Мультимедійні видання
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Мультимедійні видання за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 56
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Status of work accidents in food industry of Ukraine(2013) Evtushenko, Olga; Klepikov, IgorThe aim of this work is carrying out of statistical analysis of occupational injuries among Food Industry employees. The object of research is occupational injury in Food Industry for 2003-2011 period. Status of occupational injury in Ukraine was analyzed for 2003-2011 period. We show a results of occupational injury dynamic research in Food Industry of Ukraine from 2003 to 2011 years. Distribution for male and female injured employees on enterprises of Food Industry was performed. Indexes of injury rate and heaviness were calculated. And finally, distribution of accidents for main reasons, sorts of events, profession group, age, work experience was performed. In recent years, industrial injuries, both general and fatal in Ukraine reduced. It is encouraging that this is happening at increasing production volumes and increased business. Despite the decline in Ukraine level, both general and fatal injuries, he remains unacceptably high and exceeds the performance of European countries. In order to establish the most significant and hazards that pose the highest risk of injury, when were analyzed by grouping indicators of injury accidents and fatalities by uniform signs, such as an event, cause, profession of the victim, and defined particle distribution of accidents for each feature . Determine the status, trends and magnitude of the problem of occupational injuries in the food industry, the laws and the impact of various factors on injuries. Established traumatic profession in some sectors of the food industry, revealed qualitative and quantitative parameters of reasons and factors that characterize the current state of injury by type of work performed, which makes this topic relevant. Exploration of labor safety conditions and also of occupational injury reasons and circumstances is useful for developing of sound and effective ways for prevent and reduce the occupational injury, illnesses and worker’s traumatism. The results of research shows, that in food industry of Ukraine during 2003-2011 the number of work accidents was decreased almost in 4 times. Big part of injuries accounted for experience workers who have service record over than 20 years and for workers with professional experience less than one year. We should to pay special attention during the primary and second instructing on the workplace. Besides, it is necessary to improve quality of instructing, intensify the control for low-skilled workers. It is necessary to enlarge the responsibility of all level directors on branch enterprises with aim to prevent the labor safety law violation which leads to work accidents. The frequency of injuries decreased, but the severity of injuries is still high. That means, the accidents became more dangerous. Average frequency of injuries Cf amounts 2.3 and severity of injuries index Cih amounts 34.3 – both of them for period from 2003 to 2011. It indicates that, despite decline of total number of accidents in food industry, the severity of injuries is increasing and it’s necessary to take crucial and complex measures for reduce these rates. Lately modern manufacture work in course international law of labor safety, where for rationale of prevention measures usually using a results of injury risk analysis. Choosing and reasoning of occupational injury prevention ways and measures is provided with consideration of risk factor. That’s why the next important step of exploration is developing of effective prophylactic measures for occupational injury prevention by definition of influence pattern on accidents which caused by technical, organizational, social, economic and manufacture reasons.Документ Анаеробні процеси переробки відходів(2012) Красінько, Вікторія ОлегівнаЗазначено переваги та недоліки анаеробних процесів переробки відходів. Розглянуто теоретичні основи процесу метаногенезу. Наведено ряд конструкцій промислових апаратів для анаеробної переробки відходів.Документ Аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Формування і ведення бази даних про нещасні випадки на підприємстві(2013) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаІлюстративний матеріал до вивчення теми: «Аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості України». Представлено результати кафедральної науково-дослідної роботи №ДР 0112U004888 від 09.12. НДР присвячена дослідженню виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості шляхом обґрунтування, розробки та вдосконалення методів аналізу, оцінки та попередження виробничого травматизму. У роботі виконано експериментальні дослідження виробничого травматизму стосовно харчової галузі, що дозволило визначити важливі фактори, пов'язані з причинами та наслідками нещасних випадків. Для оцінювання та врахування безпосередніх причин травматизму отримано аналітичну залежність для розрахунку матриць ризику, в яких визначаються різновиди ризику для бінарних груп „причина нещасного випадку – вид травматичної події”. Обґрунтовано класифікацію заходів, спрямованих на попередження нещасних випадків, яка дозволяє визначити причини та вид ризику травмування, оптимізувати типові заходи з попередження виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Удосконалено програмне забезпечення інформаційно-аналітичної системи для оперативного аналізу стану умов праці на підприємстві, визначення раціональних напрямків профілактики виробничого травматизму та обґрунтування організаційних заходів з охорони праці. Illustrative material for the study of the "Analysis of