Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Вирішення проблеми енергозаощадження при виробництві цукру
    (2024) Бутик, Тарас Васильович; Костюк, Володимир Степанович
    Виробництво цукру є енергоємним процесом. На його частку припадає близько 10% від загального споживання енергії в харчовій промисловості. Тому вирішення проблеми енергозаощадження при виготовленні цукру є важливою науково-технічною задачею
  • Ескіз
    Документ
    Теоретико-практичні аспекти інтеграції дозувально-фасувальних модулів в системі робота-маніпулятора
    (2023) Бутик, Тарас Васильович; Ясичев, Владислав Віталійович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Розробка роботизованих комплексів для виконання дозувальнофасувальних технологічних операцій є актуальною задачею для харчової, фармацевтичної, косметичної та хімічної промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Інтеграція прецизійного дозатора в мехатронний модуль маніпулятора
    (2023) Бутик, Тарас Васильович; Гавва, Олександр Олександрович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович
    Точне дозування рідини- це складний, але актуальний для дослідження процес, зокрема, щодо контролю за точністю формування дози. Найбільш вживаною для в'язких харчових продуктів, біомедичних препаратів є конструкція поршневих дозаторів. Різноманітність конструкцій та характеристик клапанів керування для точного формування дози продукту обумовлює необхідність додаткових досліджень. Основна перевага методу дозування за часом полягає в тому, що кількість продукту, який відбирається із живильника, не залежить від висоти напору, мірної ємності та форми підвідного продуктопроводу. Прототип запропонованого нами клапана був створений та протестований на точність відбору дози від 5 до 50мг із корегуванням діапазону тиску й часу. Отримані результати показали високу повторюваність і точність для продуктів із низькою та середньою в'язкістю (молоко, олія, клей). Їх можна порівняти з існуючими комерційно доступними системами точного дозування.