Перегляд за Автор "Shevchenko, Tatiana"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Chia and quinoa byproducts as potential antioxidants for the meat industry(2021) Strashynskyi, Igor; Fursik, Oksana; Shevchenko, TatianaIn the diet of the population, products such as chia seeds and quinoa began to appear more and more often. In addition to the use of chia seeds, processed products such as oil and fiber are becoming popular, which can also be used in technologies for making daily products.Документ Formation of functional indicators of meat slaughtered animals(2021) Strashynskyi, Igor; Pasichnyi, Vasyl; Shevchenko, Tatiana; Karapalov, AntonThe actual tasks facing the meat industry are the rational use of meat raw materials with different technological characteristics and improving the quality of products that are produced. Today, in the world market of meat raw materials widely distributed meat with impaired progress autolysis. The results of monitoring the quality indicators of pork, which are processed at LLC "Ternopil meat processing plant", and the study of the impact of pre-slaughter and technological factors on the quality of meat raw material obtained from slaughtering pigs from different farms, are presented in the article. Актуальними завданнями, що стоять перед м’ясною промисловістю, є раціональне використання м’ясної сировини з різними технологічними характеристиками та підвищення якості продукції, що виробляється. Сьогодні на світовому ринку м'ясної сировини широко поширене м'ясо з порушенням ходу автолізу. Результати моніторингу показників якості свинини, яка переробляється на ТОВ «Тернопільський м’ясокомбінат», та вивчення впливу передзабійних і технологічних факторів на якість м’ясної сировини, отриманої від забійних свиней різних господарств, представлені в статті.Документ Products of processing of sunflower seeds in meat products(2021) Strashynskyi, Igor; Shevchenko, TatianaIncreasing the production of protein to meet the needs of the population of Ukraine and the world is one of the most difficult problems of our time and is of paramount practical importance. Despite the achievements of the agro-industrial complex and the achievements of food science, the problem of protein deficiency in the diet still remains unresolved.