Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Технологія медових напоїв типу PET-NAT(2023) Азаренко, Катерина Олександрівна; Білько, Марина Володимирівна; Мукоїд, Роман МиколайовичНовий тренд сучасного вітчизняного ринку ігристих вин – Pet-Nat, який перекладається як натуральне іскристе вино. Його виробляли ще до часів виникнення шампанського на Півдні Франції на початку XVI ст.,наразі виробники як виноградних так і медових вин вводять в лінійку свого асортименту цю категорію напоїв. Виробництво медових напоїв Реt-Nаt є перспективним напрямком, оскільки сировина має тривалий термін зберігання, тривалість процесу виробництва складає 30…40 діб, що позитивно впливає на економічну складову та дозволяє отримати оригінальний напій з яскравими органолептичними характеристикамиДокумент Застосування сонячної енергії у виноробній та пивоварній промисловості(2007) Самойленко, Олександр; Дегтярьова, Марія Василівна; Клименко, Євген; Домарецький, Віталій Афанасійович; Куц, Анатолій Михайлович; Білько, Марина Володимирівна; Бабич, Ірина МихайлівнаДокумент Вплив летких фенольних речовин на якість червоних столових вин(2007) Журова, Олександра; Білько, Марина ВолодимирівнаДокумент Вплив антиоксидантів на ОВ-перетворення гідроскикоричних кислот та їх роль у формуванні забарвлення рожевих виноматеріалів(2012) Скорченко, Марія Вікторівна; Тенетка, Аліна Іванівна; Білько, Марина ВолодимирівнаВ процесі виготовлення рожевих столових вин фенольні речовини винограду піддаються значним перетворенням під дією оксидаз. З групи фенольних сполук фенолкислоти можуть слугувати критерієм окисненості, завдяки зміні кольору залежно від їх хімічного стану. During production rose table wine grape phenolic substances exposed to a significant transformation under oxidase. Of the group of phenolic compounds fenolkysloty can serve as a criterion okysnenosti by changing color. Depending on their chemical state.Документ Дослідження зміни кольору рожевих вин у в процесі їх виготовлення та зберігання(2012) Чернявська, Аліна Олегівна; Тенетка, Аліна Іванівна; Білько, Марина Володимирівна; Бабич, Ірина МихайлівнаКолір є найважливішим із візуальних атрибутів вин і є фактором загальної якості продукту, який може впливати на сприйняття вина в цілому. Питання формування кольору рожевих столових вин є відкритим для досліджень. Colour is an important visual attributes of wines and is a factor in the overall quality of the product, which can influence the perception of wine in general. The formation of pink-colored table wine open for research.Документ До питання оцінки окисленності білих столових виноматеріалів(2008) Гержикова, Вікторія Григорівна; Ткаченко, Олена; Погорєлов, Дмитро Юрійович; Білько, Марина ВолодимирівнаВ умовах гострої конкуренції і боротьби за ринки збуту актуальною проблемою виноробної галузі України є виробництво рентабельної конкурентоспроможної продукції високої якості і тривалого терміну гарантійного зберігання. Одним із істотних недоліків вітчизняних виноматеріалів і вин є їх зайва окисленність. Реакції, що приводять до окисленності виноматеріалів і вин можуть протікати як у сфері летючих, так і нелетючих компонентів. In the highly competitive and fight for markets urgent problem of the wine industry in Ukraine is cost-effective production of competitive products of high quality and guarantee long term storage. One of the major drawbacks of domestic wine and wines is their excessive okyslennist. The reactions that lead to okyslennosti wine and wine can occur both in volatile and nonvolatile componentsДокумент Дослідження фізико-хімічних характеристик виноградних вин, розбавлених водою(2008) Гержикова, Вікторія Григорівна; Анікіна, Надія Станіславівна; Жилякова, Тетяна; Білько, Марина ВолодимирівнаОстаннім часом на ринок України поступають зразки вино продукції, які є винними сурогатами з додаванням води, штучних барвників, органічних кислот, підсолоджувачів. Вино є багатокомпонентною водною біологічною системою, в якій розчинені органічні й мінеральні сполуки. До фізико-хімічних характеристик, що визначають стан даної системи, відносяться такі показники, як буферна ємкість, в’язкість, електропровідність, діелектрична проникність. Recently, the market of Ukraine entering the samples of wine products that are guilty of adding water substitutes, artificial dyes, organic acids, sweeteners. Wine is a multicomponent aqueous biological system, which dissolved organic and mineral compounds. By physico-chemical characteristics that determine the state of the system include indicators such as buffer capacity, viscosity, conductivity, permittivity.Документ Удосконалення технології плодово-ягідних напоїв з використанням місцевих ресурсів(2008) Форманюк, Тетяна; Білько, Марина ВолодимирівнаУкраїна має великі ресурси плодово-ягідної сировини, але на ринку асортимент якісних плодово-ягідних напоїв майже відсутній. Тому на даному етапі розвитку виноробства удосконалення існуючих технологій і розширення асортименту плодово-ягідних напоїв, які враховують сортові особливості сировини є актуальним і перспективним напрямком. Ukraine has large resources of raw fruits and berries, but the market range of quality fruit drinks almost absent. Therefore, at this stage of the winemaking improving existing technologies and expand the range of fruit drinks, taking into account the varietal characteristics of raw materials is important and promising direction.Документ Розроблення технології виробницта сухої мадери(2002) Якшина, Людмила Олександрівна; Кушхова, Раїса Богданівна; Білько, Марина Володимирівна; Анікіна, Надія СтаніславівнаГрунтово-кліматичні умови південного берегу Криму (ПБК) передбачають можливість розширення асортименту вин. Soil and climatic conditions of the southern coast of Crimea (SCC ) provide the opportunity to expand the range of wines.Документ Нові енергозберігаючі технології у виноробстві(2006) Бабич, Ірина Михайлівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Білько, Марина Володимирівна; Гречко, Ніна Яківна