Перегляд за Автор "Тронько, Микола Дмитрович"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Біологічна роль цинку і необхідність забезпечення адекватного рівня його споживання людиною(2013) Тронько, Микола Дмитрович; Полумбрик, Максим Олегович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Кравченко, Віктор Іванович; Бальон, Ярослав ГригоровичВисвітлено основні аспекти фізіологічної ролі, метаболізму і біологічної доступності цинку в організмі людини. Проведено аналіз публікацій щодо поширення дефіциту цього мікроелемента в Україні і світі, а також шляхів його подолання. Особливу увагу приділено сучасним підходам у розробленні харчових продуктів, збагачених цинком. The authors of the review present data on the physiological role, metabolism and biological availability of zinc in human body. A detailed analysis of papers concerning zinc deficiency expansion in Ukraine and the world and main ways of its eliminating has been discussed. The specific attention is given to development of foods fortified with zinc.Документ Короткий нарис розвитку лікарських речовин і зокрема в ендокринології(2012) Бальон, Ярослав Григорович; Самсон, О. Я.; Сімуров, О. В.; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Тронько, Микола ДмитровичДосліджено історію розвитку лікарських засобів від давнини до нашого часу. Особливий акцент зроблено на ендокринологічних препаратах.Документ Наукові аспекти вирішення проблеми йододефіциту у населення України(2011) Тронько, Микола Дмитрович; Полумбрик, Максим Олегович; Кравченко, Віктор Іванович; Бальон, Ярослав ГригоровичВ огляді наведені дані про метаболізм і фізіологічну роль йоду в організмі та описані основні шляхи подолання йодного дефіциту. Докладно описано вплив йодованої солі на якість харчових продуктів та розглянуті методи аналізу йоду в них. The authors of the review present data on the metabolism and physiological role of iodine in the body and describe the main ways of eliminating iodine deficiency. They describe in detail the impact of iodized salt on foodstuff quality and review the methods of iodine analysis in foodstuffs.Документ Цукрозамінники в харчових продуктах для хворих на цуровий діабет(2008) Тронько, Микола Дмитрович; Бальон, Ярослав Григорович; Сімуров, О. В.; Корпачева-Зінич, Олеся Вадимівна; Українець, Анатолій Іванович; Полумбрик, Максим ОлеговичПредставлений сучасний підхід до використання цукрозамінників у дієтотерапії хворих на цукровий діабет. Згідно з рекомендаціями ВООЗ, для попередження виникнення і розвитку цукрового діабету слід вживати харчові продукти з низьким глікемічним індексом. Запропоновано два шляхи для зменшення глікемічного індексу в харчових продуктах з високим вмістом вуглеводів (> 55 %): перший базується на використанні цукрозамінників з інтенсивним солодким смаком (зокрема, ацесульфаму калію), другий полягає в неповному заміщенні сахарози на суміш об'ємних цукрозамінників, що має синергічну дію. Обидва шляхи дозволили отримати борошняні кондитерські вироби з низьким глікемічним індексом.