Перегляд за Автор "Шаруда, Світлана Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Автоматизована система багатоцільового управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва на основі сценарного підходу(2009) Шаруда, Світлана СергіївнаДисертація присвячена розробці нового підходу до управління технологічними процесами (ТП) хлібопекарського виробництва. Основними критеріями при управлінні хлібопекарським підприємством є продуктивність, технологічні втрати та якість продукції. Dissertation is devoted to the new method of technological processes management in bread making. The major criteria’s for bread making are productivity, costs and quality of the final product. Technological processes management will be weak in the case of using single criteria optimization.Документ Автоматизоване управління якістю продукції хлібопекарського виробництва на основі принципів кваліметрії(2018) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь Дмитрович; Шаруда, Світлана СергіївнаУ статті досліджуються методи підвищення якості хлібопекарської продукції на всіх стадіях виробництва та її атестації для реалізації споживачам за допомогою інтегрованої автоматизованої системи управління якістю продукції, в якій використані сучасні методи комп’ютерної кваліметрії. The article examines the methods for improving the quality of bakery products at all stages of production and its certification for sale to consumers through an integrated automated quality control system of products, which uses modern methods of computer qualimetry.Документ Аналіз хлібопекарського виробництва як динамічної системи(2012) Шаруда, Світлана Сергіївна; Ельперін, Ігор ВолодимировичОсобливістю хлібопекрського виробництва як об'єкта системного аналізу є функція не лише вироблення продукцїї, а й поставки її в роздрібну мережу за графіком і в заданій кількоєті та асортименті. Від динаміки реалізації хліба залежить добова програма хлібокомбінату, що впливає на структуру управління.Виникає необхідність створювати моделі технологічного процесу з метою його оптіімізації, які б враховувши динамічний характер взаємодії різних підсистем. Feature a bakery production facility system analysis is a function not only of production, but also its delivery to retailers on time and in a specified quantity and range. The dynamics of the implementation depends on the daily bread bakery program, which affects the structure of governance. There is a need to create a model of the process in order to optimize it, which would take into account the dynamic nature of the interaction of different subsystems.Документ Багатоцільове управління хлібопекарським виробництвом(2008) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь ДмитровичПроведено аналіз процесів хлібопекарського виробництва як складної системи. Розглянуто постановку задачі багатоцільового управління з виділенням цілей функціонування підприємства та методів багатокритеріальної оптимізації. The analysis of the baking process of production as a complex system. Considered formulation of the problem with the release of multi-management operation of the business objectives and methods of multiobjective optimization.Документ Використання когнітивних моделей для вирішення задач управління хлібопекарським виробництвом(2008) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь ДмитровичРозглянуто можливість застосування когнітивного моделювання для прогнозування перебігу технологічних процесів та безпосереднього управління хлібопекарським виробництвом. The possibility of using cognitive modeling to predict the course of technological processes and direct management of bakery production is considered.Документ Вирішення задачі багатокритеріальної оптимізації при управлінні технологічними процесами хлібопекарського виробництва(2010) Кишенько, Василь Дмитрович; Шаруда, Світлана СергіївнаРозглянуто причини виникнення багатокритеріальності при управлінні складними технологічними об'єктами та можливі шляхи її розв'язання. Наведено вирішення задачі багатокритеріальної оптимізації на основі методу досяжних цілей. The causes of multiple criteria in the management of complex technological objects and possible solutions. An problem solving multiobjective optimization method based on achievable goals.Документ Комп'ютерно-інтегроване керування хлібопекарським виробництвом(2012) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь Дмитрович; Швед, Сергій МиколайовичХлібопекарська промисловість, як одна із провідних галузей харчових виробництв, пов'язана із задоволенням попиту населення на хлібобулочні вироби, вирішує комплекс задач у застосуванні передових технологій та сучасного обладнання. Основна увага приділяється поліпшенню якості продукції, раціональному використанню ресурсів і сировини,підвищенню продуктивності технологічних ліній. Розв'язання таких задач неможливе без автоматизації виробництва на основі сучасних інформаційних технологій, передових досягнень в теорії та практиці автоматичного керування. Baking industry as one of the leading sectors of the food industry associated with pleasure demand for bakery products, solve complex problems in the application of advanced technology and modern equipment. The focus is on improving product quality, rational use of resources and raw materials, increase the productivity of production lines. Solving such problems is impossible without automation based on modern information technology, advanced achievements in the theory and practice of automatic control.Документ Лінгвістична апроксимація технологічних показників хлібопекарського виробництва(2008) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь ДмитровичВ даній статті показано, що хлібопекарське виробництво дійсно є складним об'єктом управління. У такому випадку одним з ефективних способів управління є застосування сценарного підходу. Обгрунтовано необхідність використання теорії нечітких множин для побудови систем управління технологічними процесами виробництва хліба. Наведено функції належності для основних технологічних показників даних процесів. In this paper it is shown that the production of bread-making is indeed a complex object management. In this case, one of the most effective ways to manage is a scenario approach. The necessity of using the theory of fuzzy sets for the construction of process control systems for the production of bread. Shows the membership functions for the main technological parameters of these processes.Документ Оцінка показників якості хлібопекарської продукції методами кваліметрії і багатомірного шкалування(2008) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь ДмитровичРозроблено методику і проведено експертне опитування для визначення важливих технологічних показників хлібопекарського виробництва та ступені їх впливу на якість. напівфабрикатів та готової продукції, отримані дані опрацьовано за допомогою багатомірного шкалування, що дозволило визначити ранги показників для прийняття оптимальних рішень по управлінню. The technique and conducted an expert survey to identify the technological parameters bakery production and degree of their influence on the quality of semi-finished and finished products, the data processed by multivariate shkaluvannya It helps to determine rank indicators for better decision making by management.Документ Синтез автоматизованої системи багатоцільового управління хлібопекарським виробництвом(2009) Шаруда, Світлана СергіївнаВисвітлено складність технологічних процесів хлібопекарського виробництва. Розглянуто доцільність застосування систем підтримки прийняття рішень для управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва. Наведена функціональна структура автоматизованої системи багатоцільового управління технологічними процесами. In this work bread making processes complexity is revealed. The usage of decision support system for technological processes management is shown to be useful. A structure of automation system for multipurpose management of technological processes is shown.Документ Система управління якістю в складі автоматизованої системи управління хлібопекарським підприємством(2011) Ельперін, Ігор Володимирович; Швед, Сергій Миколайович; Шаруда, Світлана СергіївнаВ даній доповіді розглядається необхідність впровадження системи управління якістю у складі автоматизованої системи управління на підприємствах хлібопекарської галузі. In this report the need to implement a quality management system in automatic control systems in enterprises bakery industry.Документ Спосіб автоматичного багатоцільового керування процесом приготування тіста (Патент на корисну модель № 103987)(2016) Кишенько, Василь Дмитрович; Шаруда, Світлана Сергіївна; Заєць, Ігор МиколайовичСпосіб автоматичного багатоцільового керування процесом приготування тіста включає вимірювання окисно-відновного потенціалу тіста, вологості тіста, витрати борошна і рідких інгредієнтів, змінювання подачі борошна та рідких інгредієнтів в тістомісильну машину. Додатково вимірюють витрату вибродженого тіста, питому роботу, виконану при замісі тіста, регулюють температуру тіста. На основі поточних даних вимірювань уточнюють параметри математичних моделей, що зв'язують критерії оптимальності втрат сухих речовин борошна при приготуванні тіста, продуктивності агрегату для приготування тіста та окисно-відновного потенціалу тіста із температурою тіста, питомою роботою, виконаною при замісі тіста, вологістю тіста, витратою борошна, витратою рідких інгредієнтів, витратою вибродженого тіста. На основі уточнених моделей класифікують ситуації, на підставі чого визначається ситуаційна пріоритетність критеріїв оптимальності і проводиться багатокритеріальна оптимізація за схемою компромісів Парето, за результатами якої змінюють завдання регулятору температури тіста та подачу борошна і рідких інгредієнтів в тістомісильну машину. A method of multipurpose automatic control process preparation dough comprises measuring the redox potential of the test, humidity test, and meal expenses liquid ingredients, changes feed flour and liquid ingredients in a dough mixer. Additionally fermented dough measured flow test, the specific work carried out by kneading the dough, regulate the temperature of the test. On the basis of current data measurements specify the parameters of mathematical models linking the criteria of optimality loss of dry matter of flour in the preparation of the dough, the performance of the unit for the preparation of dough and redox test capacity test temperature, the specific work carried out by kneading the dough, the dough moisture, consumption of flour, consumption of liquid ingredients, consumption fermented dough. On the basis of the specified models classify the situation, on the basis of which is determined by the situational priority optimality criteria and carried out multi-criteria optimization scheme Pareto compromise, the results of which change the setting regulator test temperature and supply of flour and liquid ingredients in the dough mixer.Документ Сценарний підхід в управлінні хлібопекарським підприємством(2009) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь ДмитровичРозглянуто доцільність застосування сценарного підходу в управлінні технологічними процесами хлібопекарським виробництвом. Проведено факторно-цільовий аналіз функціонування системи. Наведено факторно-цільову діаграму для ділянки приготування опари. Considered the expediency of a scenario approach in the management of technological processes of bread making. A factorial-target analysis of the system. An factorial-target chart to plot prepare the dough.Документ Імітаційне дослідження системи управління технологічними процесами хлібозаводу(2011) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь ДмитровичРозглянуто доцільність використання імітаційного моделювання під час дослідження технологічних процесів хлібозаводу. Наведено структурну схему імітаційної моделі. Здійснено порівняльний аналіз моделей традиційної системи управління та системи , побудованої з використанням сценаріїв управління. Consider the feasibility of using simulation in the study of processes bakery. An diagram of the simulation model. The comparative analysis of traditional models of management and systems built using the scripting control.Документ Інтелектуальна підсистема управління технологічними процесами хлібозаводу(2010) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь ДмитровичОхарактеризовані задачі інтелектуальної складової системи управління технологічними процесами хлібозаводу. Described tasks of intellectual component control system by technological processes bread-baking plant.Документ Інтелектуальна система сценарного управління хлібопекарським виробництвом(2010) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь ДмитровичВисвітлено актуальність створення і впровадження інтелектуальних систем для управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва. Наведено алгоритм багатоцільового управління та основні етапи наповнення бази знань розробленої інтелектуальної системи сценарного управління. Importants of intellection systems for process control within bread making is shown. Multipurpose control algorithm and basics steps for intellection system are described.Документ Інформаційні аспекти побудови систем управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва(2012) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь ДмитровичРозглядаються задачі синтезу систем багатоцільового управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва. На основі експертного опитування розроблені шкали оцінок технологічних параметрів. We consider problems synthesis of systems multipurpose control technical process bakers manufacture. Based expert survey(polling) produced scale appreciation technical parameters.