Перегляд за Автор "Резніченко, Юрій Миколайович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 42
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Барвні речовини в очистці соку карбонатом кальцію(2014) Логвін, Володимир Матвійович; Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій ЮрійовичПідвищення ефективності очищення вапнованого соку СаСО3 можливе завдячуючи більш широкому пізнанню механізму очищення соку під час карбонізації. У технології цукру стверджується, що очищення відбувається внаслідок адсорбції несахарозних речовин на поверхні твердої фази карбонату кальцію. Очищення вапнованого соку твердою фазою СаСО3 відбувається лише під час зростання його частинок. Якщо очищення відбувається лише під час росту частинок карбонату кальцію, то несахарозні речовини повинні знаходитися всередині частинок СаСО3. Шляхом розмивання частинок карбонату кальцію розчином соляної кислоти підтверджено, що несахарозні речовини знаходяться в середині кристалів карбонату кальцію та встановлено, на якому етапі періодичної карбонізації.Документ Вапнокарбонізатор (Патент на корисну модель № 37536)(2008) Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Логвін, Володимир Матвійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Ященко, Олександр АрсентійовичРозроблено вапнокарбонізатор, що містить корпус прямокутної форми, розділений вертикальними перетинками на чотири секції, контрольний ящик, в нижній частині кожної секції розташовано барботер та патрубки для підведення та відведення соку, сатураційного газу. A defekosaturator comprising a body of rectangular shape, divided by vertical partitions into four sections, the control box at the bottom of each section and a sparger disposed connections for inlet and outlet of the juice, carbonated gas.Документ Вдосконалення апаратурного оформлення двоступеневої І сатурації(2010) Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Резніченко, Юрій Миколайович; Хомічак, Любомир МихайловичНаведено переваги використання механічних очищувачів газових барботерів в ІА сатураторі. Are the advantages of the use of mechanical cleaners gas bubblers in IA saturator.Документ Взаємовплив функціонування вапняно-газової печі і станції вапнокарбонізації на ефективність роботи заводу та екологію навколишнього середовища(2017) Хомічак, Любомир Михайлович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій МиколайовичВ статті розглянуто режим роботи вапно випалювальної печі, склад пічного газу та вапняного молока. Проаналізовано чинники, які впливають на склад вищеперерахованих реагентів, надані практичні пропозиції промисловості щодо підвищення ефективності роботи відділень. The article deals with the mode of operation of a calcareous kiln, the composition of furnace gas and lime milk. The factors that influence the composition of the above reagents are analyzed, practical suggestions of the industry on increasing the efficiency of the departments' work are given.Документ Визначення швидкості процесу I карбонізації в наближеному до повного витиснення режимі(2019) Скорик, Костянтин Дмитрович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій МиколайовичУ статті представлено результати експериментальних досліджень зміни концентрації гідроксиду кальцію в часі в процесі I карбонізації соку основного вапнування цукрового виробництва. Запропоновано два методи визначення швидкості I карбонізації: прямого диференціювання та графічного диференціювання функції зміни концентрації СаО в часі. Наведено результати розрахунку та вибору проточного дозатора соку основного вапнування, який дав змогу стабілізувати витрату соку на апарат I карбонізації. Розроблено конструкцію експериментальної установки, яка забезпечує режим поступового зниження лужності соку від початкового до кінцевого значення. В комірках між масообмінними насадками гідродинамічний режим близький до повного перемішування. Отримано величину середнього часу перебування соку в колоні.Results of determination and mathematical description of the dynamic profile of non-filtered juice alkalinity in the apparatus were also used. Convergence of results is quite satisfactory if one compares function values obtained by two methods: approximation using least-squares procedure with derivation after that and graphic differentiation. It gives possibilities to select one of these methods to determine process velocity during study of stepwise carbonation. It is seen from the function diagram that three carbonation periods with stepped alkalinity decrease could be characterized with three linear parts for carbonation velocity. It was fulfilled straight-line approximation for graphic dependence of carbonation velocity. It was shown that the process of velocity decrease during three periods of carbonation in this mode could be characterized by proportion 6:3:1. The obtained results were used for development of carbonation method as well as for versions of apparatus implementation of the 1st carbonation process.Документ Вплив конструкційних елементів сатуратора на кратність циркуляції(2011) Калініченко, Олександр Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Мірошник, Володимир Олександрович; Скорик, Костянтин ДмитровичДосліджено вплив конструкційних елементів сатуратора з внутрі-шнім циркуляційним контуром на кратність циркуляції соку. Встановлено оптимальний рівень соку над циркуляційною трубою та співвідношення між площами поперечного перерізу барботажної та циркуляційної зон при яких забезпечується активна рециркуляція в апараті.Документ Вплив повертань на процес попереднього вапнування(2013) Резніченко, Юрій Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій ЮрійовичВизначено оптимальний ступінь карбонізації соку після основного вапнування, що використовується в якості повертання на попереднє вапнування. The optimal degree of carbonation juice after the main liming, which is used as a return to the pre-defecation.Документ Відділення осаду до основного вапнування в схемі з використанням прогресивної вапнокарбонізації(2008) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Логвін, Володимир Матвійович; Петриченко, Ігор БорисовичДослідження способу очищення дифузійного соку з відділенням осаду до основного вапнування з використанням вапнокарбонізації в лабораторних умовах довело, що відділення осаду після вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН значно підвищує ефект очищення соку під час І карбонізації за рахунок адсорбції та співосадження. При цьому адсорбції не перешкоджають ВМС.