Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Схема визначення мікроелементного складу харчових продуктів
    (2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна
    Запропонована схема твердофазного спектрофотометричного визначення мікроелементного складу харчових продуктів із застосуванням сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніонообміннику АВ-178. The scheme of interface spectrophotometric definition of microelement composition in the food-stuffs with application of sulfophtalein dyes immobilized on the surface of anionite AB-178 was proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Комплекси меркурію з лікарськими препаратами та їх аналітичне застосування
    (2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна
    Встановлені оптимальні умови комплексоутворення, склад комплексів, розраховані константи стійкості Hg (II) з лікарськими препаратами. The optimum conditions of the reaction and the composition of complexs that is formed were found of Hg (II) whis medicinal preparations.
  • Ескіз
    Документ
    Комплекси деяких металів з біологічно активними речовинами та їх аналітичне застосування
    (2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна
    Встановлені оптимальні умови комплексоутворення, склад комплексів, розраховані константи стійкості деяких металів з лікарськими препаратами. Досліджена мікробіологічна активність комплексів. The optimum conditions of the reaction and the composition of complexs that is formed were found of some metals whis medicinal preparations. The microbiology activity complex was studied.
  • Ескіз
    Документ
    До питання про оцінку якості харчових продуктів
    (2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна
    Вивчена здатність різних груп харчових продуктів зв’язувати іони Pb (II), Cd (II), Hg (II). Запропонований новий показник для оцінки якості харчових продуктів – показник протекторних властивостей (ППВPb, Cd, Hg). The Studied ability of the different groups of the food-stuffs to link the ions Pb (II), Cd (II), Hg (II). The new factor is Offered for estimation quality food-stuffs - a factor defensive characteristic (FDSPb, Cd, Hg).
  • Ескіз
    Документ
    Іонні асоціати молібдофосфатної гетерополікислоти з іммобілізованими на катіонообміннику КУ-2-8 основними барвниками в аналізі харчових об’єктів
    (2013) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Ганчук, Вікторія Дмитрівна
    Визначені умови іммобілізації барвників на поверхні КУ-28. Досліджена взаємодія молібдофосфатної гетерополікислоти з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості поверхневих комплексів; показники ефективності іонообмінників з іммобілізованими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об´єктах. The conditions of the immobilization dyes at the surface АВ-178 and КУ-28 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface reagents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the modified sorbents have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення деяких елементів в карпофорах грибів Agaricus Bisporus (J.E. Lange) Imbach та Pleurotus Ostreatus (Jacq.) P. Kumm
    (2013) Пешук, Людмила Василівна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Гащук, Олександра Ізидорівна
    У даній статті наведено дані отримані при визначенні деяких елементів у карпофорах грибів. This article presents data obtained in the determination of some elements in mushroom carpophore.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення деяких мікроелементів у молоці та молочних продуктах методом твердофазної спектрофотометрії
    (1997) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Шиліна, Галина Володимирівна; Бутенко, Олена Миколаївна
    Запропонована схема твердофазного спектрофотометричного визначення іонів Cu (II), Zn (II), Pb (II), Cd (II), Hg (II), Fe (III) з використанням азо- і сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніонообміннику АВ-17 у молочних продуктах. Використовувані методи визначення іонного металу характеризуються задовільною правильністю та результатом повторюваності; висока чутливість і відбір; за швидкістю вони перевищують відомі аналогічні та стандартні методи за умови використання ультразвуку для підготовки тестів та скорочень визначення рівноваги в різнихфазних системах. Для схеми характерна простота експерименту, екологічна безпека не потребує складного дорожнього обладнання, для обслуговування якого необхідні висококваліфіковані кадри та стаціонарна лабораторія. The Offered scheme interface spectrophotometric of the determination ion Cu (II), Pb (II), Zn (II), Cd (II), Hg (II), Fe (III) in the milk products with use immobilized on anionite AB-17 in dairy products. The used methodses of the determination ion metal are characterized by satisfactory correctness and repeatability result; high sensitivity and selection; on velocity they exceed known similar and standard methodses at condition of the use the ultrasound for preparing the tests and speedups of the determination of the balance in differentphase systems. The Scheme is characterized by simplicity of the experiment, ecological safety does not require complex high-priced equipment, for servicing which necessary high skilled personnel and stationary laboratory.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження комплексоутворення деяких металів з амінокислотами метал-індикаторним методом
    (2010) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Біла, Галина Миколаївна
    Встановлені оптимальні умови комплексоутворення, склад комплексів, розраховані константи стійкості. Запропонована схема взаємодії в системі. The optimum conditions of the reaction and the composition of complexs that is formed were found. The complexformation constants were calculated. The Offered scheme of the interaction in systems.
  • Ескіз
    Документ
    Твердофазне спектрофотометричне визначення важких металів у м‘ясних та молочних продуктах
    (2007) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Бутенко, Олена Миколаївна
    Запропонована схема твердофазного спектрофотометричного визначення іонів Cu (II), Zn (II), Pb (II), Cd (II), Hg (II), Fe (III) з використанням азо- і сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніонообміннику АВ-17-8 у мясних та молочних продуктах. The Offered scheme interface spectrophotometric of the determination ion Cu (II), Pb (II), Zn (II), Cd (II), Hg (II), Fe (III) in the meat and milk products with use immobilized on anionite AB-17-8 dye staffs. The Used methodses of the determination ion metal are characterized by satisfactory correctness and repeatability result; high sensitivity and selection; on velocity they exceed known similar and standard methodses at condition of the use the ultrasound for preparing the tests and speedups of the determination of the balance in differentphase systems. The Scheme is characterized by simplicity of the experiment, ecological safety does not require complex high-priced equipment, for servicing which necessary high skilled personnel and stationary laboratory.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення нітратів і нітритів у харчових продуктах
    (2012) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Біла, Галина Миколаївна; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна
    Представлені результати іонометричного визначення нітратів у овочах та фруктах, що вирощені в 2011 році в різних районах України. Представлені результати фотометричного визначення нітритів у ковбасних виробах від різних товаровиробників. The Presented results ionometric determinations nitrate in vegetable and fruit, which have grown in 2011 in different region of the Ukraine. The Presented results photometric determinations nitrite in sausage product from different producers.