occupational injury in Food Industry of Ukraine". The aim of this work is carrying out of statistical analysis of occupational injuries among Food Industry employees. We show a results of occupational injury dynamic research in Food Industry of Ukraine from 2003 to 2012 years. Distribution for male and female injured employees on enterprises of Food Industry was performed. Indexes of injury rate and heaviness were calculated. And finally, distribution of accidents for main reasons, sorts of events, profession group, age, work experience was performed. Going through this we found out that little more than 50% of accidents are caused by directors of food enterprises. It’s mean that organizations that stays above employers should pay special attention to the internal discipline. Occupational safety science is ready to offer brand new methods to improve roles control procedures for all level directors of Food Industry. Determine the status, trends and magnitude of the problem of occupational injuries in the food industry, the laws and the impact of various factors on injuries. Exploration of labor safety conditions and also of occupational injury reasons and circumstances is useful for developing of sound and effective ways for prevent and reduce the occupational injury, illnesses and worker’s traumatism. Unfortunately there is a small amount of enterprises are paying attention to investment. With small effort business could grow with investing only in two areas: equipment and monitoring system. There is 90% of the equipment facilities in food industry went out of the dates and doesn’t have protective mechanisms. For sure, if enterprise invest in new outfit it can save a lot: from one hand it’s always work efficiency, from other – saving money that probably would be spend on insurance for injured employee.Документ Будова клітини і роль її компонентів у передачі спадковості(2013) Скроцька, Оксана ІгорівнаУ презентації розглянуто будову клітини і роль її компонентів у передачі спадковості. The presentation discussed the structure of cells and the role of its components in the transmission of heredityДокумент Біоремедіація грунтів(2012) Красінько, Вікторія ОлегівнаДано характеристику грунту та грунтоутворювальних процесів. Розглянуто процеси біоремедіації ґрунтових. Наведено теоретичні основи біоремедіаційних робіт, зв’язок перенесення біогенних елементів, їхнього рециклу з деструкцією речовин – забруднювачів довкілля. Given the characteristics of the soil and soil formation processes. The processes of soil bioremediation. Theoretical foundations bioremediatsiynyh works bond transfer nutrients from their recycling destruction substances - environmental pollutants.Документ Біотехнологічне очищення газових викидів(2012) Красінько, Вікторія ОлегівнаБіологічне очищення газових викидів. Наведено характеристику газоподібних викидів. Зазначені закономірності уловлювання і деградації токсичних сполук мікроорганізмами. Розглянуто принципи конструювання біофільтрів. Biological purification of exhaust gases. The characteristic of gaseous emissions. These patterns capture and degradation of toxic compounds by microorganisms. The principles of designing biofilters.Документ Біотехнологія вилучення металів з руд(2012) Красінько, Вікторія ОлегівнаДано характеристику процесу бактеріального вилужнювання мінеральної сировини. Наведено роль мікроорганізмів у хімії бактеріального окислення сульфідних мінералів. Зазначено принципи вилужнювання сульфідних мінералів і концентратів руд, а також бактеріально-хімічного осадження важких металів. The characteristic of the process of bacterial vyluzhnyuvannya minerals. An role of microorganisms in the chemistry of bacterial oxidation of sulfide minerals. Mentioned principles vyluzhnyuvannya sulfide minerals ores and concentrates, as well as bacterial and chemical vapor deposition of heavy metals.Документ Біотехнологія очищення водного басейну(2012) Красінько, Вікторія ОлегівнаЗроблено огляд ресурсів прісної води на планеті та основних видів світового водоспоживання. Окреслено основні напрями охорони водних ресурсів. Зазначені критерії якості води та методи їх визначення за допомогою біологічних методів (біоіндикація, біотестування). Рекомендовано для студентів, які вивчають дисципліну "Основи екологічної біотехнології". An overview of freshwater resources in the world and the main types of global consumption. The basic directions of water resources. These water quality criteria and methods for their determination by biological methods (bioindication, bioassay). Recommended for students of the discipline "Fundamentals of environmental biotechnology."Документ Види і характеристики палива. Теплота згорання палива. Умовне паливо. Основи процесів горіння та його розрахунки(2013) Мельник, Зіновій ПетровичРозглянуто основні види палива та його класифікації по походженню та агрегатному стану, по складу горючих та негорючих елементів. Окремо розглянуто поняття теплоти згоряння палива (вищої та нижчої), а також способи знаходження цих величин, розрахунки теоретичних об’ємів повітря, продуктів згоряння, їх ентальпії та приклад складання теплового балансу котла і знаходження його ккд. The main types of fuel and their classification by origin and physical state, the composition of combustible and non-combustible elements. Separately concepts discussed calorific value (higher and lower), as well as methods for finding these values, calculation of the theoretical amount of air, combustion products, their preparation and Example enthalpy heat balance boiler and finding its efficiency.