Документ Двоступенева І сатурація - суттєвий етап в підвищенні ефективності очищення дифузійного соку(2014) Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир МихайловичВажливе місце в технологічному процесі займає I карбонізація. Від правильності її проведення залежить загальний ефект адсорбційного очищення соку, швидкість фільтрування соку і витрата каменю на виробництво. Ефективність проведення I сатурації в значній мірі залежить від її апаратурного оформлення. Important role in the technological process is I carbonization. of correctness of its implementation depends on the overall effect of adsorption purification juice, juice filtration velocity and flow stone of production. Efficiency of carbonation I greatly depends on its hardware design.Документ Дефекатор (Патент на корисну модель № 741776)(2012) Логвін, Володимир Матвійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Таран, Вікторія ВолодимирівнаРозроблено дефекатор, що містить корпус циліндричної форми з конічним дном та обладнаний патрубками для підведення і відведення соку. A liming comprising a cylindrical body with a conical bottom equipped with nozzles for inlet and outlet of the juice.Документ Дослідження ефективності повернення сатураційного осаду при очищенні соку з використанням прогресивної дефекосатурації(2006) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій ЮрійовичВстановлено, значне підвищення ефективності осадження нецукрів з покращенням якості очищеного соку. Виходячи з отриманих результатів встановлена оптимальна кількість сатураційного осаду, а також місце вводу його на прогресивну дефекосатурацію. It is set, considerable increase of efficiency of besieging of нецукрів with the improvement of quality of the cleared juice. Coming from the got results the optimal amount of carbonation sediment, and also place of вводу of him, is set on a progressive defecosaturation.Документ Дослідження оптимальних умов проведення гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті(2012) Виговський, Валерій Юрійович; Таран, Вікторія Володимирівна; Логвін, Володимир Матвійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор БорисовичВ статті представлені експериментальні дослідження з визначення оптимального технологічного режиму проведення процесу гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті. В результаті проведених досліджень встановлено, що при проведенні очищення дифузійного соку в секційному апараті гарячого ступеню основного вапнування збільшився ефект розкладання редукувальних речовин значно зменшилася забарвленість очищеного соку та вміст в ньому солей кальцію.Документ Екологізація виробництва цукру на основі комплексної переробки сировини та напівпродуктів(2023) Резніченко, Юрій МиколайовичПереробка буряків та виробництво цукру є однією із найскладніших галузей харчової галузі промисловості України. Беззаперечно, будь-яке виробництво впливає на довкілля: викиди у атмосферу відпрацьованих газів, стічні води, побутові відходи тощо. Впровадження сучасних прийомів та технічних рішень дозволять значно знизити витрати свіжої води та зменшити кiлькість стічних вод, а також розширити асортимент готової продукціїДокумент Ефективність використання флокулянта в процесі вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН(2007) Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Логвін, Володимир Матвійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор БорисовичУ результаті лабораторних досліджень встановлено, що застосування флокулянту MAGNAFLOK LT-27 під час проведення попередньої ступеневої прогресивної вапнокарбонізації в середньому сприяє збільшенню швидкості відстоювання вапнокарбонізованого соку на 25,0%, зменшенню фільтраційного коефіцієнту майже в 2 рази, зменшенню забарвленості очищеного соку на 39,1%, та вмісту солей кальцію в 2 рази. Крім того, це дозволяє зменшити витрати вапна від 1,0% до 0,6% без суттєвого погіршення седиментаційно-фільтраційних показників вапнокарбонізованого соку та якісних показників очищеного соку.Документ З ювілейної конференції НУХТ(2010) Карпович, Інна Віталіївна; Резніченко, Юрій МиколайовичВисвітлена робота міжнародної науково-практичної конференції «Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи» присвяченої 80-річчю НУХТ.Документ Залежність ефекту розкладання редукувальних речовин від параметрів процесу проведення основного вапнування(2014) Виговський, Валерій Юрійович; Логвін, Володимир Матвійович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Таран, Вікторія ВолодимирівнаОдною із задач очищення дифузійного соку є розкладання речовин нестійких в лужному середовищі, основну долю яких, складають редукувальні речовини.Документ Замкнені цикли водоспоживання на бурякоцукровому заводі(2011) Резніченко, Юрій Миколайович; Логвін, Володимир МатвійовичНаведено заходи спрямовані на зниження витрат свіжої води та зменшення кількості стічних вод.Приведены меры направленные на снижение расходов свежей воды и уменьшение количества сточных вод.The measures aimed at reducing the consumption of fresh water and reducing the amount of waste water.Документ Заміна чистої води на напівпродукти цукрового виробництва для гасіння випаленого вапняку(2015) Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Стовпченко, Антон ВолодимировичВ результаті впровадження схеми відсутнє розбавлення соку, витрата палива мінімальна, використання свіжої води відсутнє, втрати сахарози близькі до нуля. As a result of the scheme is no dilution of juice, the minimum fuel consumption, the use of fresh water is no loss of sucrose close to zero.Документ Кафедра технології цукру і підготовки води: минуле, сьогодення, майбутнє(2013) Грабовська, Олена Вячеславівна; Резніченко, Юрій МиколайовичУ статті висвітлено діяльність кафедри технології цукру і підготовки води щодо підготовки фахівців для цукрової та крохмале-патокової промисловості. Article is devoted to the activities of the Department of Technology of sugar and water treatment in terms of training for sugar and starch and syrup industry.Документ Культивування мікроорганізмів для отримання фітаз медичного призначення(2021) Роздобудько, Василь Вікторович; Резніченко, Юрій МиколайовичФітаза є ферментом, який розщеплює фітинову кислоту та може вирішувати велику кількість проблем пов’язаних з засвоєнням мікро- та макроелементів, що суттєво відзначається на здоров’ї людини
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »