Перегляд за Ключові слова "automation"
Зараз показуємо 1 - 20 з 193
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Application of information systems in financial institutions(2019) Demianchuk, Svitlana; Nikitenko, OlgaВ сучасних умовах великі організації створили та ефективно працюють інформаційні системи, які обслуговують процес підготовки та прийняття управлінських рішень та вирішують такі завдання: обробка даних, обробка інформації, інтелектуальна діяльність зі створення інформації. Інформаційні системи управління послідовно реалізують принципи єдності виробничого процесу та інформаційного процесу супроводу шляхом застосування технічних засобів збору, накопичення, обробки та передачі інформації у поєднанні з використанням аналітичних методів математичної статистики та моделей аналітичних розрахунків та інші необхідні програми. In today's conditions, large organizations have created and effectively operate information systems that serve the process of preparing and taking managerial decisions and solve the following tasks: data processing, information processing, intellectual activity to create information. Management information systems consistently implement the principles of unity of the production process and the information process of accompaniment through the application of technical means of collection, accumulation, processing and transfer of information in combination with the use of analytical methods of mathematical statistics and models of predictive-analytical calculations and other necessary applications.Документ CLV як інноваційний метод персоніфікованого прогнозування доходів готелів від кожного клієнта(2013) Іванова, Аліна Андріївна; Розметова, Олена ГригорівнаДля багатьох готельних підприємств весь їхній бізнес обертається навколо спроб зрозуміти, яких клієнтів варто утримувати, а яких ні. Тому не дивно,що топ-менеджери та маркетологи намагаються різноманітними способами виміряти CustomerLifetimeValue(довічну цінність клієнта), щоб виділити найбільш перспективних клієнтів з точки зору майбутніх замовлень ними послуг готелю. У спрощеному розумінні – це загальний маржинальний дохід, отриманий від клієнта протягом певного періоду часу в результаті енної кількості повторних продажів цьому клієнтові, за вирахуванням витрат.Документ Fractal analysis as a method of creating the subsystem for monitoring the automation process(2019) Kryschenko, Dmitry; Bozhok, NataliaIn this scientific work with the presence of experimental data, chaotic processes were investigated in the automation system of the rectifying unit. The experiment has shown the effectiveness of using the fractal analysis method to implement a real-time monitoring subsystem.Документ Mobile communication and automation innovation in hospitality(2017) Chernyakova, Polina; Primak, TatianaTechnology doesn’t mean that customer experience can only happen online and through devices, check-ins and online comments. All of these experiences need to be part of an integrated, dynamic system so that the guests’ experiences are at the forefront of the marketing and operational team’s mind. If a guest leaves a comment about their stay when they check-out of the hotel, for example, the right people need to reply and acknowledge this type of communication. Marketing tools and solutions need to create memorable experiences that can lead to positive change and growth in the industry.Документ Modernization of mechanization and automation in the bakery industry(2023) Strykun, Mykola; Babko, Evhen; Olishevskyi, ValentynМеханізація основних виробництв ускладнюється тим, що вітчизняне машинобудування не має комплексно-механізованих технологічних ліній для безперервного виробництва хліба, макаронних і кондитерських виробів. Тому частина існуючої виробничої лінії оснащена різальними верстатами та обладнанням.Документ Peculiarities of monitoring methods of technical status of control objects based on artificial intellect(2020) Tur, Ivan; Bozhok, NataliaУ цій науковій роботі розглянуто особливості моніторингу технічного стану об'єктів управління на основі штучного інтелекту. Визначена доцільність використання багатошарової штучної нейромережі (ANN), яка спрямована на дії підсумовування проблем ідентифікації та прогнозування у невизначеності. In this scientific work it was considered the peculiarities of monitoring the technical state of artificial intelligence based on management objects. It was also defined the expediency of using a multilayer artificial neural network (ANN) directing at summarizing problems of identification and prediction in uncertainty.Документ Studying the adequacy of the neural network level controller in the automated control system of an evaporator(2023) Hrama, Mykhailo; Sidletskyi, VictorThe aim of the study is to substantiate the use of neural network control of beet juice level in an evaporator by evaluating the accuracy and adequacy of the model. This allows us to assess how well the model properties describe the course of the real process. The use of mathematical statistics methods is the most common way to test models for adequacy. In the automation scheme of level control, capacitive level gauges are used as a sensor. The actuators are pneumatic seat valves with a built-in throttle and an electropneumatic converter. The use of neural network controllers is found only in some specific cases of intelligent control of the evaporation process, and there are no data comparing the use of intelligent controllers with classical ones. In this paper, the Durbin-Watson d-criterion is used to assess the adequacy of the model. Statistical data on the behavior of the level control system circuits in different operating modes using intelligent and classical controllers were collected and a model of the evaporator unit operation was built. The advantage of the Durbin-Watson criterion is its simple and fast implementation, which does not require large economic and energy costs. The accuracy of the model was also evaluated. The static error of the control quality for the levels in the five enclosures of 25% - 65% (in 10% increments) is within the range of no more than 0.2%. The proposed model of the evaporator station operation is generally characterized by high accuracy.Документ The subsystem of technological monitoring based on the methods of fuzzy logic(2013) Mosijchuk, NataliaWe formulated rules of fuzzy knowledge base and the resulting model of technological process that corresponds to the real object. This allows to increase the efficiency of the control systems in the food industry and to reduce the amount of not properly adopted decisions by the control of complex technological systems, which are include certain uncertainly and nonlinearity. Implementation of structural model process identification allows us to come much more closer to the real conditions of the object, to determine its current condition and to take effective solutions in control.Документ Автоматизация гидравлического удаления окалины при прокатке горячего металла(ДНВК "КІА", 2004) Беляев, Юрий Борисович; Грабовский, Георгий Геннадьевич; Шевченко, Т. Г.Математическая модель процесса гидросбива окалины должна описывать всю структурную схему выполнения операции. Оптимизировать процесс следует после анализа совокупности определяющих его функций с целью поиска экстремума или заданного значения одного или нескольких параметров. Mathematical model of descaling should describe the entire block diagram of the operation. Streamline the process follows the analysis together define its functions with to search for an extremum or a setting of one or more parameters.Документ Автоматизация и опыт эксплуатации диффузионной установки ЭКА-3(2005) Петрушка, Вадим Петрович; Бурый, Н. А.; Серегин, Александр Александрович; Люлька, Дмитрий НиколаевичРабота по реконструкции и модернизации отделения диффузии, выполненная на одном из сахарных заводов в 2000 году, является ярким примером комплексного подхода в решении технических проблем сахарного производства. The reconstruction and modernization of the diffusion, made at one of the sugar mills in 2000, is a prime example of an integrated approach to solving technical problems of the sugar industry.Документ Автоматизация кондиционирования воздуха в хранилищах сырья и пищевых продуктов(2014) Беляев, Юрий Борисович; Левченко, Александр ИвановичРассмотрен процесс автоматизации кондиционирования воздуха в хранилищах сырья и пищевых продуктов. Process automation air conditioning in storage of raw foods.Документ Автоматизація – основа виробництва майбутнього(2013) Ладанюк, Анатолій ПетровичДокумент Автоматизація бухгалтерського та податкового обліку(2006) Ткаченко, Надія МарківнаДосліджена складність ведення бухгалтерського та податкового обліку в Україні, можливості, завдання, перехід до автоматизованого обліку. Викладені особливості різних програмних продуктів є ціллю впровадження автоматизації бухгалтерського та податкового обліку, їх недоліки . Investigated the complexity of accounting and taxation in Ukraine, opportunities, tasks, switching to automated. Outlined the features of various software products is the goal of automating the implementation of accounting and taxation, their advantages and disadvantages.Документ Автоматизація бюджетування – як основний елемент бізнес-планування діяльності підприємства(2011) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаДосліджено бюджетування як основний бізнес-процес в управлінні підприємством. Проаналізований сучасний стан програмного забезпечення, що розроблений для автоматизації процесу бюджетування. Визначено необхідність автоматизації бюджетування та шляхи впровадження програмного забезпечення бюджетування з метою оптимізації управління підприємством. Budgeting as basic business process is investigational in a management by an enterprise. Analysed modern state of software that is worked out for automation of process of budgeting. The necessity of automation of budgeting and way of introduction of budgeting software is certain with the purpose of optimization of management by an enterprise.Документ Автоматизація в готельно-ресторанній індустрії(2024) Лявинець, Георгій МихайловичДоосліджено роль автоматизації в готельно-ресторанній індустрії України. Розглянуто, як автоматизація та робототехніка підвищують ефективність, знижують витрати та покращують задоволеність клієнтів. Обговорено переваги та виклики впровадження автоматизації в галузі.Документ Автоматизація виробничих процесів(2013) Гончаренко, Борис МиколайовичВисвітлено загальні питання автоматизації технологічних процесів і виробництв харчової промисловості, описано автоматизований контроль технологічних параметрів, автоматичні системи регулювання, технічні засоби автоматизації, питання проектування автоматизованих систем різного рівня та призначення. Deals with general issues of process automation and manufacturing food industry, describes automated control of technological parameters, automatic control systems, equipment automation, the design of automated systems at various levels and destination.Документ Автоматизація процесу завантаження та мийки обладнання з використанням двохсідельних клапанів(2014) Шепель, ЯрославПроцес завантаження, вивантаження і мийки обладнання є одним з важливих процесів виробництва багатьох харчових виробництв, які потребують автоматизації. The process of loading, unloading and washing equipment is one of the important processes of production of many food industries that require automation.Документ Автоматизація процесів виробництва багатоасортиментної хлібобулочної продукції(2014) Тимощук, К.Завдяки впровадженню автоматизації у виробництво багатоасортиментної хлібобулочної продукції ми можемо досягти покращення якості продукції, продуктивність роботи підприємства, покращення техніко-економічних показників та дозволить підвищити ефективність управління таким об'єктом і забезпечити стабільність при випіканні хлібобулочних виробів. Thanks to the introduction of automation in the production of bakery products bahatoasortymentnoyi we can achieve to improve product quality, productivity, improvement of technical and economic factors, and will increase the efficiency of such an object and provide stability for bread products.Документ Автоматизація процесів координації підсистем технологічного комплексу цукрового заводу(2014) Шумигай, Дмитро АнатолійовичДисертаційна робота присвячена підвищенню ефективності роботи цукрового заводу за рахунок удосконалення систем автоматизації шляхом використання алгоритмів, процедур, методів координації та методів ситуаційного управління. Технологічні комплекси (ТК) харчової промисловості є складними системами. В складі ТК можна виділити окремі підсистеми, кожна з яких має свої критерії управління, математичні моделі та обмеження. Підсистеми ТК мають численні зв'язки між собою за матеріальними та енергетичними потоками, а також за впливом на якісні показники напівпродуктів та готового продукту. При оцінці ефективності функціонування ТК саме взаємні зв'язки між підсистемами мають найбільш суттєве значення. В той же час в харчовій промисловості при автоматизованому управлінні ТК фактично не враховуються взаємні зв'язки між підсистемами, відсутня координація їх роботи, що значно знижує техніко-економічні показники функціонування автоматизованих ТК. Для вирішення поставленої задачі проведено системно-технічний аналіз технологічного комплексу та показників його функціонування, виконано декомпозицію ТК, сформовано критерій координації, розроблено алгоритмічне та програмне забезпечення системи координації підсистем ТК цукрового заводу з системою підтримки прийняття рішень для дифузійного та випарного відділень. The thesis is dedicated to increase the efficiency of the sugar factory by improving automation systems by using algorithms, procedures, methods of coordination and methods of situational control. Technological complexes (TC) of food industry is a complex system. Separate subsystems, each of which has its own criteria for management, mathematical models and restrictions, can be picked out from TC. Subsystems of TC have numerous connections among themselves on material and energy flows, as well as the impact on the quality indicators of intermediate product and finished product. Mutual connections between subsystems are the most essential when the efficiency of TC is assessing. At the same time, reciprocal connections between subsystems in food indusdtry in the automated TC actually are not captured, there is no coordination of their work, which greatly reduces the technical and economic performance indicators of automated TC. System-technological analysis of TC and indexes of its performance are done, decomposition of TC is performed, coordination criteria is formed, algorithms and software for the system of coordination of TC subsystems of sugar factory with support system for diffusion and evaporation units are performed to solve the coordination task.Документ Автоматизація розрахунків хроматографічних величин утримування при ідентифікації ароматичних речовин(2015) Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія ЕпінетівнаЗ огляду на складні та тривалі розрахунки в середовищі інструментальної системи Visual Basic було розроблено комп'ютерну програму, яка заснована на математичному моделюванні методу газової хроматографії та призначена для ідентифікації компонентів у ході хроматографічного аналізу складу сумішей ароматичних речовин. Given the complex and lengthy calculations among the development system Visual Basic has developed a computer program that is based on mathematical modeling method of gas chromatography and is designed to identify the components during the chromatographic analysis of mixtures of aromatics.