Оглядово-аналітична документація
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Оглядово-аналітична документація за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 43
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Автоматизированные системы управления технологическими процессами в пищевой промышленности(1982) Перепечаенко, Владимир Григорьевич; Ладанюк, Анатолий ПетровичСформулированы основные принципы построения автоматизированных систем управления технологическими процессами (АСУТП) пищевых производств, рассмотрена характеристика их алгоритмов, проанализирован комплекс технических средств АСУТП. The main principles of automated process control systems (APCS) of food production, is considered characteristic of the algorithms, analyzed the complex control system hardware in the APCS.Документ АКТ промислових випробувань антисептику „Біодез” в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки(2012) Купчик, Михайло Петрович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Чорна, Тетяна МиколаївнаПриведено результати технологічних досліджень роботи Іванопільського цукрового заводу з використанням в якості антисептику препарату „Біодез” в порівнянні з використанням формаліну. На підставі наведених переваг комісія рекомендує антисептичнтй препарат „Біодез” для використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки. Також наведено розрахунок економічної ефективності апробованого способу. Researches of the results over of technological work of Ivanopolskiy of sugar-house are brought with using as an antiseptic of preparation "Biodez" as compared to the use of formalin. On the basis of the brought advantages a commission recommends the antiseptic "Biodez" for the use in the process of extracting of saccharose from the sugar-beet shaving. An economic calculation over is brought also.Документ Впровадження результатів фундаментального дослідження теми «Педагогічні умови реалізації змісту технологічного профілю навчання «Технічне проектування»(2011) Тарара, А. М.; Сушко, Інна АнатоліївнаВ статті розглядаються педагогічні умови реалізації змісту технологічного профілю навчання, які стали основою створення програми і сучасних підручників технічного спрямування.Документ Відгук офіційного опонента про дисертаційну роботу Олександрової Галини Мевлютівни «Жанрові модифікації малої прози Л. Пахаревського», подану на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук зі спеціальності 10.01.01 – українська література(2012) Науменко, Наталія ВалентинівнаУперше предметом усебічного філологічного аналізу стала творчість Леоніда Пахаревського, якої спорадично торкалися автори передмов до зібрань прозових творів, вступних, аналітичних і оглядових статей. Галина Олександрова засновком наукової концепції у своїй роботі ставить стильовий синкретизм малої прози письменника.Документ Відгук про автореферат дисертації Юзьків Галини Іванівни «Константа петраркізму в українській любовній ліриці (В. Сосюра, В. Симоненко, М. Вінграновський)», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук зі спеціальності 10.01.01 – українська література(2012) Науменко, Наталія ВалентинівнаУ своїй роботі дисертантка має на меті з’ясувати сутність петраркізму у любовній ліриці трьох різних за індивідуальним стилем та поетичним світоглядом поетів – В. Сосюри, В. Симоненка та М. Вінграновського. Йдеться передусім про співвідношення формальних і змістових концептів, які становлять естетичну суть петраркізму (увага до твердих віршових форм, інтерпретування характерних образів, сюжетів і мотивів, поетична мова твору, а також різногранне бачення Любові як концепту та архетипу).Документ Дозаторы, применяемые в дрожжевой промышленности СССР и за рубежом(1978) Николаенко, Владимир Федорович; Ладанюк, Анатолий Петрович; Гандзюк, Михаил Петрович; Трегуб, Виктор ГригорьевичРассмотрены требования, предъявляемые к дозаторам, задачи, возникающие при дозировании, дана классификация дозаторов жидкости. The requirements imposed on the dispenser, problems arising during dosing, the classification of liquid dispensers.Документ Екстракти із зернової сировини(2011) Прибильський, Віталій Леонідович; Бондар, Микола Васильович; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола ВасильовичЕкстракти із зернової сировини є продуктом переробки зернових культур будь-яких кондицій і можуть використовуватись в кондитерській, хлібопекарській, харчоконцентратній, пивобезалкогольній, консервній та інших галузях харчової промисловості як антикристалізатор, підсолоджувач, пластифікатор та структуроутворювач. Як основна сировина для приготування зернових екстрактів використовується кукурудза, пшениця, ячмінь, тритікале та інші культури. Прототипами нового продукту є солодові екстракти та крохмальна патока. Вміст в зернових екстрактах редукуючих речовин (основного показника) відповідає крохмальній патоці. Істотною перевагою нового продукту є те, що на відміну від крохмальної патоки, яка містить лише вуглеводи зерновий екстракт має в своєму складі необхідні організму людині біологічно активні речовини.