Перегляд за Ключові слова "design"
Зараз показуємо 1 - 20 з 89
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ 3D-Візуалізація і рендеринг пляшкок в Autodesk Inventor professional(2023) Слюсенко, Андрій МихайловичДокумент 3d-друк у дизайні готельно-ресторанних підприємств(2021) Гончар, Ірина Миколаївна; Бортнічук, Олег ВікторовичВ статті описано можливість використання 3d-друку в готельно-ресторанному господарстві.Документ Application of Low-Frequency Mechanical Vibrations for Development of Highly Efficient Continuous Extraction Equipment(Application of Low-Frequency Mechanical Vibrations for Development of Highly Efficient Continuous Extraction Equipment / V. Zavialov, T. Mysiura, N. Popova, Yu. Zaporozhets, V. Chornyi // Design, Simulation, Manufacturing: The Innova-tion Exchange: Book of Abstracts of the 5th International Conference on Design, Simulation, Manufacturing: The Innovation Exchange June 7-10, 2022 | Poznan, Poland p.148, 2022) Zavialov, Volodymyr; Mysiura, Taras; Popova, Nataliia; Zaporozhets, Yuliia; Chornyi, ValentynResearch results of the regularities of pulsating turbulent flows distribution generated with the transport elements of a vibrating extractor for solid-liquid systems with a small difference in phase densities in a non-flowing liquid medium are presented. The experimental results in the entire investigated range of hydrodynamic operating modes of the apparatus are summarized by the dependences by which it becomes possible to determine the distance between vibro-mixing devices, the dimensions of the apparatus, the height of the unloading device for removing the meal, to choose the design of the transporting open element of the plate, to optimize and scale the process.Документ Hotel energy solutions(2015) Medyk, VyacheslavHotel Energy Solutions - a free of charge innovative online software application that offers energy use data analysis, decision-making support and recommendations for investing in energy efficiency and renewable energy technologies, ROI calculator, as well as a carbon footprint calculator. The project delivers information, technical support and training to help small and medium enterprises in the tourism and accommodation sector to increase their energy efficiency and renewable energy usage.Документ Investigation of Hydrodynamics during Continuous Vibroextraction in a Liquid–Solid Body System(2018) Zavialov, Volodymyr; Mysiura, Taras; Popova, Nataliia; Zaporozhets, Yuliia; Dekanskiy, VadimResults of investigations of the hydrodynamics of flows in a counterflow continuous column-type vibroextractor for a liquid–solid body system and their generalization in the form of a mathematical description are presented. Результати досліджень гідродинаміки протитечій віброекстрактор безперервної дії колонного типу для системи рідина–тверде тіло та подано їх узагальнення у вигляді математичного опису.Документ Justification of Local Expenditure Characteristics of Vibrotransporting Devices in Design Modeling of Continuous Vibroextractors(2021) Zavialov, Volodymyr; Mysiura, Taras; Popova, Nataliia; Zaporozhets, Yuliia; Chornyi, ValentynExtensive industrial implementation and practical provision of conditions for optimal vibroextraction process, which is based on a new method of countercurrent phase separation and creation of a regime of intensive alternating turbulence of the workflow by pulsating jets, is constrained by the complexity and insufficient study of expenditure characteristics of vibrotransporting devices required for modeling and design of this type apparatuses. For this purpose, the article describes the regularity of pulsating jets propagation generated by transport elements, the dependence of the vibroextractor productivity on the solid phase, and the level of longitudinal mixing by the longitudinal mixing coefficient from determining relative geometric parameters. The mathematical description can be taken as a basis for optimizing problems for the definition of rational operating modes of the vibroextractors having the combined structure of hydrodynamic flows and providing necessary productivity with the minimum effect of longitudinal mixing.Документ Organization of restaurant space based on HACCP requirements and recommendation(2024) Kamets, Olena; Kuzmin, Oleg; Niemirich, Oleksandra; Matyiashchuk, OlenaДокумент Regularities of solid-phase continuous vibration extraction and prospects for its industrial use(2019) Zavialov, Volodymyr; Mysiura, Taras; Popova, Nataliia; Sukmanov, Valeriy; Chornyi, ValentynПредставлено переваги, будову та конструктивні особливості високоефективної віброекстракційної апаратури періодичної та безперервної дії, розробленої в останнє десятиріччя на кафедрі процесів і апаратів НУХТ за пріоритетним напрямом наукових досліджень, а також перспективи її практичної реалізації в різних галузях промисловості для раціонального перероблення рослинної сировини, її відходів з високим ступенем подрібнення та з різною морфологічною структурою з метою створення нових високоефективних технологій та обладнання. Акцентовано увагу на тому, що ефективність використання віброекстракторів для перероблення рослинної сировини та її відходів обумовлена створенням інтенсивних гідродинамічних режимів турбулентними пульсуючими струменями, генерованими віброперемішувальними елементами спеціальної конструкції. Advantages, devices and design features of high-performance vibroextraction apparatus for periodic and continuous operation developed in the last decade at the Department of Processes and Apparatuses of the Scientific and Technical University for the priority direction of scientific research are presented, as well as prospects for its practical implementation in various industries for rational processing of plant raw materials, High degree of grinding and with different morphological structure with the aim of creating new high Technologies and equipment. Attention is focused on the fact that the effectiveness of using vibroextractors for the processing of plant raw materials and waste is due to the creation of intensive hydrodynamic regimes by turbulent pulsating jets generated by special mixing vibro-mixing elements.Документ Substantiation of Energy Parameters of a Continuous-Action Vibroextractor for a Solid-Liquid System(2020) Zavialov, Volodymyr; Mysiura, Taras; Popova, Nataliia; Zaporozhets, Yuliia; Chornyi, ValentynThe results of studies on energy consumption for the process of extracting target components with continuous vibration extraction in a solid-liquid system with a small difference in phase densities are presented. The influence of low-frequency mechanical oscillations on energy consumption is substantiated and regularities of their change from the mode parameters of the process are established. It is established that the power required to perform vibration mixing is determined by the fictitious force in the oscillatory motion and the resistance created by the viscous friction of the mixing device in the working environment. Taking into account the fictitious component of the vibrating mixing system, the equation of total energy consumption for the continuous vibration extraction process is obtained. For the interpretation of the obtained experimental dependencies, the energy consumption by the vibration mixing devices was calculated. It has been shown that vibration mixing allows for the efficient use of the energy invested in a unit of work volume, evenly distributing it in the cross-section of the apparatus.Документ Біоніка як еволюційний прорив архітектури та дизайну в готельних підприємствах(2021) Кобелянська, Єлизавета Богданівна; Бортнічук, Олег Вікторович; Ковтун, Аліна ВолодимирівнаБіоніка набуває все більшого масштабу та популярності ще з давніх часів. Поєднання в собі синтезу природи і сучасних технологій призводить до еволюції в архітектурі. Митці реалізовують свої творчі ідеї спостерігаючи на досконалість природних явищ. Завдяки цьому створюються біонічні готелі, які призводять до прогресивного майбутнього. Вражають гостей своєю неповторністю та приваблюють все більше туристів, що сприяє збільшенню прибутку в готельних підприємствах.Bionics has been gaining more and more scale and popularity since ancient times. The combination of the synthesis of nature and modern technology leads to evolution in architecture. Artists realize their creative ideas by observing the perfection of natural phenomena. This creates bionic hotels that lead to a progressive future. They impress guests with their uniqueness and attract more and more tourists, which helps to increase profits in hotel businesses.Документ Використання кольорів в рекламі(2019) Стельмах, Валентина Миколаївна; Скригун, Наталія ПетрівнаДокумент Використання моделі та схеми інформаційних потоків при розробці автоматизованих систем управління технологічними процесами на прикладі мереж Modbus(2008) Луцька, Наталія Миколаївна; Пупена, Олександр Миколайович; Іващук, Вячеслав ВіталійовичРозглядаються питання розробки та проектування автоматизованих системи управління технологічними процесами (АСУТП) з використання моделі та схеми інформаційних потоків на прикладі мереж Modbus. Подані фрагменти проекту на вдосконалення АСУТП типового бурякоцукрового заводу. The problems of design and development of automated process control systems with the use of models and diagrams of information flows on the network as an example Modbus. Served fragments project to improve diabetes control system model of the plant.Документ Використання САПР в проектуванні нових виробів(2014) Марченко, Андрій; Кавун, Віталій ПетровичВикористання в промисловому виробництві САПР дає можливість підприємствам швидко реагувати на зміну попиту, у короткий термін налагоджувати випуск нових видів продукції, швидко пристосовуватись до змін на ринку, відслідковувати життєвий цикл виробів, ефективно підвищувати та контролювати їх якість. Use in industrial production CAD enables companies to respond quickly to changes in demand in the short term to establish production of new products, quickly adapt to market changes, track the life cycle of products, effectively improve and control the quality.