Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження процесу освітлення екстракту з топінамбуру(2015) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Копиленко, Анатолій ВасильовичВ лабораторних умовах проведені дослідження із визначення кількості необхідного вапняного молока, яке додавалось до соку топінамбуру. Отримано оптимальні параметри освітлення екстракту з топінамбуру. При різних режимах екстрагування визначено вміст інуліну в екстракті. Це дозволяє отримати розчинний порошок інуліну з мінімальним вмістом домішок.Документ Технологія оздоровчих кисломолочних нанонапоїв, збагачених наноструктурованими кріодобавками з топінамбура та моркви з пребіотичними властивостями(2016) Павлюк, Раїса Юріївна; Бессараб, Олександр Семенович; Погарська, Вікторія Вадимівна; Балабай, Катерина Сергіївна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаЗапропоновано та розроблено інноваційну технологію функціональних кисломолочних нанонапоїв (йогуртів) для здорового харчування на основі молочної сироватки, збагачених замороженими дрібнодисперсними добавками із рослинної сировини з високим вмістом біологічно активних та пребіотичних речовин.Документ Лужна очистка топінамбуру(2017) Кончаківська, Єва Вікторівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр СеменовичЛужний спосіб дає змогу скоротити не лише втрати сировини при виробництві, а й зменшити втрати тепло- і енергоносіїв при очищенні. The lukewarm method makes it possible to not reduce it only the loss of raw materials in production, but also reduce heat losses energy in cleaning.Документ Розробка нанотехнології дрібнодисперсних добавок з використанням кріомеханічної обробки(2014) Павлюк, Раїса Юріївна; Погарська, Вікторія Вадимівна; Бессараб, Олександр Семенович; Балабай, Катерина Сергіївна; Лосєва, Світлана МихайлівнаЗапропоновано та розроблено нанотехнології дрібнодисперсних добавок із топінамбуру в формі замороженого пюре та порошку сублімаційного сушіння з використанням кріомеханічної модифікації шляхом застосування кріогенного ”шокового” заморожування та низькотемпературного подрібнення, що дозволяє отримати добавки та продукти з рекордною кількістю фруктози та інших БАР у вільному стані, які легко засвоюються організмом людини. Nanotechnologies of fine dispersed supplements from artichoke mash in the form of frozen puree and sublimation drying powder with the use of cryomechanical modification are proposed and developed using cryogenic "shock" freezing and low-temperature grinding, which allows obtaining additives and products with a record amount of fructose and other BAR in a free state that are easy Are digested by the human body.Документ Баромембранні процеси переробки бульб топінамбура на інуліновмісні продукти(2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Василів, Володимир ПавловичРозробка технології переробки сировини топінамбура та одержання інуліновмісних продуктів баромембранним методом. Development of technology for processing of raw artichoke and receiving inulinovmisnyh products by baromembrannymДокумент Дослідження способів отримання екстракту з топінамбуру(2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Жеплінська, Марія МихайлівнаНаведено результати досліджень способів отримання екстракту з топінамбуру. The results of the research methods of obtaining extracts from artichoke.Документ Інуліновмісні продукти на основі топінамбуру(2015) Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій ВолодимировичКонцентрований екстракт з бульб топінамбура призначений для заміни цукру на фруктозу, може бути використаний безпосередньо в харчуванні людини та для виробництва біологічно активних харчових добавок. The concentrated extract of artichoke tuber designed to replace sugar fructose, can be used directly in human nutrition and for the production of biologically active food additives.