Навчальні посібники ІПДО
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8447
Переглянути
Документ Шляхи енергозбереження в цукровому виробництві(2002) Штангеєв, Костянтин Остапович; Христенко, В. І.Наводиться структура витрат теплової енергії в цукровій промисловості. Зроблено аналіз тепловтрат на окремих виробничих дільницях. Описано принципи зменшення витрат тепла (пари) на технологічні потреби.Документ Сучасна методика підвищення ефективності набору тексту. Десятипальцевий метод набору тексту «всліпу»(2003) Арабулі, Тетяна ВолодимирівнаВ навчальному посібнику описано десятипальцевий метод набору тексту “всліпу” як один із способів підвищення ефективності набору текстів. Розглянуто можливості, переваги та недоліки даного методу. Особливу увагу приділено режиму роботи за ПК, запропоновано комплекс вправ для очей та рук. У розділах, присвячених вивченню клавіатури, розглянуто послідовно другий (основний), перший, третій та четвертий рядки клавіатури. Описано способи набору літер та символів, розміщених на цих рядках. В окремому розділі розглянуто два варіанти набору чисел. У кінці посібника подано тестові вправи, що допоможуть удосконалити навики, отримані під час практичних занять. Посібник призначено для учнів, студентів, слухачів ІПДО НУХТ та всіх бажаючих підвищити швидкість набору текстів. The manual describes a method of blind typing using ten fangers as a way to improve typing. It describes the possibilities, advantages and disadvantages of this method. Particular attention is paid to the mode of operation for the PC, the complex of exercises for the eyes and hands. In chapters about the keyboard consistently considered the second (main), the first, third and fourth lines of the keyboard, ways of setting of letters and symbols placed on these lines. A separate section examines two variants of setting numbers. The end of the manual presents test exercises to help improving the skills gained during the workshops. The manual is intended for students, trainees of IPDO NUFT and everyone who wish to increase typing speed.Документ Совершенствование работы известкового отделения сахарных заводов(2004) Панов, Валерий Васильевич; Науменко, Василий Дмитриевич; Баранов, Владимир ИваночичРассмотрены свойства известняка, топлива, извести и печного газа. Изложены теплотехнические основы процесса получения извести. Рассмотрена работа известковых печей и указаны пути повышения их технико-экономических показателей. Приведен анализ производственных ситуаций, информация о новом оборудовании. The qualities of limestone, combustible, lime and furnace gas was reviewed. The thermotechnical fundamentals of lime process were described. The operation of lime kiln was analyzed and the ways to improve the technical-and-economic indexes were presented. The analysis of manufacturing situations and the information about new equipment were provided.Документ Системи управління в агропромисловому виробництві. Міжнародні стандарти(2005) Соболєв, Андрій СергійовичКнига є навчальним посібником з систем управління виробництвом сільськогосподарської сировини та продуктів харчування. Всебічно висвітлюються методологічні, організаційно-правові та практичні засади систем: екологічного менеджменту та аудиту за стандартами ISO серії 14000, безпеки та управління ризиками у виробництві харчової продукції за вимогами НАССР, менеджменту охорони здоров’я та безпеки персоналу згідно стандарту OHSAS 18001, з урахуванням міжнародних стандартів та нормативно - методичних документів України.Документ Сучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів Система НАССР(2005) Соболєв, Андрій СергійовичУ навчальному посібнику „Сучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів” подано основи системи НАССР. Сутність системи управління безпекою харчових продуктів НАССР полягає у виявленні та контролі біологічних, хімічних, фізичних та інших чинників, матеріалів або продуктів, що негативно впливають або за певних умов можуть негативно впливати на здоров’я людини, в критичних точках технологічного процессу виробництва харчових продуктів. Цей стандарт описує елементи системи управління якістю та безпекою харчових продуктів, яка заснована на семи принципах НАССР, що визнані міжнародною спільнотою: Для застосування системи НАССР на харчових підприємствах України Українським державним науково-виробничим центром стандартизації метрології та сертифікації (УкрЦСМ) державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики розроблено і внесено ДСТУ 4161-2003. Впровадження методології НАССР у практику вітчизняних підприємств викликане необхідністю забезпечення безпечності продукції, що випускається, з метою захисту споживача і сприяння цим підприємствам у міжнародній торгівлі.Документ Система охорони здоров’я та безпеки робітників агропромислового комплексу в умовах радіоактивного забруднення території(2005) Соболєв, Андрій СергійовичКнига є навчальним посібником з охорони праці та здоров’я робітників АПК в умовах радіоактивного забруднення території. Впровадження системи охорони здоров’я та безпеки робітників АПК викликане необхідністю обмеження виникнення нещасних випадків та професійних захворювань на територіях, забруднених радіонуклідами внаслідок аварії на ЧАЕС. Всебічне вивчення методологічних, організаційно-правових та практичних засад сучасних стандартів та нормативно - методичних документів України, дає можливість реалізувати розвиток сільськогосподарських підприємств сучасного типу. Результатом цього стане зменшення випадків травматизму, збереження життя і здоров’я працівників, створення відповідних умов праці для робіт в умовах радіоактивного забруднення території. Посібник призначено для слухачів ІПДО НУХТ, фахівців підприємств харчової та переробної промисловості, працівників державних органів, управлінського і технічного персоналу підприємств АПК різних форм власності.Документ Раціоналізація теплового господарства цукрових заводів(2006) Штангеєв, Костянтин ОстаповичОписано основні принципи зменшення витрати тепла на технологічні потреби цукрового виробництва. Наведено характеристику на теплотехнічну ефективність методів регулювання випарної установки. The basic principles of reduction of heat consumption for technological needs of sugar production are described. The characteristic on the heat engineering effect of the methods of regulation of the evaporation plant is given.Документ Оптимізація економічних рішень(2007) Скопенко, Наталія Степанівна; Бовкун, Алла Олександрівна; Петренко, Олександр ЯковичРозглянуто способи і методи обгрунтування прийняття оптимальних рішень в економіці, інструментарій побудови моделей, пояснення та прогнозування розвитку економічних процесів, а також практичне використання цих моделей. Methods and methods of ground of acceptance of optimum decisions are considered in an economy, tool of construction of models, explanation and prognostication of development of economic processes, and also practical use of these models.Документ Використання AutoCAD-2008 в задачах проектування(2009) Петренко, Олександр ЯковичМетодичні рекомендації присвячено поглибленому вивченню та практичному засвоєнню основних прийомів роботи з універсальним програмним засобом виготовлення конструкторської документації AutoCAD. Методичні рекомендації розроблено на кафедрі інформатики та обчислювальної техніки Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій для широкого кола науковців, аспірантів, викладачів, науково-технічних працівників, конструкторів, професійна діяльність яких пов’язана з виготовленням проектно-конструкторської документації. Methodical recommendations are devoted to the deep study and practical using of basic skills of work with the universal programmatic instrument of making of the designer documentation AutoCAD. Methodical recommendations are developed on the department of informatics and computer engineering of Institute of postgraduate education of the National university of food technologies for the wide circle of scientific workers, graduate students, teachers, scientific and technical workers, designers professional activity who which is related with making of project-designer documentation.Документ Проектування тривимірних об’єктів засобами AutoCAD-2008(2009) Петренко, Олександр ЯковичМетодичні рекомендації присвячено використанню універсального програмного засобу виготовлення конструкторської документації AutoCAD для моделювання тривимірних об’єктів. Методичні рекомендації розроблено на кафедрі інформатики та обчислювальної техніки Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій для широкого кола науковців, аспірантів, викладачів, науково-технічних працівників, конструкторів, професійна діяльність яких пов’язана зі створенням проектно-конструкторської документації. Methodical recommendations are devoted to the use of universal programmatic instrument of making of the designer documentation AutoCAD for the design of three-dimensional objects. Methodical recommendations are developed on the department of informatics and computer engineering of Institute of postgraduate education of the National university of food technologies for the wide circle of scientific workers, graduate students, teachers, scientific and technical workers, designers professional activity of who is related with creation of project-designer documentation.Документ Оборотні системи охолоджувального водопостачання в бурякоцукровому виробництві та сучасні технології обробки оборотних вод(2009) Сорокін, Анатолій ІвановичРозглянуто системи виробничого водопостачання на бурякоцукрових заводах, наведено методику та приклад розрахунку балансу води в системах оборотного водопостачання.Подані практичні поради щодо ефективності використання води в оборотних системах охолоджувального водопостачання, водно-хімічного режиму та технології обробки оборотних вод. The systems of production water supply at beet sugar plants are considered, the method and an example of calculation of water balance in the systems of circulating water supply are given. Practical advice on the efficiency of water use incirculating cooling water supply systems, the water-chemical regime and the technology of treatment of circulating water are given.Документ Санітарія та гігієна(2011) Шульга, Наталія Михайлівна; Млечко, Л. А.Розглянуто санітарні вимоги до території молочних підприємств, обладнання, технологічних процесів. Наведено характеристику вимог до засобів для миття та дезинфекції. Приділено увагу правилам особистої гігієни працівників підприємств молочної галузі. The sanitary requirements for area of dairy factories, equipment and processes are considered. The characteristic of detergents and disinfectants is presented. The most attention is paid to personal hygiene of employees.Документ Використання AutoCAD-2010 в задачах проектування(2011) Петренко, Олександр ЯковичМетодичні рекомендації присвячено поглибленому вивченню та практичному засвоєнню основних прийомів роботи з універсальним програмним засобом виготовлення конструкторської документації AutoCAD. Методичні рекомендації розроблено на кафедрі інформатики та обчислювальної техніки Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій для широкого кола науковців, аспірантів, викладачів, науково-технічних працівників, конструкторів, професійна діяльність яких пов’язана з виготовленням проектно-конструкторської документації. Methodical recommendations are devoted to the deep study and practical using of basic skills of work with the universal programmatic instrument of making of the designer documentation AutoCAD. Methodical recommendations are developed on the department of informatics and computer engineering of Institute of postgraduate education of the National university of food technologies for the wide circle of scientific workers, graduate students, teachers, scientific and technical workers, designers professional activity who is related with making of project-designer documentation.