Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Вплив умов зберігання на якість суниці садової сорту Фестивальна ромашка
    (2019) Галінська, Олександра Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведено результати застосування спеціальних пакувальних матеріалів з бар’єрними властивостями та низьких температур для суниці садової сорту Фестивальна ромашка. Результати свідчать, що створення модифікованого газового середовища дозволяє збільшити термін зберігання суниці більше ніж чим в чотири рази та зберегти її якісні характеристики. The paper presents the results of the use of special packaging materials with barrier properties and low temperatures for strawberry garden variety Festival Chamomile. The results show that the creation of a modified gas environment can increase the shelf life of strawberries by more than four times and preserve its quality characteristics.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив попереднього оброблення на якість та час сушіння в’ялених томатів
    (2019) Поцелуйко, Марія Василівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі розглянуті аспекти впливу попереднього оброблення томатів вплив на тривалість сушіння і якість готової продукції. Досліджено що, томати попередньо бланшовані парою та сульфітовані швидше сушаться, мають кращі регідратаційні властивості та колір. The aspects of the influence of pre-treatment of tomatoes on the duration of drying and quality of finished products are considered in the paper. It has been investigated that steam-pre-blanched and sulfitated tomatoes are faster to dry, have better rehydration properties and color.
  • Ескіз
    Документ
    Методологічні основи досліджень мембранних технологій при отриманні інуліну з топінамбуру
    (2016) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Зберігання бульб топінамбура традиційними способами протягом нетривалого часу викликає не тільки значну втрату ними корисних речовин і властивостей, а й сприяє розвитку на їх поверхні шкідливих мікроорганізмів. Storage Jerusalem artichoke tubers in traditional ways in a short time not only causes significant loss of useful substances and properties, but also contributes to the development of their surface harmful microorganisms.
  • Ескіз
    Документ
    Зміни вмісту інуліну в бульбах топінамбура при зберіганні
    (2016) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Одним з напрямів досліджень є застосування інуліну як добавки при виробництві продуктів харчуванняння інуліну як добавки при виробництві продуктів харчування. One of the directions of research is the use of inulin as an additive in the production of food.
  • Ескіз
    Документ
    Лужна очистка топінамбуру
    (2017) Кончаківська, Єва Вікторівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Лужний спосіб дає змогу скоротити не лише втрати сировини при виробництві, а й зменшити втрати тепло- і енергоносіїв при очищенні. The lukewarm method makes it possible to not reduce it only the loss of raw materials in production, but also reduce heat losses energy in cleaning.
  • Ескіз
    Документ
    Освітлення екстрактів топінамбура
    (2017) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Замора, Катерина Олександрівна; Олішевський, Валентин Вікторович
    Метою освітлення екстрактів топінамбуру полягає у тому, щоб змінити бурий колір екстракту на прозорий, для подальшої кристалізації в білий порошок, більш зручний для використання в харчовій промисловості. The purpose of lighting the artichoke extracts is to change the brown the color of the extract is transparent, for further crystallization into a white powder, more convenient for use in the food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технологічної схеми отримання інуліну з топінамбуру
    (2017) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Точкова, Оксана Василівна
    Дослідження перспективних методів одержання інуліну із бульб топінамбуру з максимальним збереженням хімічного складу і природної біологічної активності сировини. Investigation of promising methods for obtaining inulin from Jerusalem artichoke tubers with maximum preservation of chemical composition and natural biological activity of raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз методик визначення інуліну харчових продуктах
    (2017) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Точкова, Оксана Василівна
    В роботі наведено результати досліджень кількісних методів визначення полісахаридів. Представлені основні аналітичні методи визначення інуліну в бульбах топінамбура, біологічно активних добавках та інуліновмісних продуктах, проведений аналіз та дана порівняльна характеристика. The paper presents the results of investigations of quantitative methods for the determination of polysaccharides. The main analytical methods for determination of inulin in the Jerusalem artichoke tubers, biologically active additives and inulin-containing products are presented, the analysis is carried out and this comparative characteristic is given.
  • Ескіз
    Документ
    Баромембранні процеси переробки бульб топінамбура на інуліновмісні продукти
    (2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Василів, Володимир Павлович
    Розробка технології переробки сировини топінамбура та одержання інуліновмісних продуктів баромембранним методом. Development of technology for processing of raw artichoke and receiving inulinovmisnyh products by baromembrannym
  • Ескіз
    Документ
    Біологічно активні добавки в контексті сьогодення
    (2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Особлива роль у вирішенні проблеми дефіциту нутрієнтів у раціоні харчування людини відводиться продуктам лікувально-профілактичного та функціонального призначення яким є топінамбур як вітамінна добавку до їжі. A special role in addressing the shortage of nutrients in the human diet foods given preventive and functional purpose of which is the artichoke as vitamin food supplements.