Документ Використання світла в дизайні інтер`єра ЗРГ(2024) Матошина, Валерія Валеріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаДокумент Вимоги до оформлення страв в закладах ресторанного господарства(2020) Омельченко, Марія Сергіївна; Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаДекорування страв в закладах ресторанного господарства є важливим, оскільки обробка страв привертає увагу, змушує людину думати про їжу, збуджує апетит, викликає рефлекторне виділення слини і шлункового соку, сприяє кращому перетравленню і засвоєнню їжі. Decoration of dishes in restaurants is important, because the processing of dishes attracts attention, makes a person think about food, stimulates appetite, causes reflex secretion of saliva and gastric juice, promotes better digestion and assimilation of food.Документ Вплив сучасних харчових технологій на інноваційний розвиток та стан довкілля(2012) Захарченко, Тетяна Миколаївна; Сидорченко, Олена Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Манк, Валерій ВеніаміновичДосліджений вплив сучасних харчових технологій на стан навколишнього природного середовища. Запропоновано шляхи запобігання негативному впливу. The influence of modern food technology at the state of the environment. The ways to prevent the negative impact of food enterprises.Документ Візуалізація фізичних динамічних процесів. Математичний маятник(2018) Альохіна, Дар'я; Шкляр, Анна Віталіївна; Луценко, Влад; Ісай, Валерій Миколайович; Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаВізуалізацію динамічних процесів на прикладі математичного маятника можна активно використовувати під час дистанційного навчання та самостійної роботи студентів. Visualization of dynamic processes on the example of mathematical pendulum can be actively used during the controlled from distance studies and independent students’ work.Документ Візуалізація фізичних динамічних процесів. Пружинний маятник(2018) Кривець, Олександр; Баняс, Андрій; Титечко, Максим Віталійович; Ісай, Валерій Миколайович; Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаВізуалізацію динамічних процесів на прикладі пружинного маятника можна активно використовувати під час дистанційного навчання та самостійної роботи студентів. Visualization of dynamic processes on the example of a spring pendulum can be actively used during the controlled from distance studies and independent students’ work.Документ Візуалізація фізичних динамічних процесів. Фізичний маятник(2018) Ставаш, Анна; Дзюба, Нікіта; Левчук, Захар Анатолійович; Жидко, Анна; Кравчук, Олександра; Ісай, Валерій Миколайович; Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаВізуалізацію динамічних процесів на прикладі фізичного маятника можна активно використовувати під час дистанційного навчання та самостійної роботи студентів. Visualization of dynamic processes on the example of physical pendulum can be actively used during the controlled from distance studies and independent students’ work.Документ Гігієнічні вимоги до проектування обладнання харчових виробництв(2017) Чепелюк, Олена Олександрівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Доломакін, Юрій ЮрійовичВисвітлено питання гігієнічного дизайну технологічного обладнання, який може істотно зменшити ризики, пов’язані із забрудненням харчових продуктів у процесі виробництва. Розглянуто основні положення щодо вибору конструкційних матеріалів, необхідної чистоти оброблення поверхонь, які контактують з продуктом. Подано рекомендації з виконання окремих елементів конструкції та їхніх з’єднань з метою запобігання застійним зонам. Комплексно описано проблеми, пов’язані з конструюванням технологічних трубопровідних систем. Наведено основні відомості, потрібні для конструювання систем очищення обладнання. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Обладнання переробних і харчових виробництв». Може бути корисний для інженерно-технічних працівників харчової і суміжних галузей промисловості. The issue of hygienic design of technological equipment is considered which can significantly reduce the risks associated with contamination of food products during the production process. The main provisions concerning the choice of structural materials, the necessary roughness of surfaces that are in contact with the product are considered. The recommendations for the manufacturing of some elements of the design and their joints are guided to prevent dead zones formation. The problems associated with the design of technological pipelines are described in detail. The basic information necessary for the design of equipment cleaning systems is given. This manual is for students of higher educational institutions studying in the specialty "Equipment for processing and food production". May be useful for engineering and technical workers in the food industry and related industries.