Документ Технологічне обладнання галузі. Виробництво етилового спирту шляхом зброджування : конспект лекцій(2012) Осипенко, Олексій Панасович; Таран, Віталій Михайлович; Доломакін, Юрій ЮрійовичЗадачі спиртової галузі України в світлі заходів з реконструкції галузі і виробництва харчового, технічного і паливного етанолу. Вимоги до конструкцій технологічного обладнання. Принципи конструювання з метою зменшення металомісткості, енергоємності, збільшення потужності. Сучасні машини, апарати у відповідності з новими технологічними прийомами. The tasks of the alcohol industry, industry of Ukraine in the light of measures to rehabilitate the industry and the production of food, technical and ethanol fuel. Requirements to the constructions, technological equipment. Design principles to reduce metal consumption, energy consumption, increase capacity. Modern machines, apparatuses in accordance with new technological methods.Документ Моделювання тривимірних об’єктів засобами 3DSMax(2014) Герасін, Олексій Іванович; Петренко, Олександр ЯковичНавчальний посібник присвячено використанню універсального програмного засобу тривимірного моделювання просторових об’єктів 3DS Max. Детально розглянуто інтерактивний об'єктно-орієнтований інтерфейс, показано можливості моделювання засобами просторових примітивів, використання модифікаторів, сплайнового моделювання. Розглянуті можливості полігонального моделювання. Training manual on the use of universal software tools for three-dimensional modeling of spatial objects in 3DS Max. Discussed in detail interactive object-oriented interface, the possibilities of modeling by the means of spatial primitives, the use of modifiers, spline modeling. Considered the possibilities of polygonal modeling.Документ LibreOffice Calc: працюємо з електронною таблицею(2014) Петренко, Олександр ЯковичThis textbook contains an in-depth study and practical mastering the basic techniques for working with the spreadsheet LibreOffice Calc. The manual is intended for postgraduate education of specialists of food and processing industry, a wide range of professionals and students working with spreadsheets.Документ Інформаційне забезпечення роботи сучасного офісу на базі програм MS Office 2010(2014) Арабулі, Тетяна Володимирівна; Бондаренко, Вікторія Вадимівна; Герасін, Олексій Іванович; Петренко, Олександр Якович; Садовенко, Володимир СергійовичУ навчальному посібнику в стислий формі подано відомості про стан сучасного апаратного та програмного забезпечення персональних комп’ютерів, практичні методи щодо їх використання для підготовки документів в офісі та роботи в глобальній мережі Internet. Матеріал представлено в чотирьох розділах: працюємо з комп’ютером, із текстовим документом, електронною таблицею, з мережею Internet. In the textbook the short form provides information about the state of modern hardware and software of personal computers, practical methods of their use for the preparation of documents in the office and work in a global network Internet. The material is presented in four sections: working with the computer, with a text document, spreadsheet, Internet.Документ Теплообмінне обладнання (на прикладі бурякоцукрової галузі)(2015) Штангеєв, Костянтин ОстаповичОписано конструкції та основні експлуатаційні характеристики теплообмінного обладнання бурякоцукрової галузі. The designs and basic operational characteristics of the heat-exchange equipment of beet-sugar industry are described.Документ Основи роботи в ОС Ubuntu(2015) Левченко, Володимир Володимирович; Петренко, Олександр ЯковичНавчальний посібник присвячено поглибленому вивченню та практичному використанню операційної системи Ubuntu. Навчальний посібник розроблено на кафедрі інформатики та обчислювальної техніки Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій. Призначено для широкого кола науковців, аспірантів, викладачів, науково-технічних працівників, професійна діяльність яких пов’язана з використан¬ням програмного забезпечення з відкритим кодом. Рекомендовано для використання в системі підвищення кваліфікації користувачів ПЕОМ. This textbook contains an in-depth study and practical use of Ubuntu. A training manual developed at the Department of computer science, Institute of postgraduate education National University of food technologies. Is intended for a wide circle of scientists, postgraduates, teachers, scientific workers, whose professional activity is connected with use of the software with open source. Recommended for use in the system of training of the users PC.Документ Формування безпечності продукції кондитерської галузі: навчальний посібник для спеціалістів кондитерської промисловості(2015) Олексієнко, Наталія Валентинівна; Балдинюк, Олександр Васильович; Оболкіна, Віра Іллівна; Дудко, Сергій ДмитровичУ посібнику розглянуто законодавчі вимоги до забезпечення безпечності харчових продуктів, базові програми для впровадження систем управління безпечністю продукції, основні етапи розробки системи НАССР, плану та переліку операційних програм для забезпечення безпечності продукції кондитерської галузі,приділено увагу порядку проведення внутрішнього аудиту підприємств. The manual deals with the legislative requirements for food safety, basic programs for the implementation of safety management systems products, the main stages of HACCP plan and list of operational programs for product safety confectionery industry paid attention to the order of internal auditing companies.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »