Перегляд за Автор "Удодов, Сергій Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 50
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз енергозаощадних способів кипятіння пивного сусла(2014) Удодов, Сергій Олександрович; Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПивоварна галузь харчової промисловості, як і всі інші галузі, зосереджує свою увагу на скороченні витрат енергії в виробництві або пошуку альтернативних джерел енергії. Безумовно в пивоварінні основна частина енергії витрачається на варильне відділення де найбільш енергоємним є процес кип'ятіння сусла з хмелем. Pivovarna Galouzeau harchovoї promislovostі, yak i vsі INSHI the Branch, its zoseredzhuє uwagi on skorochennі vitrat energії in virobnitstvі abo Poshuk alternative Jerel energії. Bezumovno in pivovarіnnі The basic Chastina energії vitrachaєtsya on new brewing vіddіlennya de naybіlsh energoєmnim Yea processes kip'yatіnnya wort h hops.Документ Апарат для переробки злакових культур на солод (Патент на корисну модель № 94580)(2014) Паламарчук, Антон Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаАпарат для переробки злакових культур на солод включає горизонтально-циліндричний корпус з теплоізольованим кожухом, з ситовою перегородкою, яка ділить апарат на робочий об'єм і підситовий простір, отвори для подачі і відводу кондиціонованого повітря, люк для завантаження і розвантаження, систему зрошування і барботажу, систему подачі і зливу води, відділення сплаву. Внутрішня робоча поверхня солодоростильного апарата, яка розташована над ситовою перегородкою, виконана у вигляді спеціальної або додатково встановленої поверхні трапецієдальної форми. Apparatus for processing cereals on malt includes horizontal cylindrical body with insulated casing, with sieve partition that divides the volume on your device and pidsytovyy space openings for feeding and removal of conditioned air, hatch for loading and unloading system of irrigation and bubbling , supply system and water drainage, separation alloy. The internal working surface solodorostylnoho machine, which is located above the Sith wall, designed as a special or additional set trapetsiyedalnoyi surface shape.Документ Апарат для розчинення цукру (Патент на корисну модель №149975)(2021) Кашурін, Олексій Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Удодов, Сергій Олександрович; Пеший, Валерій АнатолійовичРозроблена принципово нова конструкція апарату для розчинення цукру та отримання цукрового сиропу, як живильного середовища для потреб виробництва безалкогольних ферментованих напоїв, зокрема чайного грибу. A fundamentally new design of the apparatus for dissolving sugar and obtaining sugar syrup, as a nutrient medium for the production of non-alcoholic fermented drinks, in particular kombucha, was developed.Документ Бродильний апарат (патент № 148471 на корисну модель)(2021) Кашурін, Олексій Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Удодов, Сергій Олександрович; Пеший, Валерій АнатолійовичРозроблено принципово нову конструкцію апарату для приготування та зброджування сусла, який забезпечить необхідні умови культивування поверхневої аеробної асоціативної культури. A fundamentally new design of a fermentation apparatus for the preparation and fermentation of wort has been developed, which will provide the necessary conditions for the cultivation of a surface aerobic associative culture.Документ Біотехнологічні процеси в бродильній промисловості(1996) Домарецький, Віталій Афанасійович; Малежик, Іван Федорович; Удодов, Сергій Олександрович; Прибильський, Віталій ЛеонідовичНауковий підхід до виробництва продуктів харчування з використанням мікроорганізмів,ферментів,біологічно активних речовин і амінокислот послужив початком розвитку біотехнології продукт. The scientific approach to food production using microorganisms, enzymes, bioactive substances and amino acids served as the beginning of the fermentation products of biotechnology.Документ Визначення найбільш доцільних та раціональних параметрів процесу фільтрування ферментованого напою типу "Комбуча" за допомоги картонного фільтра Colombo 18(2023) Савчук, Роман Олександрович; Удодов, Сергій ОлександровичТези доповіді присвячені дослідженню процесу фільтрування ферментованого напою типу "Комбуча" за допомоги фільтра Colombo 18 із розміром пластин 200х200мм та комірок від 0,6 до із 10 мкм. Визначено найбільш доцільний до застосування фільтрувальний картон із розміром комірок 10 мкм та час фільтрування до 100 хв, що відповідає приблизно 500 -600 л відфільтрованого напою. The abstracts of the report are devoted to the study of the process of filtering a fermented drink of the "Kombucha" type using a Colombo 18 filter with a plate size of 200x200mm and cells from 0.6 to 10 microns. The most appropriate filter cardboard with a cell size of 10 μm and a filtering time of up to 100 minutes, which corresponds to approximately 500-600 liters of filtered drink, has been determined.Документ Використання альтернативної системи щадного кип’ятіння, як способу скорочення витрат теплової енергії(2015) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Удодов, Сергій ОлександровичПитання раціонального використання тепло-енергоресурсів постає наразі актуальним для підприємств пивоварної промисловості. Все більше приділяється увага на можливість скорочення енергоємного обладнання, перехід на системи та технології з мінімальним використанням енергії на одиницю продукції. The issue of rational use of heat energy there is now urgent for the enterprises of the brewing industry. More and more attention is paid to the possibility of reducing energy-intensive equipment, switching to systems and technologies with minimal energy use per unit of output.Документ Вплив конструктивних параметрів гідроциклонного апарату на процес освітлення пивного сусла(2014) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПеред зброджуванням з гарячого охмеленого сусла необхідно видалити значну кількість завислих речовин, що утворилися в процесі кип'ятіння та негативно впливають на подальший процес приготування пива, а саме: знижують швидкість бродіння, ускладнюють фільтрацію пива та погіршують смакові якості готового напою. Before fermentation of hot hopped wort is necessary to remove a significant amount of suspended solids that formed during boiling and negatively affect the subsequent process of brewing, namely reducing speed fermentation, filtration of beer and complicate impair taste of the finished drink.Документ Відділення осаду в комбінованому сусловарильним апараті(2009) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Таран, Віталій МихайловичРозглянуто питання освітлення пивного сусла (відділення хмелевої дробини і гарячого білкового осаду) в комбінованому сусловарильному апараті. Наведено результати досліджень впливу на якість відділення осаду конфігурації днища і розміщення перемішуючого пристрою по висоті апарата. The question of beer mash defecation (hop fraction and hot protein deposit separation) in hybrid mashbrewing apparatus was considered. Here presented the researches results of bottom configuration and mixing device positioning height influence on the separation quality.Документ Гідроциклонний апарат (Патент на корисну модель № 37017)(2008) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Січкар, Марина ГригорівнаГідроциклонний апарат, який складається з вертикальної циліндричної ємності з верхнім та нижнім конічними днищами, витяжної труби патпатрубків відведення освітленого сусла, освітлення, миючого пристрою, нижнього люка для технологічного обслуговування апарата, верхнього оглядового люка для спостерігання за процесом тангенціальної подачі сусла та патрубка подачі сусла, дотично розташованого до циліндричної поверхні апарата, який відрізняється тим, що введені додаткові патрубки подачі сусла, які встановлені по висоті апарата, вище за основний, в кількості не менше двох. Hydrocyclone apparatus which consists of a vertical cylindrical tank with upper and lower conical bottom, the exhaust pipe patpatrubkiv removal wart illuminated , lighting, washing device, the lower hatch for technological maintenance of the machine , the top of the review hatch to watch the process of tangential feed mash and wort feed pipe , located tangentially to the cylindrical surface of the device , wherein that introduced additional feeding tubes wort installed height of the machine above the main , of at least two.Документ Дослідження впливу конструкції поверхні нагріву на теплові процеси в заторно-сусловарильному апараті(2014) Більчук, Наталя; Семенова, Катерина; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПроцес нагріву ефективніше відбувається при використанні парової сорочки у формі півкуль. Переваги даної конструкції виражаються в тому, що на відміну від класичних плоских зон нагріву, утворюється краща турбулізація рідини, збільшення коефіцієнта теплопередачі, а отже і теплового потоку в цілому. Heating process is more effective when used in the form of steam-jacket the hemispheres. The advantages of this design are expressed in the fact that unlike the classic flat heating zones formed better turbulence fluid, increasing the heat transfer coefficient, and hence the heat flow as a whole.Документ Дослідження процесу мікрофільтрації при освітленні пива(2014) Житнецький, Ігор Володимирович; Удодов, Сергій Олександрович; Шпак, Максим Сергійович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаУ пивоварному виробництві доводиться вирішувати безліч інженерних задач пов'язаних з поділом рідких сумішей - при водопідготовці, освітленні проміжних і кінцевих продуктів, при утилізації рідких відходів виробництва, а також одним із найважливіших технологічних завдань є підвищення стійкості пива. In the brewing industry has to solve many engineering problems associated with the separation of liquid mixtures - in water treatment, light intermediate and end products in the disposal of liquid wastes, as well as one of the most important technological problems is to increase the stability of the beer.Документ Дослідження фізичних і теплофізичних характеристик не охмеленого пивного сусла(2003) Чепелюк, Олександр Миколайович; Таран, Віталій Михайлович; Удодов, Сергій Олександрович; Ткач, Леонід ПавловичДослідження фізичних і теплофізичних характеристик не охмеленого пивного сусла. Investigation of the physical and thermal characteristics are not saturated with hops beer wort.Документ Екологічні аспекти виробництва пива на мініпивзаводах(1994) Сороколіт, Микола Іванович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Удодов, Сергій Олександрович; Домарецький, Віталій АфанасійовичРеальним шляхом покрашення становища може бути отворення пивоварних виробництв малої потужнооті з наближанням їх до місць споживання і використанням сучасних технологічних рішень.Документ Заторно-сусловарильно-фільтраційно-гідроциклонний апатат (Патент на корисну модель № 46886)(2010) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Мошківський, Дмитро МихайловичЗаторно-сусловарильно-фільтраційно-гідроциклонний апарат, що складається з вертикальної циліндричної ємності, патрубків подачі і виведення сусла, технологічного люка, пристрою для перемішування, мішалки, фільтруючої корзини з розпушуючим пристроєм та електроприводу, який відрізняється тим, що апарат додатково має парову сорочку, яка забезпечує плавне регулювання нагріву продукту, та патрубок тангенціальної подачі сусла, для відділення білкового осаду шляхом кругової циркуляції сусла.Документ Зручні міні-комплекси для виготовлення пива розробили науковці спільно з фахівцями "Кий-пиво"(2000) Москальова, Людмила Миколаївна; Удодов, Сергій Олександрович; Домарецький, Віталій АфанасійовичНове сучасне технологічне обладнання для міні-пивоварень, яке задовольняє усі технологічні, санітарно-гігієнічні,екологічні та економічні вимоги, розробила фірма "Кий-пиво" разом з кафедрою біотехнології продуктів бродіння Українського державного університету харчових технологій.Документ Комбінований варильний агрегат для приготування пивного сусла (Патент на винахід №107041)(2014) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаКомбінований варильний агрегат для приготування пивного сусла, що складається з циліндричного корпусу із слабоконічними днищами, два з яких розділяють агрегат на заторно-фільтраційний апарат в верхній частині, сусловарильний вірпул-апарат в нижній частині та створюють проміжний технічний простір між ними, приводу мішалки, приводу розпушувача, розпушувача, патрубка для подачі затору та відведення дробини, патрубка для відведення конденсату гріючого пару, труби для відведення парів сусла та затору та системи трубопроводів для перекачування сусла та подання гріючої пари, який відрізняється тим, що має слабоконічний фільтрувальний каркас із дугоподібними, ввігнутими на 22 мм до робочого простору прорізами, на якому закріплюються сегментні фільтруючі пластини, слабоконічний диск з закріпленою на ньому дугоподібною лопатевою мішалкою, який може вертикально переміщатись на висоту мішалки, внутрішній контурний кип'ятильник, два тангенціально встановлені з різних сторін патрубки та циркуляційний насос для перекачування сусла по замкненому контуру. Combined cooking machine for making beer wort, consisting of a cylindrical body with slabokonichnymy bottoms, two of which share in aggregate mash-filtration unit at the top, Whirlpool-brewing machine at the bottom and create an interim technical space between them over mixers, about baking powder, baking powder, pipe for feeding mash and pellet removal, pipe condensate for the heating steam pipes to drain and mash mash vapors and systems pipelines to pump the wort and submitting the heating steam, characterized in that it has slabokonichnyy filter frame with arcuate, concave 22 mm working space openings, which are fixed segment filter plate slabokonichnyy drive with fixed on it curved blade stirrer that can navigate vertically to a height stirrer, internal outline heater, two tangentially mounted on different sides of pipes and the circulation pump pumping the wort in a closed circuit.Документ Комбінований сусловарильний апарат(2009) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Таран, Віталій МихайловичВиробництво пива в умовах мі ні-пивзаводів — порівняно новий напрямок, тому процеси, що від буваються при цьому, потребують дослідження й аналізу. Установки для приготування пива невеликої потужності, що їх нині використовують, споживають значну кількість енергії, вони до сить складні й громіздкі, тож вста новлюють їх на великих площах, до того ж вони не придатні для ви користання безпосередньо в за лах барів, кафе, ресторанів. Beer production in terms of E no-beer - a relatively new direction, because the processes of buvayutsya thus require research and analysis. Plants for the preparation of Beer low power that their currently used to consume significant amount of energy they priorities would need complex and cumbersome, so deter novlyuyut them over large areas moreover, they are not suitable for you directly by the use of crystals bars, cafes and restaurants.Документ Математична модель процесу відділення осаду в комбінованому сусловарильному апараті(Національний університет харчових технологій, 2008) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Таран, Віталій МихайловичРозробка нового обладнання, здатного забезпечити проведення кількох операцій, є актуальним завданням при створенні міні-пивзаводів. Нами розроблено і пропонується використовувати комбінований сусловарильний апарат, призначений для нагрівання і кип’ятіння сусла з хмелем, а також для відділення хмелевої дробини та білкового осаду. Разработка нового оборудования, способного обеспечить проведение нескольких операций, является актуальной задачей при создании мини-пивзаводов. Нами разработана и предлагается использовать комбинированный сусловарочным аппарат, предназначенный для нагревания и кипячения сусла с хмелем, а также для отделения хмелевой дробины и белкового осадка. Development of new equipment able to provide a number of operations is an urgent task to create mini-breweries. We have developed and proposed to use combined brewing apparatus for heating and boiling the wort with hops and hop pellets for the separation and protein precipitate.Документ Моделювання процесу відведення сусла в фільтраційному апараті(2014) Чернуха, Олена; Сивак, Андрій; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаАналіз отриманих результатів моделювання процесу відведення сусла з підситового простору з застосуванням програмного комплексу FlowVision дозволив зробити висновки, що найбільш вдала конструкція патрубка для відведення сусла - це конструкція з конусним примиканням довжиною 27 мм, кути якого знаходяться в межах 20°-30°. Analysis of the results of modeling the process of removal wart pidsytovoho space with the use of software system FlowVision led to the conclusion that the most successful design pipe to drain wort - a design with conical be adjacent length of 27 mm, the angles of which are within 20 ° -30 °.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »