Перегляд за Автор "Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 54
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз факторів господарського ризику на етапах вибору цільового ринку підприємствами хлібопекарської галузі(2009) Скопенко, Наталія Степанівна; Рибачук-Ярова, Тетяна ВолодимирівнаВизначено основні фактори господарського ризику, що виникають на етапах вибору цільового ринку, з урахуванням галузевих особливостей.Документ Використання кейс-методів у навчальному процесі(2012) Іванов, Сергій Віталійович; Мостенська, Тетяна Леонідівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Рибачук-Ярова, Тетяна ВолодимирівнаБазовою потребою сучасного управління і головним фактором його ефективності є професіоналізм, який визначається підготовкою фахівців, які здатні передбачати, своєчасно виявляти та успішно вирішувати нагальні проблеми розвитку. Цьому можна навчитись в аудиторії за допомогою сучасних методів навчання, що дозволяють проводити діагностику, розробляти заходи щодо усунення перешкод розвитку і стратегічний план дій на майбутнє з метою підвищення ефективності. Все це обумовлює пошук і застосування нових методів викладання, одним з яких є використання кейс-методів. The basic requirementof management and the main factor of its effectiveness is professionalism which, in turn, is defined by the training of specialists, capable to foresee, in due time to reveal and to resolve urgent problems of development successfully. It can be learned in the classroom by means of use of modern methods of training which allow carrying out diagnostics, to develop measures for elimination of problems of development and the strategic plan of action for the future with the purpose of increasing efficiency. All this justifies searching and application of new teaching methods, one of which is the case method.Документ Дослідження впливу мікросередовища підприємства для обґрунтування структури товарного портфелю(2014) Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Полінчик-Ярова, Тетяна ВолодимирівнаВизначено стан, та особливості управління товарним портфелем на підприємстві. Проведено аналіз впливу мікросередовища на обґрунтування структури товарного портфелю. The condition and trademark portfolio management features for the enterprise are determined. The analysis of the influence of environment on grounds of merchandise portfolio are made.Документ Ефективна операційна діяльність – іманентна характеристика конкурентоспроможності та стратегічного розвитку суб’єктів ЗЕД(2021) Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Тюха, Ірина Володимирівна; Дунда, Світлана ПетрівнаУ статті розкрито сутність конкурентоспроможності підприємств суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності через призму ефективності операційної діяльності. Доведено, що конкурентоспроможність виробників, які мають намір освоєння зовнішнього ринку чи розширення своєї присутності на ньому характеризується прибутковістю, рентабельністю продукції, ефективністю зовнішньоекономічних операцій у довгостроковому періоді. Відзначено, що більшість дослідників вважають базовим елементом конкурентоспроможності та стратегічного розвитку суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності ефективність управління операційною діяльністю підприємства, яка виражається у здатності компетентно розпоряджатися власними й позиковими ресурсами, наявністю передових технологій у виробництві продукції, спроможністю випускати та реалізовувати конкурентоспроможну продукцію. У науковому дослідженні акцентовано увагу на динамічності конкурентоспроможності підприємства. Її зміна в часі викликана впливом зовнішніх і внутрішніх факторів, більшість з яких можливо віднести до керованих параметрів. Приведена класифікація внутрішніх і зовнішніх факторів конкурентоспроможності суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Запропоновано для підвищення конкурентоспроможності господарюючого суб’єкта на зовнішньому ринку розробку стратегії зовнішньоекономічної діяльності єдиного напрямку, яка буде враховувати можливості операційної системи підприємства та ринкові умови функціонування. Стратегія має містити чіткі цілі виходу на зовнішній ринок, враховувати розмір і потенціал зовнішнього ринку, його кон’юнктуру. Визначено етапи прийняття управлінських рішень щодо забезпечення конкурентоспроможності підприємства на зовнішньому ринку.Документ Запровадження планування персоналу в системі управління підприємством(2019) Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаВ роботі досліджуються питання планування чисельності персоналу як напряму удосконалення менеджменту підприємства. Розглянута сутність системи управління, її підсистеми та елементи. Визначені особливості кадрового планування, основні інструменти удосконалення системи менеджменту управління персоналом. The paper investigates the issues of personnel planning as a direction of improving the management of the enterprise. The essence of the control system, its subsystems and elements is considered. Peculiarities of personnel planning, the main tools for improving the personnel management system are identified.Документ Застосування системи цільового управління витратами(2013) Рибачук-Ярова, Тетяна ВолодимирівнаУправління витратами сьогодні представляє систему впливу на всі складові елементи виробничої діяльності підприємства (матеріально-технічне забезпечення, виробничі процеси, реалізацію),. Одним з методів управління витратами є система «таргет-костінг». В роботі розглянута її сутність, умови застосування.Документ Кейс- метод: історія розробки і використання методу в освіті(2015) Рибачук-Ярова, Тетяна ВолодимирівнаУ статті розглянута історія розробки метода, види методів, переваги використання в практиці. The history of the development of the method, the types of methods, the advantages of the practical use.Документ Комунікації як засіб підвищення ефективності підприємства(2010) Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Савенко, А.Розглянуто проблему сучасних комунікацій та комунікаційних систем, визначена їх роль у роботі підприємства.Документ Маркетингові дослідження і планування виробництва і реалізації (збуту) продукції(2014) Рибачук-Ярова, Тетяна ВолодимирівнаРозроблена ситуаційна задача (кейс), визначені цілі, наведені основні поняття, які необхідні для його вирішення, приведені критерії оцінювання. Situational problem (case) is designed, goals are defined, basic concepts that are required to solve it are given , evaluation criterias are given.Документ Менеджмент підприємств галузі з основами підприємництва.: Конспект лекцій для студ. спеціальностей «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Технологія зберігання і переробки зерна» напряму підготовки 6.051701 Харчова технологія та інженерія денної та заочної форм навчання(2011) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Бойко, Ірина АнатоліївнаУ конспекті висвітлено основні принципи та методичні аспекти менеджменту, організації, планування підприємницької діяльності промислового підприємства в умовах ринку.Документ Менеджмент підприємств з основами підприємництва: Методичні вказівки до вивчення дисципліни, проведення практичних занять та виконання контрольної (розрахункової) роботи для студ. спец. «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» напряму підготовки 0.917 «Харчові технології та інженерія»(2010) Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Мостенська, Тетяна Леонідівна; Драган, Олена Іванівна; Бойко, Ірина Анатоліївна; Суха, Ірина ВасилівнаМетодичні вказівки розроблені з метою формування у студентів знань, здібностей та практичних навичок в управлінні діяльністю на підприємствах м'ясопереробної промисловості.Документ Менеджмент підприємств з основами підприємництва: Методичні вказівки до вивчення дисципліни, проведення практичних занять та виконання контрольної (розрахункової) роботи для студ. спец. «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія»(2010) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Бойко, Ірина АнатоліївнаМетодичні вказівки розроблені з метою формування у студентів знань, здібностей та практичних навичок в управлінні діяльністю підприємства.Документ Методичні вказівки до виконання економічної частини дипломного проекту для студ. спец. 7.091701 «Технологія зберігання і переробки зерна» напряму 0917 «Харчова технологія та інженерія» усіх форм навчання(2007) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Бойко, Ірина АнатоліївнаРозглянуті методичні питання обґрунтування доцільності та визначення економічної ефективності будівництва нового підприємства, реконструкції діючого, та передбачених дипломним проектом заходів щодо доцільності впровадження та вдосконалення нової техніки, технології та розроблення нових видів продукції на підприємства зернопереробної промисловості.Документ Методичні вказівки до виконання економічної частини дипломного проекту для студ. спец. 7.091702, 8.091702 «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» напряму 0917 «Харчова технологія та інженерія» усіх форм навчання(2007) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Сичевський, Микола Петрович; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Бойко, Ірина АнатоліївнаНаведена методика обґрунтування доцільності та визначення економічної ефективності будівництва нового підприємства, реконструкції діючого, та передбачених дипломним проектом заходів щодо доцільності впровадження та вдосконалення нової техніки, технології та розроблення нових видів продукції на підприємства хлібопекарної та кондитерської промисловості.