Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу висівок пшеничних та соди харчової на екструдування зерна кукурудзи
    (2018) Ляшко, Галина Василівна; Євтушенко, Олег Олександрович
    Основні фактори: вміст висівок в суміші – Х1 (%), вміст харчової соди в суміші Х2 (%), Х3 – рН доданого розчину. Критерій оптимізації – коефіцієнт спучення. Розрахована формула: у= 1,37375+0,08875x1-0,05125x2-0,05375х3+0,02875x1x2-0,03125x1x3+0,02625х1х2х3. The main factors: the content of bran in the mixture - X1 (%), the content of soda in the mixture of X2 (%), X3 - pH of the added solution. Optimization criterion is the coefficient of empathy. The formula is: у= 1,37375+0,08875x1-0,05125x2-0,05375х3+0,02875x1x2-0,03125x1x3+0,02625х1х2х3.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу дрібнодисперсних висівок на екструдування кукурудзи
    (2018) Кисленко, Владислав Леонідович; Євтушенко, Олег Олександрович
    Основні фактори: вміст висівок в суміші – Х1 (%), вміст харчової соди в суміші Х2 (%), Х3 – рН доданого розчину. Критерій оптимізації – коефіцієнт спучення. Розрахована формула: у = 1,27x0 + 0,052x1 – 0,084 x2 + 0,277 x1x2 + 0,027 x1x3 + 0,134 x2x3 – 0,105 x1x2x3. The main factors: the content of bran in the mixture - X1 (%), the content of soda in the mixture of X2 (%), X3 - pH of the added solution. Optimization criterion is the coefficient of empathy. The formula is: у = 1,27x0 + 0,052x1 – 0,084 x2 + 0,277 x1x2 + 0,027 x1x3 + 0,134 x2x3 – 0,105 x1x2x3.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення експортного потенціалу зернопереробних підприємств
    (2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Петренко, Алла Олександрівна
    Зернові культури мають перспективу щодо експорту в інші країни. Для їх переміщення може бути чітко визначена необхідна кількість транспортних засобів, а також необхідні розміри полотен решітних в сепараторах. Олійні зернові культури мають різне співвідношення основних показників хімічного складу, тому необхідні бути уважними в процесі їх зберігання. Grain crops have a perspective on exports to other countries. To move them you can determine the required quantity of vehicles, as well as the required sizes of lattice canvases in separators. Oil-bearing crops have a different ratio of the main components of the chemical composition, so you need to be careful during their storage.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості хімічного складу зернових культур
    (2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Петренко, Алла Олександрівна
    Найбільший вміст сирого протеїну на рівні 39,5% визначено в сої, що перевищує відповідний показник для кукурудзи на 28,3%. Льон та соняшник переважають за вмістом сирого жиру, відповідно, насіння сої в 2 та 3 рази, а кукурудзу – в 9 та 10 разів. The highest content of crude protein at the level of 39.5% was determined in co, which exceeds the corresponding indicator for corn by 28.3%. Flax and sunflower predominate on the message of raw fat, respectively, soybeans in 2 and 3 times, and corn - in 9 and 10 times.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення фізичних властивостей зернової сировини та перспективи її експорту в інші країни
    (2017) Петренко, Алла Олександрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович
    За показником вологості всі досліджені зразки зерна відповідають стандартам на ці культури. Щодо показника маси 1000 зерен, щільності та крупності зерна, то отримані результати знаходяться на рівні менше 50% діапазону літературних даних. In terms of humidity, all samples of grain correspond to the standards for these crops. As regards the weight index of 1000 grains, grain density and grain size, the results are less than 50% of the range of literary data.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження фізичних властивостей зерна
    (2017) Шатківська, Олена Миколаївна; Євтушенко, Олег Олександрович
    Встановлено, що найбільш однорідним за крупністю було насіння льону (97,57 % насінин із середнім розміром 2,5 мм). Для відокремлення дрібних домішок із сировини можна рекомендувати такі розміри полотен решітних: пшениця та соя – № 20, кукурудза – № 50, соняшник – № 30, льон – № 10. It was found that the most homogeneous in grain particle size was flaxseed (97.57% of seeds with an average size of 2.5 mm). For the separation of small admixtures from grains, we can recommend the following sizes of lattice cloths: wheat and soy - № 20, corn - № 50, sunflower seeds - № 30, flax seeds - №10.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сумішей із зернової та олійної сировини
    (2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Кожевнікова, Маргарита Ігорівна
    За результатами досліджень було створено дві суміші: перша суміш (льон : соняшник : кукурудза) відповідно у % (1:1:98) та друга суміш (льон : соняшник : кукурудза) відповідно у % (27:72:1) та визначено показники їх якості.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення коефіцієнта варіації культур з підвищеним вмістом ліпідів
    (2016) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович
    В тезах наведено інформацію про змішування насіння соняшнику та кукурудзи, а також про коефіцієнти варіації сумішей. In theses are about blending sunflower seeds and corn, and the mixtures of coefficients of variation.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ефективності процесу змішування культур з підвищеним вмістом ліпідів
    (2016) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Рибчинський, Родіон Станіславович; Євтушенко, Олег Олександрович
    В тезах наведено інформацію про змішування насіння соняшнику та кукурудзи, а також про оптимальну тривалість процесу. In theses are about blending sunflower seeds and corn, and the optimal duration of the process.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості подрібнення зернової сировини
    (2015) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович
    В тезах наведено інформацію про подрібнення насіння соняшнику, насіння льону та кукурудзи, а також їх сумішей. In the abstracts was produced information about grinding of sunflower seeds, flax seeds, corn and mixtures thereof.