Перегляд за Автор "Таран, Віталій Михайлович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 94
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Адсорбер для зневоднення етанолу (Патент на винахід №106164)(2014) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій МихайловичВинахід належить до харчової промисловості, а саме до спиртової галузі, точніше до обладнання для виробництва паливного етанолу. Заявлено адсорбер для зневоднення етанолу, що складається з корпусу, вхідного та вихідного патрубків, двох обмежувальних решіток, сорбуючого шару та розпушувача сорбенту, при цьому додатково встановлено притиски, а верхня решітка є рухомою. The invention relates to food industry, namely, to the alcohol industry, more specifically to equipment for the production of fuel ethanol. Announced the adsorber for dehydration of ethanol, consisting of housing, inlet and outlet, two restrictive gratings sorbed layer and baking powder sorbent, while additionally installed clamps, and the upper grille is movable.Документ Адсорбер для зневоднення етанолу (Патент на корисну модель №86094)(2013) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій МихайловичАдсорбер для зневоднення етанолу складається з корпусу, вхідного та вихідного патрубків, двох обмежувальних решіток, сорбуючого шару та розпушувача сорбенту. Додатково встановлено притиски, а верхня решітка є рухомою. Adsorber for ethanol dehydration consists of a body, the inlet and outlet pipes, two restrictive gratings sorbed sorbent layer and baking powder. Additionally installed clamps and upper grille is movable.Документ Адсорбційне очищення бражного дистиляту морденітом(2012) Таран, Віталій Михайлович; Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила МиколаївнаВидання містить програму і матеріали 78 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. Розглянуто проблеми удосконалення існуючих та створення нових енерго- та ресурсоощадних технологій для виробництва харчових продуктів на основі сучасних фізико-хімічних методів, використання нетрадиційної сировини, новітнього технологічного та енергозберігаючого обладнання, підвищення ефективності діяльності підприємств, а також результати науково-дослідних робіт студентів з метою підвищення якості підготовки майбутніх фахівців харчової промисловості. Розраховано на молодих науковців і дослідників, які займаються означеними проблемами у харчовій промисловості.Документ Аналіз роботи деамонізаційної колони для підготовки живильної води в цукровому виробництві(1993) Таран, Віталій Михайлович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон АдамовичНа цукрових заводах утворюється 35-40% маси буряка конденсатів вторинних сокових парів. Вміст аміаку в них становить 100-340 мг/л. Подальше використання конденсату як живильної води для дифузійної установки потребує попередньої підготовки з метою видалення аміаку. In sugar factories produced 35-40% by weight of beet juice secondary condensate vapor. The content of ammonia in them is 100-340 mg / l. Further use condensate as feed water for the diffusion setup requires advance preparation to remove ammonia.Документ Аналіз структури потоків в циклічних колонних апаратах(1995) Таран, Віталій МихайловичЦиклічні режими роботи масообмінних апаратів, які застосовують з метою інтенсифікації технологічних процесів, дозволяють збільшити ефективність існуючого технологічного обладнання та його продуктивність. Cyclic modes of mass transfer devices that are used to intensify the processes can increase the efficiency of existing production equipment and its performanceДокумент Безвідходна переробка коренеплодів, овочів, фруктів та ягід по технології УДУХТ(1995) Гнатенко, А. М.; Гулий, Іван Степанович; Сороколіт, Микола Іванович; Гурська, О. Ф.; Танащук, Людмила Іванівна; Таран, Віталій Михайлович; Карпович, Микола СергійовичРозробка цієї технології зорієнтована на створення надійної промислової бази кормів для тваринництва шляхом цільової переробки продукції рослинництва. Технологічне обладнання для технології підібране так, що вона має спрямування на подальше використання і вдосконалення. The development of this technology is focused on establishing a strong industrial base for animal feed through targeted product processing plant. Technological equipment for the technology chosen so that it has a direction for further use and improvement.Документ Бродильно-формувальний агрегат для розробки дріжджового тіста(2008) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Таран, Віталій Михайлович; Десик, Микола ГригоровичПредставлена конструкція бродильно-формувального агрегату для розробки дріжджового тіста. The construction of fermenting-forming aggregate is presented for development of yeast dough.