними способами сушіння при виробництві масла способом збагачення. Вказано вплив порошків на твердість збагаченого масла та показник витікання рідкого жиру. The authors is shown the feasibility of using carrot powder in the manufacture of butter enrichment method. Specified influence on structural indicators powders butter.Документ Вплив кріопорошку із моркви на жирову фазу збагаченого вершкового масла.(2009) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаМетодами рентгеноструктурного аналізу та диференціальної скануючої калориметрії досліджено вплив порошку із моркви кріогенного сушіння на жирову фазу збагаченого вершкового масла. X-ray diffraction and differential scanning calorimetry study the effect of carrot freeze-drying the powder modifications occurring in the fat phase enriched butter.Документ Вплив лляної олії на формування мікроструктури суспензії добавки із насіння льону(2011) Махоніна, Марина Юріївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаНа кафедрі технології молока і молочних продуктів Національного університету харчових технологій розроблено новий вид вершкового масла оздоровчого призначення з добавкою із насіння льону, яка вноситься в масло у вигляді її суспензії в маслянці. At the Department of Technology of milk and milk products of National University Food Technology developed a new type of butter with the addition of flaxseed, which is brought into the butter in the form of a suspension.Документ Вплив наноструктури на мікробіологічні процеси у вершковому маслі з полісахаридами при його зберіганні(2008) Рашевська, Тамара ОлексіївнаУ НУХТ розроблено функціональні види вершкового масла з полісахаридами: «Пектинове» (з пектином) та «Імунне» (з інуліном). Проведені нами дослідження показали, що введення в гетерогенну систему вершкового масла малих доз пектину та інуліну зумовлює змінення мікро- і наноструктури продукту. We developed functional types of butter with polysaccharides pectin and inulin. Our studies showed that the small doses of pectin and inulin causes the change of micro-and nanostructures of butter.Документ Вплив порошку із моркви холодного розпилювального сушіння на дисперсність плазми збагаченого вершкового масла(2011) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаНаведено результати досліджень впливу порошку із моркви холодного розпилювального сушіння на дисперсність плазми вершкового масла. Показано переваги використання порошку холодного розпилювального сушіння при виробництві збагаченого вершкового масла. The results of studies of carrot powder spray drying cold plasma dispersion butter. Priorities have been set use of cold spray drying the powder in the manufacture of butter enriched.Документ Вплив порошків із моркви різних способів сушіння на процеси харчового псування збагаченого вершкового масла(2009) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаДосліджено вплив порошку із моркви на псування вершкового масла. The effect of carrot powder on the deterioration of butter has been investigated.Документ Гепатопротекторні властивості сироваткових білків(2013) Ковтун, Юрій Анатолійович; Рашевська, Тамара ОлексіївнаЗроблений огляд гепатопротекторних властивостей сироваткових білків. It was made a review of whey protein hepatoprotective properties.Документ Дисперність плазми у вершковому маслі з добавкою із насіння льону(2010) Махоніна, Марина Юріївна; Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій ІвановичДосліджено дисперсність плазми у вершковому маслі з добавкою із насіння льна. It was research the plasma dispersionin butter with flax seed.