Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Використання алергенів у хлібопекарській промисловості(2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаУ хлібопекарській промисловості використовується широкий спектр основної і додаткової сировини, що належить до алергенів. Метою було дослідити та визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві хлібо-булочних виробів та їх вплив на працівників. З метою збереження здоров’я працівників слід мінімізувати безпосередній контакт співробітників із сировиною шляхом технічного переоснащення виробничого обладнання (використання автоматичних дозувальних станцій), проводити санітарну обробку приміщень відповідно графіку, робити перерви в роботі тощо. The baking industry uses a wide range of allergen-related primary and secondary raw materials. The purpose was to investigate and determine the hazardous factors in the air of the work area in the production of bakery products and their impact on employees. In order to maintain the health of employees, the direct contact of employees with raw materials should be minimized through technical re-equipment of production equipment (use of automatic metering stations), sanitary treatment of premises according to schedule, interruptions in work, etc.Документ Удосконалення у сфері охорони праці жінок(2018-04) Іванов, Олександр Андрійович; Володченкова, Наталія ВалеріївнаЗбільшення безробіття змушує жінок йти на заборонені їм професії, нелегально, за меншу зарплату, без соціальних пакетів, пільг і інших пунктів. У даній роботі проаналізовано нормативні документи у галузі захисту трудових прав і збереження здоров'я жінок на виробництві. Скасування заборони на використання праці жінок на роботах зі шкідливими і небезпечними умовами праці може підвищити відсоток порушень репродуктивного здоров’я. Необхідно збільшувати проінформованість жінок про наслідки, вплив та шкоду їхньому здоров'ю на заборонених для них професіях.Документ Методика визначення ступеня вибухозахисту промислових підприємств(2016) Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег ГригоровичВ роботі представлено методику визначення ступінь ризику за вибухо-пожежонебезпекою промислового підприємства. Вихідними даними для оцінки ступеня вибухозахисту є конструктивні особливості елементів виробничих об'єктів, їх форма, габарити (довжина, ширина, висота, діаметр та ін.), характеристики міцності та інші. На підставі результатів оцінки ступеня вибухозахисту виробничого об'єкта роблять висновки і пропозиції по кожному елементу і об'єкту в цілому, а саме: межа вибухозахисту об'єкта, найбільш вразливі його елементи, характер і ступінь руйнувань при максимальному надлишковому тиску, можливі збитки; межа доцільного підвищення ступеня вибухозахисту найбільш вразливих елементів виробничого об'єкта і пропозиції (заходи) для її підвищення. The paper presents the methodology for determining the risk of explosion flammability industrial enterprise. Initial data for the assessment of explosion are design features elements of production facilities, their shape, dimensions (length, width, height, diameter, etc.)., Durability and other characteristics. Based on estimates of the degree of explosion protection production facility make conclusions and proposals for each element and object in general, namely the explosion limit of the object, its most vulnerable elements, the nature and extent of the devastation at the maximum excess pressure losses; reasonable limit increasing degree of explosion protection of the most vulnerable elements of the production facility and supply (measures) for its improvement.