Документ Методичні вказівки до виконання економічної частини дипломного проекту для студ. спец. 7.091709 «Технологія зберігання, консервування та переробки молока» напряму підготовки 0.917 «Харчові технології та інженерія» усіх форм навчання(2010) Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Мостенська, Тетяна Леонідівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Скопенко, Наталія СтепанівнаРозглянуті питання обґрунтування доцільності та визначення економічної ефективності будівництва нового підприємства, реконструкції діючого, та передбачених дипломним проектом заходів щодо доцільності впровадження та вдосконалення нової техніки, технології та розроблення нових видів продукції.Документ Методичні вказівки до виконання курсової роботи «Розрахунок собівартості продукції на підприємствах хлібопекарної промисловості» для студ. спец. 6.091700 «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» денної та заочної форм навчання(2008) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Сичевський, Микола Петрович; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Крупська, Т. М.Наведені особливості розрахунку витрат при виробництві продукції на підприємствах хлібопекарської (кондитерської, макаронної) галузі.Документ Модель управління розвитком підприємств хлібопекарської галузі(2023) Дунда, Світлана Петрівна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Тюха, Ірина ВолодимирівнаСтаття присвячена визначенню теоретичних основ формування моделі управління розвитком підприємств хлібопекарської галузі та обґрунтуванню її складових. Найбільш значимими елементами запропонованої моделі є визначення цілі та стратегії розвитку. Визначено напрями розвитку хлібопекарських підприємств через стратегії концентрованого, інтегрованого або диверсифікованого зростання. Обґрунтовано необхідність реалізації інтенсивного шляху розвитку хлібопекарських підприємств на інноваційній основі. Доведено, що досягнення хлібопекарськими підприємствами економічного та соціального ефекту можливе за умови використання різного роду інновацій, вдосконалення управління розвитком через управлінські функції, формування та реалізацію стратегії розвитку підприємства.Документ Місце фінансового планування в економічній безпеці підприємства(2013) Рибачук-Ярова, Тетяна ВолодимирівнаОбґрунтовано необхідність застосування фінансового планування на підприємстві. The necessity of financial planning at the enterpriseДокумент Нормативна основа концепції корпоративної соціальної відповідальності(2015) Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Рибачук-Ярова, Тетяна ВолодимирівнаСтаття присвячена аналізу основних нормативних документів з питань корпоративної соціальної відповідальності. Особлива увага приділена міжнародному стандарту в сфері соціальної відповідальності ISO 26000. The article analyzes the basic regulatory documents on corporate social responsibility. Particular attention is paid to the international standard on social responsibility ISO 26000.Документ Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості(2012) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Бойко, Ірина Анатоліївна; Болотіна, Ірина Миколаївна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Межинська-Бруй, Олена Юріївна; Новак, Валентина Олексіївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Полінчик-Ярова, Тетяна Володимирівна; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Стахурська, Світлана Антонівна; Сичевський, Микола Петрович; Скопенко, Наталія Степанівна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Ткаченко, Ольга Миколаївна; Федулова, Ірина Валентинівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Шекмар, Надія Андріївна; Шматкова, Галина Карпівна; Яцунь, Олександр МихайловичПідручник написаний відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Харчова технологія та інженерія» та відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Економіка і підприємництво». В ньому викладено теоретичні , практичні, організаційні основи та система забезпечення організації виробництва із врахуванням галузевої специфіки діяльності підприємств харчової промисловості України. The textbook is written in accordance with a training programme on the subject «Organization of production at enterprises of food industry», provided by the branch standard of higher education of Ukraine for training of bachelors in the field of knowledge «Food technology and engineering» and in accordance with the curriculum for the subject «Organization of production at enterprises of food industry», provided by the branch standard of higher education of Ukraine for training of bachelors in the field of knowledge «Economy and entrepreneurship». It describes the theoretical, practical and organizational principles and system of providing of organization of production, taking into account industry specifics of activity of the enterprises of food industry of Ukraine.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »