Перегляд за Автор "Сідлецький, Віктор Михайлович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 65
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Автоматизована система прийняття рішень в системі управління дифузійної станції для корекції показників роботи(2012) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор ВолодимировичВ результаті розробки та аналізу узагальненої функціональної структури процесу прийняття рішень можна відзначити, що: для використання правил бази знань необхідна інформація з декількох джерел: системи автоматичного контролю, даних заводської лабораторії та результатів візуального обстеження обладнання; стан стружки впливає на вибір та зміну кожного із параметрів; процес прийняття рішень являє собою складну структуру взаємопов‘язаних параметрів. As a result, the development and analysis of a generalized functional structure of the decision-making process can be noted that: the rules for the knowledge base necessary information from several sources: the automatic control, factory laboratory data and results of visual inspection equipment, the state of the chip influences the choice and change each of the parameters , decision-making is a complex structure of interrelated parameters.Документ Автоматизована система управління дифузійною станцією, як складовою комп’ютерно-інтегрованої системи цукрового заводу, з використанням тезорного аналізу(2017) Варичев, Андрій Іванович; Сідлецький, Віктор МихайловичДифузійне відділення одне з перших станцій в процесі цукрового виробництва. Його робота впливає на темп і ритмічність роботи заводу в цілому. The diffusion station is one of the first stations in the process of sugar production. Its work influences the pace and rhythm of the plant's work in a general way.Документ Автоматизована система управління станції дефекосатурації з модулем координації(2017) Полупан, Володимир Володимирович; Сідлецький, Віктор МихайловичУ дані статті описано піхід та вимоги до розробки структури модуля координації автоматизованої системи керування станції дефекосатурації і суміжних відділень цукрового заводу. Задачею такої системи являється прогнозування взаємодій та узгодження взаємодій між відділенняи заводу та системами керування. This article describe the approach and requirements for development of coordination module structure for automated control system of station of juice purification station, the purpose of which is aimed at coordinating the work of station of juice purification station and related departments at sugar factory. The object of this system is the prediction of interactions and coordination of interactions between factory departments and ontrol system.Документ Автоматизоване керування випарною станцією на основі інтелектуальних регуляторів(2021-04-16) Грама, Михайло Петрович; Сідлецький, Віктор МихайловичВипарні станції призначені для випарювання дифузійного соку до заданого значення вмісту сухих речовин при визначеній продуктивності цукрового заводу. Також випарна станція забезпечує вторинними соковими парами теплообмінну апаратуру цукрового заводу та котельну установку конденсатом для живлення котлів, а завод – аміачною водою для технологічних потреб. Для випарювання соку використовується 5-ти корпусна випарна установка, яка дозволяє послідовно багаторазово використовувати пару, яка поступає на перший корпус Evaporator plants are designed for evaporation of diffusion juice to a given value of dry substance content at determined sugar plant productivity. Since the evaporation process is uninterrupted, and the amount of juice that comes in and extraction of juice vapor varies over time. Maintaining the optimal operating mode of the evaporator plant is possible only in case of the automatic control of the evaporation process. When comparing, we can see that use of a fuzzy regulator in a significant decrease in the amplitude of the oscillation and a shorter transition process timeДокумент Автоматизоване керування випарною установкою на основі інтелектуальних регуляторів(2021) Грама, Михайло Петрович; Сідлецький, Віктор МихайловичВипарні станції призначені для випарювання дифузійного соку до заданого значення вмісту сухих речовин при визначеній продуктивності цукрового заводу. Також випарна станція забезпечує вторинними соковими парами теплообмінну апаратуру цукрового заводу та котельну установку конденсатом для живлення котлів, а завод – аміачною водою для технологічних потреб. Для випарювання соку використовується 5-ти корпусна випарна установка, яка дозволяє послідовно багаторазово використовувати пару, яка поступає на перший корпус Evaporator plants are designed for evaporation of diffusion juice to a given value of dry substance content at determined sugar plant productivity. Since the evaporation process is uninterrupted, and the amount of juice that comes in and extraction of juice vapor varies over time. Maintaining the optimal operating mode of the evaporator plant is possible only in case of the automatic control of the evaporation process. When comparing, we can see that use of a fuzzy regulator in a significant decrease in the amplitude of the oscillation and a shorter transition process timeДокумент Автоматизоване керування випарною установкою на основі інтелектуальних регуляторів(2020) Грама, Михайло Петрович; Сідлецький, Віктор МихайловичВипарні станції призначені для випарювання дифузійного соку до заданого значення вмісту сухих речовин при визначеній продуктивності цукрового заводу. Також випарна станція забезпечує вторинними соковими парами теплообмінну апаратуру цукрового заводу та котельну установку конденсатом для живлення котлів, а завод – аміачною водою для технологічних потреб. Для випарювання соку використовується 5-ти корпусна випарна установка, яка дозволяє послідовно багаторазово використовувати пару, яка поступає на перший корпус Evaporator plants are designed for evaporation of diffusion juice to a given value of dry substance content at determined sugar plant productivity. Since the evaporation process is uninterrupted, and the amount of juice that comes in and extraction of juice vapor varies over time. Maintaining the optimal operating mode of the evaporator plant is possible only in case of the automatic control of the evaporation process. When comparing, we can see that use of a fuzzy regulator in a significant decrease in the amplitude of the oscillation and a shorter transition process timeДокумент Автоматизоване управління колонним дифузійним апаратом(2010) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор Володимирович; Ладанюк, Анатолій ПетровичРозроблена система автоматизованого управління колонним дифузійним апаратом з підсистемою підтримки прийняття рішень, на основі даних з заводської та сировинної лабораторій, системи автоматичного контролю та результатів візуального огляду обладнання виробляє рекомендації для управляючих дій оператора, направлених на покращення показників роботи дифузійного відділення. The system of the automated management is worked out by a columnar diffuse apparat with the subsystem of support of making decision on the basis of data with a plant and raw material laboratories, produces ATSS and results of visual examination of equipment to recommendation for the managing actions of operator, indexes of work of diffusive separation sent to the improvement.Документ Автоматична система вибору рекомандованого рішення в системі упраління дифузійного станцією цукрового заводу(2012) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор Володимирович; Пупена, Олександр Миколайович; Ладанюк, Анатолій ПетровичПоказана реалізація системи. вибору рекомендованого рішення направлених на усунення відхилень технологічного режиму та на покращення показників роботи дифузійного відділення, при цьому виділяються найбільш вагомі рекомендації. Shows the implementation of the system. choice of the recommended solutions to address the deviations of technological regime and to improve the performance of diffusive separation, with the most distinguished tangible recommendations.Документ Автоматична система прогнозування та багатокритеріального вибору в системі управління дифузійною станцією цукрового заводу(2011) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор ВолодимировичНаводиться реалізація системи прогнозування параметрів роботи дифузійної станції цукровогозаводу та вибору рекомендованого рішення направленого на усунення відхилень технологічного режиму та на покращення показників роботи дифузійного відділення що включає в себе моделі розрахунку. Shows the implementation of the system of forecasting the parameters of the diffusion plant sugar factory and the choice of the recommended solutions aimed at eliminating the deviations of technological regime and to improve the performance of diffusive separation.Документ Автоматична система прогнозування та багатокритеріального вибору в системі управління дифузійною станцією цукрового заводу(2012) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор ВолодимировичДіючі системи автоматизації дифузійної станції цукрового заводу забезпечують підтримання на заданому рівні технологічних параметрів, які дозволяють вести процес в межах регламентованих значень і працюють досить надійно. Але, як показує практичний досвід роботи з такими системами, нерідко виникають ситуації, при яких технологічний режим порушується, а система автоматизації на них не реагує, або реагує з досить великим запізнюванням. Це пояснюється тим, що система автоматизації не може інструментальними методами контролювати якість сировини і стан стружки, процеси переміщення стружки в ошпарювані і колоні, втрати цукру і інше. Крім того, для одних і тих же значень параметрів технологічного процесу можна отримати різні значення показників роботи дифузійної станції, які у деяких випадках можуть бути ще й суперечливими. Existing automation diffusion plant sugar factory provide support for a given level of technological options that allow you to keep the process within regulated values and work reliably. But as the practical experience with such systems, there are often situations in which technological regime is broken and automation system they did not respond, or responds with a rather large delay. This is because the automation system may not instrumental methods to control the quality of raw materials and state of shavings, chips transfer processes in oshparyuvani and column loss of sugar and more. Furthermore, for the same values of the parameters of the process can get different values of the diffusion of the station, which in some cases may be even contradictory.Документ Аналіз не вимірювальних параметрів на рівні розподіленого керування для автоматизованої системи, об’єктів і комплексів харчової промисловості(2016) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор Володимирович; Полупан, Володимир ВолодимировичУ статті наведено підходи, що реалізуються для розподіленого рівня керування технологічними процесами. Висвітлення цих підходів необхідне для кращого розуміння процесів, які відбуваються при формуванні керуючої дії, особливо для випадків, коли розробники програмного забезпечення промислових АСУ застосовують для налаштування системи велику кількість параметрів. Такий підхід доцільний при роботі кваліфікованих вузькоспеціалізованих фахівців із значним стажем роботи, але й для них знання внутрішніх процесів дасть змогу структурувати дані для більш гнучкої роботи. This study presents some approaches used for the distributed level of technological processes control. The elucidation of these approaches is useful for better understanding of the processes occuring during the formation of control action, especially in cases when the software developers for industrial ACS use the big amount of settings for system customatization. This approach is reasonable only for the qualified specialists with significant work experience. However, knowledge of the inte rnal processes by such specialists can also provide more flexible work when structuring the data.Документ Аналіз процесу випарювання як об’єкту автоматизації(2022) Грама, Михайло Петрович; Сідлецький, Віктор МихайловичВипарні станції призначені для випарювання дифузійного соку до заданого значення вмісту сухих речовин при визначеній продуктивності цукрового заводу. Також випарна станція забезпечує вторинними соковими парами теплообмінну апаратуру цукрового заводу та котельну установку конденсатом для живлення котлів, а завод – аміачною водою для технологічних потреб. Для випарювання соку використовується 5-ти корпусна випарна установка, яка дозволяє послідовно багаторазово використовувати пару, яка поступає на перший корпус Evaporator plants are designed for evaporation of diffusion juice to a given value of dry substance content at determined sugar plant productivity. Since the evaporation process is uninterrupted, and the amount of juice that comes in and extraction of juice vapor varies over time. Maintaining the optimal operating mode of the evaporator plant is possible only in case of the automatic control of the evaporation process. When comparing, we can see that use of a fuzzy regulator in a significant decrease in the amplitude of the oscillation and a shorter transition process timeДокумент Аналіз системи автоматизації випарної установки з нейромережевим регулятором(2020) Грама, Михайло Петрович; Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор ВолодимировичУ статті проведено порівняння між ПІ і нейромережевим регулятором. Визначено, який тип регулювання дасть змогу досягти найкращих показників контролю якості для регулювання першого корпусу випарної станції. Недотримання необхідних технологічних параметрів може призвести до забиття фільтрів і перешкоджати надходженню соку на випарну станцію. Крім того, необхідно забезпечувати оптимальні показники роботи випарної станції для отримання найбільш високих показників продуктивності та стабілізації рівнів соку в корпусах випарних апаратів. Саме тому, з метою запобігання перегріву та перетримці цукрового сиропу, необхідно застосовувати інтелектуальні засоби регулювання, оскільки це призводить до підвищення параметрів якості процесу порівняно із системами з іншими типами регуляторів. Здійснено регулювання таких відповідальних параметрів, як рівні концентрованого соку в корпусах випарної станції, які безпосередньо впливають на якість і вартість виробленої продукції задля забезпечення таких преваг у роботі випарної станції: зменшення часу перебування соку в зонах високих температур унаслідок переносу відборів пари з перших корпусів в останні; зниження чутливості до змін витрати та конденсації соку, який поступає на випарювання; зменшення тривалості варки концентрованого соку у вакуум-апаратах шляхом підвищення температури гріючої пари. Усі дослідження проводено із застосуванням середовища Matlab. Параметри налаштування регуляторів розраховано за допомогою вбудованих засобів середовища Matlab. У ході досліджень визначено, що нейромережевий регулятор має більш високі якісні характеристики перехідних процесів порівняно з ПІ-регулятором, проте в ході його застосування виникає статична похибка. Для подальшого використання нейромережевого регулятора в розробленій системі автоматизації необхідно розробити механізм компенсації цієї похибки. In this paper, a comparison is made between PI and neural network regulator. The purpose of the study was to determine which type of regulation will achieve the best quality control for first corps of evaporation station control. Failure to comply with the required technological parameters can clog the filters and prevent the flow of juice to the evaporator station. In addition, it is necessary to ensure optimal performance of the evaporator sta- tion to obtain the highest performance and stabilization of juice levels in the bodies of the evaporators. Therefore, in order to pre- vent overheating and overexposuring of sugar syrup, it is nece- ssary to use intelligent means of regulation, as this leads to higher process quality parameters compared to systems with other types of regulators. The regulation of such important parameters as the levels of concentrated juice in the evaporator bodies, which directly affect the quality and cost of production in order to ensure the following advantages in the evaporator station was carried out: reduction of time of juice at high temperatures due to transfer of steam samples; reduction of sensitivity to changes in consumption and condensation of juice entering the evaporation; reducing the du- ration of cooking concentrated juice in vacuum devices by incre- asing the temperature of the heating steam. All studies are performed using Matlab medium. Controller settings were also calculated using Matlabʼs built-in tools. In the course of research, it was determined that the neural network regulator had higher qualitative characteristics of transients in comparison with the PI regulator, but during its application there was a static error. Therefore, it can be concluded that for the further use of the neural network regulator in this automation system it is necessary to develop a mechanism for compen- sation for this error.Документ Вдосконалення автоматизованої системи керування технологічним процесом підприємства харчової промисловості(2016) Сідлецький, Віктор МихайловичОсобливістю процесу управління в сучасних диспетчерських системах є обов'язкова присутність людини, щоб уникнути неправильного впливу на систему, що може призвести до відмови об'єкта управління або навіть катастрофічних наслідків. The feature of the management of modern dispatching systems are mandatory presence of a person to prevent improper influence on the system, which can lead to failure of the control object or even catastrophic consequences.Документ Вдосконалення системи керування дифузійної станції цукрового заводу(2009) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор ВолодимировичОсновним завданням системи автоматизації дифузійної установки є підтримання матеріального балансу, що забезпечує не тільки мінімальні умови нормального функціонування обладнання дифузійної станції, але і отримання оптимальних для конкретних умов концентрації сухих речовин у дифузійному соку і втрат цукру у жомі. The main task of the automation system installation diffusion is to maintain financial balance, which not only provides minimum conditions for the normal functioning of equipment diffusion plant, but getting the best for the specific conditions of the concentration of solids in the juice and sugar losses in the bagasse.Документ Вдосконалення системи управління відділенням сокодобування(2011) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор ВолодимировичПоказана реалізація системи автоматизованого управління з підсистемою підтримки прийняття рішень, яка дозволяє отримувати рекомендації направлені на усунення порушень технологічного режиму. The realization of automated management decision support subsystem, which allows you to get recommendations aimed at addressing violations of technological regime.Документ Вибір оптимальної продуктивності в системі управління дифузійної станції цукрового заводу(2007) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор ВолодимировичВ статті розглядається методика вибору оптимальної продуктивності цукрового заводу в системі управління дифузійною станцією для оптимізації загальних втрат цукру під час зберігання та переробки сировини. In the article the method of choice of the optimum productivity of sugar factory in the control the diffusive station system for optimization of general losses of sugar during storage and processing of raw material.Документ Використання SADT технології при розробленні системи керування дифузійною установкою(2005) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор ВолодимировичSADT технології використовуються для розробки системи керування дифузійною установкою. SADT technology used to develop control systems diffusion plant.Документ Використання автоматизованих методів керування роботи випарної установки з підсистемою прогнозування(2022) Грама, Михайло Петрович; Сідлецький, Віктор МихайловичВипарні станції призначені для випарювання дифузійного соку до заданого значення вмісту сухих речовин при визначеній продуктивності цукрового заводу. Також випарна станція забезпечує вторинними соковими парами теплообмінну апаратуру цукрового заводу та котельну установку конденсатом для живлення котлів, а завод – аміачною водою для технологічних потреб. Для випарювання соку використовується 5-ти корпусна випарна установка, яка дозволяє послідовно багаторазово використовувати пару, яка поступає на перший корпус Evaporator plants are designed for evaporation of diffusion juice to a given value of dry substance content at determined sugar plant productivity. Since the evaporation process is uninterrupted, and the amount of juice that comes in and extraction of juice vapor varies over time. Maintaining the optimal operating mode of the evaporator plant is possible only in case of the automatic control of the evaporation process. When comparing, we can see that use of a fuzzy regulator in a significant decrease in the amplitude of the oscillation and a shorter transition process timeДокумент Використання генетичних алгоритмів для вирішення задач оптимізації роботи ділянок цукрового виробництва(2017) Полупан, Володимир Володимирович; Сідлецький, Віктор МихайловичПросторовий розподіл технологічних об’єктів цукрового виробництва викликає труднощі в управлінні. Робота об’єктів складних систем часто призводить до численних проблем і породжує високий ступінь невизначеності при прийнятті управлінський рішень. The spatial distribution of technological objects of sugar production causes management difficulties. The work of objects of complex systems often leads to numerous problems and generates a high degree of uncertainty when making managerial decisions.