Документ Зависимость коэффициента теплоотдачи от расходных параметров при кипении утфелей,стекающих по плоской поверхности нагрева(1977) Дидушко, Борис Григорьевич; Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Артюхов, Юрий Григорьевич; Кулинченко, Виталий РомановичВыполнены исследования теплообмена при кипении утфеля в слое, стекающем в наклонном канале с плоской поверхностью нагрева, включенном в замкнутый контур циркуляции утфеля.Документ Застосування екструзії у виробництві нових харчових продуктів(1995) Ковбаса, Володимир Миколайович; Дорохович, Антонелла Миколаївна; Хіврич, Борис ІвановичОстаннім часом набули широкого розповсюдження продукти, у виробництві яких застосовують гідротермічну обробку одночасно з механічною (пропарювання, варіння, сушіння, обсмаження, плющення тощо), що змінює фізико-хімічні властивості сировини, внаслідок чого значно зменшуються витрати енергії на приготування готової страви, а частина продуктів придатна до вживання без кулінарної обробки.Документ Интенсификация рабочих процессов в вакуум-аппаратах сахарного производства(1975) Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Артюхов, Юрий Григорьевич; Павелко, Владимир Иванович; Кулинченко, Виталий РомановичРазработан способ интенсификации рабочих процессов в вакуум-аппарате периодического действия путем вдувания пара в кипятильные трубы греющей поверхности.Документ Интенсификация уваривания утфелей гидродинамическим способом(1978) Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Артюхов, Юрий Григорьевич; Кулинченко, Виталий Романович; Карпенко, Александр ВладимировичПроведенные исследования реологии, гидродинамики и теплообмена при уваривании утфелей позволили разработать эффективный и простой гидродинамический способ интенсификации этого процесса, заключающаяся в том, что естественная циркуляция утфеля, обусловленная кипением его на теплообменной поверхности, усиливается вдуванием пара (или газа) в кипятильные трубы, что приводит к интенсификации теплообмена и кристаллизации.Документ Концепція виховання студентів у Національному університеті харчових технологій(2005) Павлов, Валерій Лук’яновичРозглядаються мета, принципи, завдання і основні напрями виховання студентів. Представлений механізм організації виховної роботи на кожному з курсів навчання. The article deals with the purpose, principles, tasks and main directions of education students. It is represents the mechanism of organization of educational work on any the courses.Документ Микрофлора солодов и солодовых экстрактов(1992) Косоголова, Людмила Алексеевна; Хиврич, Борис Иванович; Домарецкий, Виталий Афанасьевич; Емельянова, Нина Александровна; Решетняк, Людмила РасуловнаРассматриваются вопросы повышения биологической стойкости солодовых экстрактов. Данной проблеме посвящен ряд работ, однако многие вопросы требуют дальнейших исследований. В работе содержатся результаты исследований основных видов микроорганизмов, инфицирующих сырье, полупродукты и готовые продукты в процессе производства солодовых экстрактов. Рассмотрены пути совершенствования методов микробиологического контроля и разработки эффективных способов уменьшения количества инфицирующих микроорганизмов. The problems increase the biological stability of malt extracts. This issue a number of papers, but many questions require further research. The paper contains the results of studies of major species of microorganisms, infectious materials, intermediates and finished products during the production of malt extracts. The ways of improving the methods of microbiological control and to develop effective ways to reduce the number of infectious microorganisms.Документ Моделювання відцентрового розділення дисперсних систем, що стискаються і розробка нової конструкції центрифуги зі спеціальною фільтруючою поверхнею(2008) Гуць, Віктор СтепановичРекомендовано використовувати центрифугу замість фільтрпресів для розділення дисперсних систем що стискаються. Конструкція центрифуги відрізняється від існуючих у цукровому виробництві розташуванням фільтруючої поверхні і самою фільтруючою перегородкою. We recommend using a centrifuge to separate instead filtrpresiv disperse systems that are compressed. The design differs from existing centrifuges in the sugar manufacturing location filtering surface and the same filter septum.