Перегляд за Автор "Суперека, Елеонора Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Моделювання та синтез систем інтенсивного масообміну(2024) Суперека, Елеонора Володимирівна; Шевченко, Олександр ЮхимовичІнтенсивний масообмін рідких, газорідинних або твердих середовищ є важливою складовою багатьох хімічних, харчових і мікробіологічних технологій. Доповнення масообмінних процесів хімічними реакціями, деструкцією або синтезом речовин, зміна хімічних, термодинамічних і гідродинамічних параметрів в кінцевому результаті визначають швидкість цільових процесів і продуктивність технологічних апаратів. Ці взаємозв'язки відображаються на їх геометрії, загальному об'ємі, тривалості процесу тощо.Документ Розробка високопродуктивного віброекстрактора з протитечійною транспортувальною системою для переробки хмельової сировини(2024) Суперека, Елеонора Володимирівна; Сапіга, Вікторія ЯрославівнаВивчення існуючих способів екстрагування та його апаратурного оформлення свідчить про їх низьку ефективність при переробці рослинної сировини з високим ступенем подрібнення. Тому для раціонального ведення процесу екстрагування доцільно застосовувати нетрадиційні способи в основі яких лежить створення турбулізуючих потоків. Публікації вітчизняних і зарубіжних авторів, патенти та результати власних експериментальних досліджень.Документ Інноваційні методи сушіння для збереження біологічно активних речовин у рослинній сировині(2024) Суперека, Елеонора Володимирівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаУ світі постійного розвитку та пошуку нових технологій виробництва та збереження продуктів, важливою стає проблема збереження біологічно активних речовин у рослинній сировині під час процесу сушіння. Ця проблема набуває особливого значення у зв'язку з розширенням використання рослинної сировини у харчовій, фармацевтичній та косметичній промисловості, де збереження корисних властивостей стає критичним фактором. Інноваційні методи сушіння стають ключовим інструментом у збереженні біологічно активних речовин у рослинній сировині. Ці методи включають в себе використання новітніх технологій, що дозволяють забезпечити оптимальні умови сушіння для збереження максимальної кількості корисних сполук.