Перегляд за Автор "Шпакович, Віктор Іванович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Удосконалення рецептів комбікормів з використанням новітніх форм мікрокомпонентів(2023) Янюк, Тетяна Іванівна; Шпакович, Віктор ІвановичТрадиційним кормом для одомашнених тварин виступали їх природні корми. Поступово із розвитком тваринництва додалися зернові, білкові компоненти і стали застосовувати мінеральні добавки. Найпершою з мінеральних добавок була природна кухонна сіль. Люди помічали, що невеликі добавки солі до корму значно покращували здоров’я та стан тварин. З тих пір розвиток науки і технології дозволив вивчити та впровадити складні науково-обґрунтовані рецепти комбікормів які складаються з десятків компонентів як природного походження так і штучно створених. З початку ХХ століття розроблено багато методів обробки природних компонентів кормів, що дозволяє отримати із них максимальні кормові цінності для засвоєння в повній мірі організмом тварин або птиці.