Документ Вдосконалення процесу виготовлення виробів з тіста з начинкою(2000) Таран, Віталій Михайлович; Титарчук, Анатолій Олександрович; Мізнік, Лариса МиколаївнаВисвітлено способи формування виробів з тіста з начинкою. Вказано на ряд типових недоліків при формуванні виробів. Дано пропозиції щодо усунення існуючих недоліків і подальшого удосконалення процесу. Deals with methods of forming products made of dough with filling. Indicated on a number of typical defects in the formation of products. The proposal to eliminate existing weaknesses and further improve the process.Документ Вдосконалення процесу виділення аміаку з конденсатів вторинних парів цукрового виробництва(1993) Заєць, Юрій Олександрович; Таран, Віталій Михайлович; Шемеляк, Ю. Р.У цукровому виробництві одним з актуальних питань є проблема економії палива та енергоносіїв. Одним з ефективних шляхів її вирішення є впровадження раціональних технологічних схем підготовки екстрагента на основі використання конденсатів вторинних парів. In sugar production one of the pressing issues is the issue of fuel and energy. One effective way to solve it is to implement rational technological schemes of training extractant through the use of secondary vapor condensates.Документ Вибір способу зміцнення та відновлення деталей холодильних компресорів(1999) Сухенко, Юрій Григорович; Таран, Віталій Михайлович; Сухенко, Владислав ЮрійовичВ м'ясо-молочній промисловості використовується значно кількість холодильних машин різних модифікацій та продуктивності. Знос трибоз'єднань "колінчастий вал-укладки підшипників" та "поршневий палець-підшипник шатуна" визначає ресурс поршневих компресорів, а знос трибоз'єднань "шатун-ексцентриковий вал-підшипники ковзання" визначає ресурс герметичних поршневих компресорів. In the meat and dairy industry consumes significant amounts of chillers of various modifications and performance. Depreciation tryboz'yednan "crankshaft-bearing styling" and "piston pin, connecting rod bearing" defines the resource reciprocating compressors and wear tryboz'yednan "eccentric crank-shaft bearings" defines the resource hermetic reciprocating compressors.Документ Визначення гідродинамічного опору динамічної мембрани при мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої у воді(2008) Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир Леонідович; Таран, Віталій МихайловичНаведено результати досліджень процесу мікрофільтрації розчину ефірної' олії м 'яти перцевої у воді. Визначено питомий масовий гідродинамічний опір динамічної мембрани при зміні тиску та концентрації розчину.Документ Визначення коефіцієнтів проникності ультрафільтраційної мембрани(2000) Гуцалюк, Валерій Михайлович; Гулий, Іван Степанович; Таран, Віталій Михайлович; Чепелюк, Олександр Миколайович; Усанов, В. О.; Єфіменко, C. І.; Шпильовий, В. І.Феноменологічне співвідношення між питомою продуктивністю ультрафільтраційної мембрани і рушійною силою цього процесу - різницею градієнтів гідродинамічного та осмотичного тисків розчинів по обидва боки мембрани при певній температурі. Phenomenal relationship between specific performance ultrafiltration membranes and the driving force of this process - the difference hydrodynamic gradients and osmotic pressures of solutions on both sides of the membrane at a certain temperature.Документ Визначення проникності та селективності мебран при мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої(2005) Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир Леонідович; Таран, Віталій МихайловичНаведено результати досліджень процесу мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевоїу воді. Визначено основні характеристики проникність і селективність) мікрофільтраційних мембран і залежність цифхарактеристик від часу при концентруванні розчину ефірної олії м 'яти перцевоїу воді.Документ Визначення раціональних конструктивних та експлуатаційних характеристик обладнання для транспортування нехарчової м'ясної сировини(2006) Беседа, Сергій Дмитрович; Штефан, Євгеній Васильович; Таран, Віталій МихайловичДля харчової промисловості найдосконалішими слід вважати технологічні лінії закритого виконання. В них сировина, напівфабрикати, складові компоненти виробництва, які часто шкідливо впливають на навколишнє середовище, розміщуються в закритому обладнанні. For the food industry should be considered most advanced production lines closed execution. In these materials, intermediates, components of production, which are often harmful impact on the environment, are placed in an enclosed equipment.Документ Визначення режимів різання хліба та розробка перспективних конструкцій хліборізального обладнання(2008) Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Таран, Віталій МихайловичПроведені теоретичні та експериментальні дослідження процессу різання хліба. Встановлено вплив швидкості леза на енерговитрати та якість поверхні зрізу. Результати застосовано при визначенні режимів різання та розробці конструкцій обладнання для нарізання свіжого хліба в потоці. There are lead theoretical and experimental researches of bread cutting process. Influencing of movement of an edge in a layer of a product at force of bread cutting was researched. The result is applied at design contemporary construction or bread cutting machines.Документ Використання звукових сопел(2005) Ковальов, Олександр Володимирович; Осауленко, Юрій Володимирович; Таран, Віталій Михайлович; Яценко, Володимир МиколайовичЗастосування звукових сопел для стабілізації витрат повітря в системі пневмотранспорту запобігає завалам борошна в матеріалопроводах. У результаті в 2 - 3 рази знижуються витрати електроенергії, зменшується споживання і втрати стисненого повітря при транспортуванні борошна. Крім того, підвищується концентрація повітряно-борошняної суміші, поліпшуються умови для дистанційного керування і комплексної механізації. Технічні характеристики звукових сопел у складі ліній пневмотранспортування борошна. Apply sound nozzle to stabilize air flow in pneumatic conveying system prevents blockages in pipelines flour for material. As a result, 2 - 3 times reduced power consumption, reduced consumption and loss of compressed air at transporting flour. In addition, increases the concentration of airborne flour mixture, improved conditions for remote control and integrated mechanization. Specifications sonic nozzles in the pneumatic lines flour.Документ Використання інформаційних технологій проектування для визначення параметрів транспортування нехарчової м'ясної сировини(2007) Беседа, Сергій Дмитрович; Штефан, Євгеній Васильович; Таран, Віталій МихайловичУ межах інформаційної технології проектування машин і апаратів харчових виробництв розроблено схему визначення впливу конструктивних параметрів дифузора пристрою, що нагнітає нехарчову м’ясну сировину до транспортного трубопроводу, на закономірності руху м’ясо-кісткової суміші. Within information technology design of machines and devices for food industry developed a scheme to study the influence of structural parameters diffuser device that blows nonfood raw meat to the transport pipeline on the movement of meat and bone mixtures.Документ Виробництво пектину із корене-, бульбоплодів за технологією УДУХТ(1994) Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Карпович, Микола Сергійович; Таран, Віталій Михайлович; Донченко, Людмила Володимирівна; Гнатенко, А. М.Традиційна технологія виробництва пектину передбачає кислотний гідроліз, що вимагає використання мінеральної кислоти (соляної, азотної або сірчаної). Наявність їх у технологічних середовищах обумовлює особливі вимоги до технологічного процесу та його обладнання. Traditional technology of pectin involves acid hydrolysis, which requires the use of mineral acids (hydrochloric, nitric or sulfuric). Their presence in the technological environment makes special demands on the process and its equipment.Документ Вплив початкової концентрації етанолу на зневоднення водно-спиртових розчинів мордентом(2012) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій МихайловичНа собівартість зневодненого етилового спирту впливає концентрація початкової водно-спиртової суміші. Чим більша ця концентрація, тим менші затрати на адсорбційне зневоднення, але більші затрати на ректифікацію. З метою зменшення загальних витрат були проведені дослідження по встановленню раціональної концентрації початкового водно-спиртового розчину для отримання етанолу концентрацією 99,8%об. В якості адсорбенту використовували цеоліт Закарпатського родовища морденіт.Документ Вплив фракційності морденіту на ефективність зневоднення водно-спиртових розчинів(2011) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій МихайловичАвторами встановлено, що ефективність зневоднення водно-спиртових розчинів мордентом фракції 1…2 мм вища ніж при використанні дисперсійних часток фракції 2…3 мм. Адсорбційний ефект зростатиме із зменшенням розмірів дисперсійних частинок, проте при цьому буде суттєво погіршуватися фільтраційна здатність дисперсії. The authors found that the efficiency of dewatering of aqueous-alcoholic solutions mordenite fraction 1 ... 2mm higher than when using the dispersion of particles of fraction 2 ... 3 mm. Adsorption effect will increase with decreasing particle size of the dispersion, but it will significantly deteriorate the filtering capability of the dispersion.