Документ Визначення термодинамічних параметрів води і водяної пари. Таблиці та діаграми термодинамічних властивостей води і водяної пари. Основні термодинамічні процеси водяної пари, їх дослідження(2013) Мельник, Зіновій ПетровичРозглянуто основні стадії та особливості утворення перегрітої пари. Для кожної стадії наведено приклади розрахунків теплоти процесів та зміни параметрів стану. Окремо розглянуто різні ізопроцеси водяної пари та особливості розрахунку зміни термодинамічних параметрів в цих процесах. На основі 1-го закону термодинаміки для кожного процесу складено баланси теплоти і роботи, якими система обмінюється з навколишнім середовищем. The main stages of the formation and characteristics of superheated steam. For each stage are examples of calculations of heat processes and modified state. Assess the different izoprotsesy water vapor and features of the calculation of thermodynamic parameters in these processes. Based on the 1st law of thermodynamics for each process is composed of heat and work balance that the system communicates with the environment.Документ Гідробіологічний аналіз аеробного активного мулу(2012) Красінько, Вікторія ОлегівнаНаведено характеристики аеробного активного мулу.Розглянуто основні групи мікроорганізмів та інших гідробіонтів, що входять до складу аеробного активного мулу та їх реакцію на зміну умов середовища. Рекомендовано для студентів, які вивчають дисципліну "Основи екологічної біотехнології".Документ Деградація ксенобіотиків за допомогою мікроорганізмів(2012) Красінько, Вікторія ОлегівнаРозглянуто долю ксенобіотика у навколишньому середовищі. Зазначено шляхи використання основних принципів регуляції метаболізму та генетично детермінованих властивостей мікроорганізмів при знешкодженні ксенобіотичних сполук. Рекомендовано для студентів, які вивчають дисципліну "Основи екологічної біотехнології"Документ Деградація твердих відходів(2012) Красінько, Вікторія ОлегівнаНаведено характеристику твердих відходів та шляхи вирішення проблеми їх переробки та знешкодження. Розглянуто біотехнологічні методи деградації твердих побутових та промислових відходів.Документ Загальні відомості про системи теплопостачання харчових виробництв. Використання вторинних ресурсів. Поновлювальні енергетичні ресурси(2013) Мельник, Зіновій ПетровичРозглянуто основні стадії системи теплопостачання промислових підприємств, особливості розподілу теплового навантаження по сезонам і особливості розрахунку теплового постачання по різним статтям витрат. Окремо розглядаються питання використання вторинних енергоресурсів та поновлювальних джерел енергії.Документ Загальні поняття про теплообмінні апарати: їх види та класифікація. Схеми руху теплоносія в рекуперативних теплообмінниках. Основи теплового розрахунку теплообмінних апаратів(2013) Мельник, Зіновій ПетровичРозглянуто основні види теплообмінних апаратів та їх класифікація, розглянуто основні схеми руху теплоносія – їх переваги та недоліки. Окремо розглядаються основи теплового розрахунку рекуперативних теплообмінних апаратів.Документ Класифікація речовин-ксенобіотиків та способи їхньої біодеструкції(2012) Красінько, Вікторія ОлегівнаПодано класифікації речовин-ксенобіотиків та способів їхньої біодеструкції. Наведено детальний аналіз механізмів деструкції ксенобіотичних сполук в організмі людини та клітинах мікроорганізмів. Рекомендовано для студентів, які вивчають дисципліну "Основи екологічної біотехнології"Документ Компостування органічних відходів(2012) Красінько, Вікторія ОлегівнаНаведено характеристику процесу компостування, зокрема розглянуто мікробіологічні аспекти процесу, оглянуто способи реалізації у промислових та напівпромислових масштабах. Наведено відомості щодо біоконверсії целюлозовмісних відходів їстівними грибами. The characteristic of the composting process, especially considered microbiological aspects of the process, by means of the industrial and semi-industrial scale. Shows information about the bioconversion of cellulose waste edible mushrooms.Документ Конвективний теплообмін за вільного та вимушеного рухів. Особливості розрахунку тепловіддачі при конвекції (внутрішня та зовнішня задачі). Тепловіддача при обтіканні пучків труб(2013) Мельник, Зіновій ПетровичРозглянуто особливості тепловіддачі при конвекції за вільного та вимушеного рухів, а також методи розрахунку коефіцієнта тепловіддачі. Окремо розглянуто випадки знаходження коефіцієнта тепловіддачі для внутрішньої та зовнішньої задач при вимушеній конвекції і при обтіканні пучків труб. The characteristics of heat transfer by free convection and forced movements, as well as the methods for calculating the heat transfer coefficient. The cases of finding the heat transfer coefficient for internal and external challenges with forced convection and flow tube bundles.Документ Конвективний теплообмін. Поняття динамічного та термічного граничних пристінних шарів. Основи теорії подібності процесів(2013) Мельник, Зіновій ПетровичРозглянуто основні види та особливості конвекції: за вільного та вимушеного руху; поняття динамічного та термічного граничних шарів; основи теорії подібності та її застосування до процесів тепло перенесення. The basic types and characteristics of convection with the free and forced motion, the concept of dynamic and thermal boundary layers, the foundations of the theory of similarity and its application to the processes of heat transfer.Документ Котельні установки. Основні та допоміжні компоненти котельної установки. Основні етапи водопідготовки живильної води(2013) Мельник, Зіновій ПетровичРозглянуто класифікацію та будову (основні та допоміжні вузли та агрегати) котельних установок з природною та примусовою циркуляцією теплоносія. Окремо розглядаються основні етапи водопідготовки живильної води. The classification and structure (main and auxiliary components and assemblies) boilers with natural and forced circulation of coolant. Separately, the basic steps of water treatment feed water.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »