Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Біологічно активні добавки в контексті сьогодення
    (2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Особлива роль у вирішенні проблеми дефіциту нутрієнтів у раціоні харчування людини відводиться продуктам лікувально-профілактичного та функціонального призначення яким є топінамбур як вітамінна добавку до їжі. A special role in addressing the shortage of nutrients in the human diet foods given preventive and functional purpose of which is the artichoke as vitamin food supplements.
  • Ескіз
    Документ
    Ринок екстрактів на основі топінамбуру
    (2015) Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Жеплінська, Марія Михайлівна
    Особливе місце серед існуючих способів використання топінамбура займає концентрований екстракт для хворих на цукровий діабет, як інуліновмісний біологічно активний компонент харчування та замінник цукру. Notable among existing uses of artichoke takes concentrated extract to diabetic patients as inulinovmisnyy bioactive components of food and sweetener.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення способів отримання екстракту з топінамбуру
    (2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Наведено результати досліджень виробництва інуліну. Проведені дослідження свідчать про те, що оптимальною температурою екстрагування є 60 ͦ C, а найкращий перехід екстрактивних речовин з топінамбуру у воду відбувається при подрібненні його в стружку. The results of researches inulin production. Past studies indicate that the optimal extraction temperature is 60 ͦ C, and the best transition extractives of artichoke in water occurs by grinding it into chips.
  • Ескіз
    Документ
    Інуліновмісні продукти на основі топінамбуру
    (2015) Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Концентрований екстракт з бульб топінамбура призначений для заміни цукру на фруктозу, може бути використаний безпосередньо в харчуванні людини та для виробництва біологічно активних харчових добавок. The concentrated extract of artichoke tuber designed to replace sugar fructose, can be used directly in human nutrition and for the production of biologically active food additives.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання екстракту інуліну з сушеного топінамбура
    (2014) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович; Жеплінська, Марія Михайлівна
    В роботі наведені результати досліджень використання екстракту інуліну як пребіотика, інгредієнта в хлібобулочних виробах та функціональних напоях, а також оцінка його стабільності в яблучному соку. The paper studies the use of a prebiotic inulin extract, an ingredient in baked goods and functional drinks, and assess its stability in apple juice.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості реологічної поведінки яблучно-морквяно-сливового пюре
    (2013) Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Точкова, Оксана Василівна; Бессараб, Олександр Семенович; Манк, Валерій Веніамінович
    Обговорюються особливості реологічної поведінки таких складних дисперсних систем і запропонований найбільш оптимальний склад для дитячого харчування на основі отриманих даних. It’s discussion the special rheological characteristic so complex dispersions systems as systems of children’s puree to be proposed of optimal compositions for children’s nutrition as result the study.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вмісту нітратів в концентрованих томатопродуктах
    (2013) Шутюк, Віталій Володимирович; Ващук, Тимофій Олександрович; Калітка, Валентина; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна
    В тезах розглядається вплив процесу концентрування томатопродуктів на зміну вмісту нітратів в них. На основі отриманих лабораторних досліджень наведено математичні та графічні залежності зміни вмісту нітратів в концентрованих томат-продуктах. In theses dealing with the effects of the process of concentrating tomato replaced nitrates in them. On the basis of laboratory studies are mathematical and graphical dependencies changes of nitrate in concentrated tomato products.