Документ Направление совершенствования конструкции колонных диффузионных установок в свеклосахарном производстве(1990) Серегин, Александр Александрович; Пушанко, Николай Николаевич; Рогальский, Станислав Войцехович; Адаменко, Валерий Прокопьевич; Кухар, Владимир Николаевич; Балакан, Сергей АнатольевичСоставной частью решения проблемы разработки высокоэффектичных колонных экстрактров для сахарной промышленности является определение рациональной формы рабочих органов. Их конструкция, взаимное расположение влияют не только на механизм перемещения сырья и устойчивую работу транспортной системы , но и на процесс извлечения сахара из свеклы. На основе анализа развития конструкций и достижений современных исследований в области рационализации экстракционного оборудования определены направления совершенствования конструкций таких аппаратов в будущем. Part of the solution to the problem of developing high-efficiency column extractors for the sugar industry is the determination of the rational form of the working organs. Their design, mutual arrangement affect not only the mechanism of the movement of raw materials and the stable operation of the transport system, but also the process of extracting sugar from beets. Based on the analysis of the development of structures and the achievements of modern research in the field of rationalization of extraction equipment, directions for improving the designs of such devices have been determined in the future.Документ Нова методика вимірювання міцності адгезії текучих і твердоподібних дисперсних систем(2008) Гуць, Віктор СтепановичМетодика базується на моделюванні відриву продукту від пластини і використанні комп’ютерної символьної математики. Прилад для вимірювання міцності адгезії побудований на базі фізичного маятника.Документ Обобщение опыта работы хлебопекарных предприятий по использованию дрожжевого молока взамен прессованных дрожжей(1974) Ройтер, Исаак Менашевич; Волкова, Галина Анатольевна; Дробот, Вера ИвановнаВ статье приведены показатели качества дрожжевого молока а также их изменение в процессе хранения. Исследованы показатели качества хлеба и сдобных изделий приготовленных на дрожжевом молоке, а также рассчитана экономическая эффективность.Документ Опыт работы хлебопекарной промышленности УССР в условиях экономического эксперимента(1985) Рыбачук, Владимир Никитич; Сингаевский, Игорь Олегович; Цышевский, Владимир Григорьевич; Мозговая, Инна Ивановна; Стахурский, Валерий Александрович; Крайнюченко (Форноляк), Ольга ФедосеевнаОбобщен опыт работы предприятий и объединений хлебопекарной промышленности УССР в условиях экономического эксперимента. Рассмотрены задачи и условия его проведения, вопросы планирования и расходования фонда заработной платы, материального стимулирования и дальнейшего развития внутрипроизводственного хозяйственного расчета. Предложены рекомендации по совершенствованию хозяйственной деятельности предприятий и объединений. Подведены краткие итоги работы отрасли в условиях экономического эксперимента. Generalized the experience of enterprises and associations bakery industry Ukraine SSR in an economic experiment. The problem and if it is held, the issue of planning and spending of payroll, financial incentives and further development of inner economic calculation. Recommendations to improve the economic activity of enterprises and associations. Short summed up the industry in terms of economic experiment.Документ Очищення дифузійного соку з удосконаленим прогресивним попереднім вапнуванням(2008) Логвін, Володимир Матвійович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаЗа умов очищення дифузійного соку з удосконаленим прогресивним попереднім вапнуванням підвищується вихід цукру. At the terms of cleaning of diffusive juice a rendement rises with the improved progressive previous liming.Документ Ошпарювач стружки(1996) Серьогін, Олександр Олександрович; Пушанко, Микола Миколайович; Кухар, Володимир Миколайович; Адаменко, Валерій Прокопович; Серьогіна, Лілія КирилівнаОшпарювач стружки складається із циліндричного корпусу і закріпленими до нього контрлопатями, в передній частині якого розташовані два бокових сита з патрубками для продувки і колектором для відбору соку на подальшу переробку. An evaporator of shaving comprises cylindrical body with fixed to it counter shovels, in front part of which two side sieves with nozzles for blowing and collector for selection of juice on further treatment are placed.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »