Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Сучасні тенденції створення пакувальних матеріалів для хлібобулочних виробів(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаРозглянуто основні пакувальні матеріали, що використовують для пакування хлібобулочних виробів. Перспективним напрямом є створення бактерицидних пакувальних матеріалів. The main packaging materials used for packing of bakery products are considered. A promising direction is the creation of bactericidal packaging materials.Документ Хлібобулочні вироби з їстівним покриттям(2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДосліджено впливу їстівного покриття на якість хлібобулочних виробів. Їстівне покриття отримували змішуванням крохмалю, желатину та гліцерину і їх подальшим нагріванням. Розчин покриття наносили на поверхню свіжовипечених виробів намазуванням. Свіжість виробів визначали за структурно- механічними характеристиками м’якушки на пенетрометрі. The influence of edible coating on the quality of bakery products is investigated. The edible coating was obtained by mixing starch, gelatin and glycerin and subsequently heating them. The coating solution was applied to the surface of freshly-wrapped products by smearing. Freshness of products was determined by the structural and mechanical characteristics of the cuticle on a penetrometer.Документ Новий вид паковання хлібобулочних виробів(2015) Каржевська, Олександра Михайлівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВраховуючи обсяги виробництва та споживання хлібобулочних виробів, на сьогоднішній день розроблення технології виготовлення з використанням «їстівного» паковання є не тільки доцільним, а й необхідним. Найбільш поширеним плівкоутворюючим полісахаридом є крохмаль та його модифікації. Для надання плівкам еластичності до їх складу додають пластифікатори. Перевіряли якість хдіба з покриттям через 3, 24 та 48 год. за показниками, що характеризують черствіння хліба, а саме кришкуватість, вміст адсорбованої води, м.ч. вологи та деформацію м’якушки. Given the volume of production and consumption of bakery products, today's technology development making with the use of "edible" packaging is not only appropriate, but also necessary. The most common film-forming polysaccharide is starch and its modifications. To provide the films with elasticity to their composition add plasticizers. The quality of the coat was checked after 3, 24 and 48 hours. according to the indicators characterizing the breadth of the bread, namely hermeticity, content of adsorbed water, m.ch. moisture and deformation of the crumb.Документ Встановлення оптимального режиму нанесення їстівного покриття на хлібобулочні вироби(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДосліджено хлібобулочні вироби з їстівним покриттям, що містить суху пробіотичну закваску. Метою роботи є встановлення оптимального режиму нанесення їстівного покриття для максимального збереження життєздатності молочнокислих бактерій під час зберігання хлібобулочних виробів. Bakery products with edible coating containing dry probiotic leaven are investigated. The purpose of the work is to establish an optimal application of the edible coating to maximize the viability lactic acid bacteria during storage of bakery products.Документ Активне біодеградоване паковання як спосіб запобігання пліснявіння хлібобулочних виробів(2015) Голь, Артем Олегович; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаОхарактеризовано основні методи запобігання пліснявіння хлібобулочних виробів. Проаналізована сировина, що використовується для виготовлення біодеградованих матеріалів. Встановлено, що харчова добавка діоксид титану (Е171) проявляє антимікробну дію, тому доцільним є використання зазначеної речовини при виготовленні пакувальних матеріалів.материалов. The main methods of preventing mildew of bakery products are characterized. The raw materials used for the production of biodegradable materials are analyzed. It is established that the food additive titanium dioxide (E171) exhibits antimicrobial effect, therefore it is expedient to use the specified substance in the manufacture of packaging materials.Документ Використання носіїв заліза у виробництві хлібобулочних виробів антианемічного призначення(2010) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Бондар, Наталія Петрівна; Губеня, Вячеслав ОлександровичПредставлені результати комплексу досліджень щодо встановлення впливу носіїв заліза органічного та неорганічного походження на технологічний процес виробництва хлібобулочних виробів антианемічного призначення. The results of complex investigations concerning the effect of iron substances of organic and inorganic origin to the technological process of the bakery product production with antianemic properties of designed products are presented.