Перегляд за Автор "Chebanenko (Omelchenko), Khrystyna"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Antioxidants in food and food antioxidants(2015) Pasichnyi, Vasyl; Chebanenko (Omelchenko), Khrystyna; Polumbryk, MaksimOne of the major changes that occurs during processing, distribution and final preparation of food is oxidation. The main adverse effect of food oxidizing is a change in sensory quality, rancidity, vitamin destruction, color and food quality loss. Antioxidants are one of the principal ingredients that protect food quality by preventing oxidative deterioration of lipids.Документ Iron fortificants in food industry(2014) Chebanenko (Omelchenko), KhrystynaFortification of foods is a common method used to deliver nutritionally important minerals in required quantities to the consumer. Many technological problems can occur in fortified foods due to the chemical reactivity of minerals. Збагачення харчових продуктів є поширеним методом, використовуваним для доставки важливих мінеральних компонентів корму в кількостях, необхідних для споживача. Багато технологічні проблеми можуть виникати в збагачених продуктів через хімічну реакційної здатності мінералів.