Перегляд за Автор "Шелест, Н. О."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Дослідження форм зв’язку вологи та сорбційних властивостей макаронних виробів, збагачених харчовими волокнами зернових(2013) Карпик, Галина Вікторівна; Шелест, Н. О.; Юрчак, Віра ГаврилівнаДосліджено форми зв’язку вологи у макаронному тісті зі збільшеним вмістом харчових волокон та вивчено сорбційні властивості даних виробів. Встановлено, що використання цільнозернового борошна збільшує питому поверхню та сорбційний об’єм пор і зменшує їх середній діаметр. Внаслідок цього досліджувані вироби поглинають більше води мономолекулярного і полімолекулярного шарів та загальну кількість води. The investigated of the forms of moisture links and sorption properties of macaroni products enriched with cereals food fibers The usage of the whole wheat flour increase the specific surface and the pores sorption volume and reduce their average diameter. In the result of that the products under the investigation absorb more water of monomolecular and multimolecular layers and the total water quantity.Документ Технологічна характеристика висівок різної дисперсності та їхній вплив на якість макаронних виробів(2013) Карпик, Галина Вікторівна; Шелест, Н. О.; Юрчак, Віра Гаврилівна; Матвієнко, І. Н.В роботі встановлено гранулометричний склад висівок пшеничних харчових та харчових подрібнених, їх водопоглинальну здатність, автолітичну активність та вплив на якість макаронних виробів. Встановлено можливість збільшення дозування висівок подрібнених, показано, що їх автолітична активність зростає, а водопоглинальна здатність зменшується порівняно з висівками харчовими. At this work was been defined granulometric composition of alimentary wheat bran and gritted bran, their water absorption ability, autolytic activity and impact on the quality of macaroni products. The possibility of increasing the dosage of gritted bran has been defined. It is shown that their autolytic activity increases, and water absorbing ability decreases in comparison with alimentary bran.