Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Обгрунтування використання вітамінізованого яблучного джему та екстракту зеленого чаю у виробництві булочних виробівГойко, Ірина Юріївна; Оніщенко, Назар ІгоровичПоказано перспективність використання в якості функціональних інгредієнтів вітамінізований яблучний джем, додатково збагачений вітамінами за принципами FOSHU та воду, збагачену екстрактом листя зеленого чаю. The perspective of using vitaminized apple jam, additionally enriched with vitamins according to FOSHU principles and water enriched with green tea leaf extract, as functional ingredients is shown.Документ Розроблення зефіру оздоровчого спрямування(2022) Гойко, Ірина Юріївна; Коваленко, Олександра СергіївнаПоказано перспективність використання в якості функціонального інгредієнта пюре журавлини, що дозволяє отримати новий продукт з високою харчовою та біологічною цінністю, із гарними органолептичними показниками та розширити асортимент кондитерських виробів оздоровчого спрямування. The prospects of using cranberry puree as a functional ingredient are shown, which allows to obtain a new product with high nutritional and biological value, with good organoleptic characteristics and to expand the range of confectionery products for health purposes.Документ Розроблення функціонального кисломолочного напою антиоксидантної дії(2020) Гойко, Ірина ЮріївнаРозроблено функціональний кисломолочний напій з підвищеним антиоксидантним захистом організму людини. A functional sour milk drink with increased antioxidant protection of the human body has been developed.Документ Розроблення складу сухого білково-рослинного напівфабрикату для збагачення продуктів, призначених для харчування військовослужбовців(2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаВ роботі запропонована рецептура сухого білково-рослинного напівфабрикату на основі молочної сироватки. Він призначений для збагачення харчових продуктів для військовослужбовців, спрямований на забезпечення організму необхідною кількістю макро- та мікронутрієнтів. Споживання таких продуктів дозволить збагатити харчовий раціон військовослужбовців повноцінним білком, незамінними амінокислотами, мінеральними речовинами, вітамінами, зокрема β-каротином. Використання напівфабрикату дозволить підвищувати працездатність військовослужбовців, прискорювати процеси відновлення організму людини в екстремальних умовах (надмірно високі фізичні та психоемоційні навантаження, стрес тощо). The paper proposes a formulation of dry protein-vegetable semi-finished products based on dry whey. It is intended for the enrichment of food products for military personnel, aimed at providing the body with the required amount of macro- and micronutrients. Consumption of such products will enable the nutritional diet of the soldiers to be enriched with a complete protein, essential amino acids, minerals, vitamins, in particular β-carotene. The use of semi-finished products will increase the working capacity of military personnel, accelerate the processes of restoration of the human body under extreme conditions (excessively high physical and psycho-emotional stress, etc.).Документ Перспективи використання екстрактів з плодів волоського горіха як компонентів харчових продуктів функціонального призначення(2013) Гойко, Ірина Юріївна; Іванова, Вікторія Джанівна; Шнайдер, Н. В.Досліджено можливість використання екстрактів з плодів волоського горіху різного ступеня стиглості як джерел сполук антиоксидантної дії у технологіях напоїв профілактичного профілю. Визначено фізико-хімічні властивості екстрактів з плодів молочної, молочно-воскової та воскової стиглості, проаналізовано характер змін вмісту вітаміну С та фенольних сполук в них. The present investigation was carried out to determine the posibility of using of the walnut extracts in different degree of ripeness as sources of antioxidant compounds and ingredients of functional drinks. The physico-chemical properties of the walnut extracts in different degree of ripeness were determined, the character of changes of vitamin C and phenolic compounds was evaluated.Документ Очистка стічних вод від іонів важких металів(2005) Горобець, Світлана Василівна; Горобець, Оксана Юріївна; Гойко, Ірина Юріївна; Мазур, Сергій ПетровичЗапропоновано ввести в процес очистки, ще один додатковий етап – феритизації. Після проходження процесу феритизації, робоче середовище очищується від іонів заліза (ІІ), а також утворюється кристалічний осад з магнітними властивостями – магнетит. Criteria in the cleaning process, an additional step - ferytyzatsiyi. After passing ferytyzatsiyi process, working environment is cleared of iron ions (II) and formed crystalline precipitate with magnetic properties - magnetite.