Перегляд за Автор "Штанько, Олег Анатолійович"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання кріотехнологій при отриманні біологічно активних харчових добавок з побічних продуктів бурякоцукрового виробництва(2004) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег АнатолійовичРозробка і застосування ресурсозберігаючих і безвідходних технологій комплексної переробки вітаміновмісної сировини, отримання з неї фітодобавок, зниження втрат вітамінів та інших БАР, використання нетрадиційних джерел БАР, створення харчових продуктів направленої лікувально-профілактичної дії, збагачених натуральними біологічно активними речовинами. Development and application of energy-saving and waste-free technology complex vitamins-processing of raw materials, obtaining from it fitodobavok, reducing the loss of vitamins and other biologically active substances, the use of alternative sources BAR, creating food directed therapeutic and preventive action, enriched with natural biologically active substances.Документ Використання штучних живильних середовищ для отримання високомінералізованих харчових матеріалів(2006) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег Анатолійович; Солодко, Лілія МиколаївнаНа основі літературних та власних експериментальних даних виявили перспективність використання для пророщування насіння координаційних сполук макро- та мікроелементів з природними метаболітами – вітамінами, амінокислотами, пептидами. З’ясовано, що найбільш міцні комплекси з досліджуваними металами утворюють амінокислоти, особливо за наявності в них реакційноздатних груп з негативним зарядом у бічних ланцюгах, тобто гістидин, цистин, цистеїн. Based on literature and own experimental data showed promising use for seed germination coordination compounds of macro-and micronutrients to natural metabolites - vitamins, amino acids, peptides. It was found that the most stable complexes with the studied metals form amino acids, especially if they have reactive groups with a negative charge in the side chain, ie, histidine, cystine, cysteine.Документ Екологічні та медико- біологічні аспекти отримання сублімованих вуглеводомістких продуктів(Наукові праці НУХТ, 2003) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег АнатолійовичУ лабораторних умовах оцінено харчову і біологічну цінності, а також екологічну безпеку отриманих низькотемпературним способом за допомогою рідкого азоту сублімованих продуктів із традиційної і нетрадиційної сировини різних видів. Відповідно до отриманих результатів усі продукти містять важливі біокомпоненти, відповідають санітарним нормам якості харчових продуктів, тому можуть бути використані як для масового споживання, так і для профілактичних цілей.Документ Метанова ферментація при обробці концентрованих стічних вод(2001) Левітіна, Наталія Володимирівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Бублієнко, Віктор Васильович; Штанько, Олег АнатолійовичНаведено недоліки аеробних способів очищення концентрованих стічних вод і переваги метанової обробки. Проаналізовано вихід біогазу під час зброджування стічних вод різних підприємств. Disadvantages are aerobic purification processes concentrated wastewater methane and benefits of treatment. Analyzed biogas digesters in wastewater of different companies.Документ Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини(2005) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег Анатолійович; Островська, А. О.; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаРобота присвячена з'ясуванню можливостей максимального накопичення в рослинах мінеральних сполук у процесі пророщування. Встановлено, що в процесі пророщування зерна відбувається біотрансформація мінеральних елементів живильного середовища з неорганічної форми в органічну. Висока біодоступність та мінімальна токсичність отриманих органічних форм мінеральних елементів визначають доцільність та перспективність широкого використання пророщеного таким чином зерна у складі біологічно активних добавок до їжі та спеціальних продуктів профілактичного призначення.Документ Пектиновмісні біодобавки з побічних продуктів бурякоцукрового виробництва(2004) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег АнатолійовичЗважаючи на надзвичайно важливу роль пектиновмісних продуктів у раціоні харчування населення України, це питання повинно стати одним із пріоритетних завдань харчової промисловості й вирішуватися на державному рівні, щоб забезпечити здоров'я нації, особливо дітей та молоді. Given the crucial role pektynovmisnyh products in the diet of the population of Ukraine, the issue should be a priority food industry and decided at the state level to ensure that the nation's health, especially children and youth.Документ Перспективи отримання з побічних продуктів цукробурякового виробництва біологічно активних харчових добавок(2004) Штанько, Олег Анатолійович; Сімахіна, Галина ОлександрівнаНеобхідно вести пошук нових технологій, щоб забезпечити максимально можливе збереження поживних речовин, які містяться в сировині. І одним із шляхів вирішення ції проблеми є використання кріотехнологій які дають змогу отримати продукти профілактичної дії з високим вмістом природних біологічно активних речовин.Документ Побічні продукти цукробурякового виробництва як джерело харчових мінеральних біодобавок(2004) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег АнатолійовичНайефективнішим, фізіологічно обґрунтованим та економічно доступним способом кардинального поліпшення забезпечення населення України біологічно активними речовинами є регулярне введення до раціону харчових продуктів, збагачених цими речовинами. Одним із шляхів розширення вітчизняного виробництва збагачених мікронутрієнтами харчових продуктів є використання вторинних сировинних ресурсів харчової промисловості та, передусім, побічних продуктів цукробурякового виробництва – жому й меляси. The most effective, physiologically reasonable and economically affordable way to radically improve the supply of biologically active substances Ukraine is a regular input to the diet foods rich in these substances. One of the ways to increase domestic production of micronutrient rich foods is the use of secondary raw materials food and, above all, by-products of sugar production - molasses and bagasse.