Перегляд за Автор "Фурманова, Юлия Петровна"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ «Воздушная» гречиха – продукт, изготовленный с помощью микроволн(2015) Фурманова, Юлия Петровна; Корж, Тамара Владимировна; Шаповаленко, Олег ИвановичВ статті описані режими оброблення гречки для отримання «легких» зерен в лабораторних умовах. Показані результати визначення якості «легких» зерен, отриманих при різних режимах оброблення зерна гречки мікрохвилями. Рекомендовані оптимальні режими оброблення зерна гречки мікрохвилями. The article describes the modes of buckwheat processing with purpose to obtain "light" grains in the laboratory conditions. The results of "light" grains quality, obtained under different buckwheat grains processing conditions by microwaves, are shown. Buckwheat grains optimal processing modes are being recommended.Документ Изучение физико-технологических свойств "воздушных" зёрен сориза(2015) Супрун-Крестова, Елена Юрьевна; Фурманова, Юлия Петровна; Таболина, К. С.; Прокопенко, Олеся ВячеславовнаВ статье приведены результаты исследований физико-технологических свойств «воздушных» зерен сориза, полученных с использованием энергии электромагнитного поля сверхвысокой частоты. Установлено, что «воздушные» зёрна сориза характеризуются хорошими органолептическими и физико-технологическими свойствами, они готовы к употреблению и не требуют дополнительной кулинарной обработки. The paper deals with research of physical and chemical properties of “airy” grains soriz obtained my means of energy of electromagnetic field of ultrahigh frequency. It has been installed that “airy” grains soriz are characterized by good organoleptic and physical-technological properties and are ready to use and do not demand additional culinary processing.Документ Комплексная оценка качества пищевого продукта(2013) Шаповаленко, Олег Иванович; Корж, Тамара Владимировна; Фурманова, Юлия Петровна; Супрун-Крестова, Елена ЮрьевнаСтатья посвящена разработке комплексного показателя качества (КПК) для "воздушных" гречневых зерен. Разработанный КПК для нового продукта включает все важные показатели качества и их значимость в общей количественной оценке. Установлено, что КПК характеризует качество готового продукта по сумме его показателей и может быть использован в качестве критерия оптимальности при выборе оптимальных параметров технологического процесса. В статье показано использование КПК для выбора режима микроволновой обработкой гречихи. The article is dedicated to the development of a complex quality index (CQI) for the "light" buckwheat kernels. Designed CQI for a new product includes all the important quality parameters and their relevance to the overall quantification. It has been investigated that CQI characterizes the end-product quality by the sum of its indicators and may be used as the optimality criterion to choose the optimum process parameters. The article describes the CQI usage for the buckwheat microwave treatment mode selection.