Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Економічні засади управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі(2017) Григорців, Михайло Володимирович; Труш, Юлія ЛеонідівнаРинковій економіці характерний стан активної конкуренції на глобальних ринках товарів і послуг. Витримати зростаючої конкуренцію можуть тільки ті підприємства, які пропонують споживачам за лояльну ціну товари і послуги вищої якості. Для економіки України характерна складність процесів розвитку ринкових відносин. В умовах конкурентного середовища ринку, підприємства всіх видів діяльності повинні орієнтуватися на споживача і збільшення виробництва якісних товарів і послуг. Висока якість продукції є одним з головних факторів успіху суб'єктів харчової промисловості та засобом забезпечення їх економічної ефективності.Документ Контроль якості продукції на підприємствах харчової промисловості(2017) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичПитання удосконалення системи управління якістю продукції, безпосередньо пов’язані із проблемою необхідності пропозицій напрямків, які б впливали на покращення функціонування системи якості, від чого в свою чергу і залежить висока якість виробленої продукції. The improvement of quality management directly related to the problem areas need proposals that would affect the improvement of the system of quality, from which in turn, depends on high quality products.Документ Оцінка ефективності заходів для удосконалення системи управління якістю продукції на підпримствах харчової промисловості(2017) Григорців, Михайло ВолодимировичДослідження якості як важливого резерву збільшення прибутку роботи на підприємствах харчової промисловості, ефективності виробництва та конкурентоспроможності продукції, потребує оцінки ефективності заходів з метою удосконалення функціонування системи управління якістю продукції. Але існуючі підходи до оцінки ефективності заходів для удосконалення управління якістю продукції не вирішують всіх методичних питань. Research quality as an important reserve increase profits of the food industry, production efficiency and product competitiveness needs to assess the effectiveness of measures to improve the system of quality control. But existing approaches to evaluating the effectiveness of measures to improve quality control not solve all methodological issues.Документ Удосконалення моделі системи управління якістю продукції на підприємствах харчової промисловості(2017) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичУправління якістю готової продукції – багатоаспектне питання, розв’язок якого передбачає застосування комплексного підходу до вирішення задач щодо забезпечення належної якості продукції. Результати проведених досліджень вказують на наявність суттєвих втрат від браку та низької якості продукції на підприємствах харчової промисловості. Дослідження цієї проблеми й розробка методичних прийомів удосконалення системи управління якості продукції є актуальним питанням в умовах сучасного економічного світу. Quality control of finished products - Multi-question solution which provides a comprehensive approach to solving problems concerning the assurance of product quality. The studies indicate the presence of significant losses from lack and poor quality products to the food industry. The study of the problem and develop instructional techniques improving product quality management system is a key issue in today's economic world.Документ Управління якістю продукції, яка не відповідає вимогам системи менеджменту якістю(2016) Григорців, Михайло ВолодимировичУ зв’язку з інтеграційними процесами, які відбуваються в Україні, вимоги до якості продукції постійно зростають. Виробництво продукції із дотримання вимог стандартів дає можливість вітчизняним підприємствам розширювати ринок їх продажу. Тому на сьогодні актуальною темою залишається управління продукцією, яка не відповідає вимогам системи управління якістю. Ефективне вирішення та уникнення такої проблеми зменшує фінансові витратами та забезпечує хорошу репутацію про продукцію серед споживачів, і як наслідок підвищує конкурентоспроможність підприємства. Тому дане питання постійно знаходиться в центрі наукових експериментів, які вирішують вчені різних категорій. Due to the integration processes taking place in Ukraine, production quality requirements are increasing. Production of non-compliance with standards enables domestic companies to expand their market sales. So today is a hot topic of management products that do not meet the requirements of the quality management system. Effective solution to avoid such problems and reduce financial costs and ensures a good reputation among consumers about products and consequently increases the competitiveness of enterprises. Therefore, this issue is always at the center of scientific experiments that address different categories of scientists.Документ Підвищення кваліфікації кадрів та якості праці працівників на підприємствах хлібопекарської галузі(2016) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичОдним із ключових факторів є якість праці працівників, що включає такі складові впливу на якість продукції: рівень кваліфікації кадрів, наявність досвіду роботи та високих кваліфікаційних навичок, дотримання трудової та технологічної дисципліни, а також загальне відношення до праці та культури виробництва. На підприємствах хлібопекарської галузі тенденція зміни впливу цього фактора має негативну тенденцію за останні роки, а число дефектів з цієї причини підвищується з 28,8% до 36,8%. Дослідження складу та кваліфікації робочого персоналу показали, що на підприємствах галузі домінують працівники, які мають середню спеціальну освіту та стаж більше 15-20 років, а більше число дефектів і браку в рамках даного фактора, пов’язано з недостатнім контролем технологічного процесу виробництва. Збільшення подібних дефектів свідчить про зменшення рівня контролю процесу виробництва, що в кінцевому результаті впливає на якість готової продукції. One key factor is the quality of employees that includes such components influence the quality of products, the level of skills, experience and availability of high qualification skills, respect for labor and technological discipline and overall attitude to work and cultural production. The enterprises of the baking industry trend in the impact factor of a negative trend in recent years, and the number of defects that reason increased from 28.8% to 36.8%. Research and training of the working staff showed that the business sector is dominated by workers with secondary special education and experience of more than 15-20 years, and greater number of defects and marriage under this factor, due to insufficient control of production process. The increase in these defects indicates a decrease in the level of control the production process, which ultimately affects the quality of the finished product.Документ Комплекс заходів для удосконалення системи управління якістю продукції(2015) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичДослідження діяльності підприємства хлібопекарської галузі в Україні показали, що основними напрямками підвищення функціонування системи управління якістю продукції є удосконалення її складових. Виходячи з основних проблем в напрямку підвищення ефективності функціонування системи управління якістю хлібопекарської продукції, напрямки для її удосконалення проаналізовано нижче. Investigation of the enterprise bakery industry in Ukraine showed that the main directions of improving the system of quality control is to improve its components. Based on the major problems towards improving the functioning of the quality management system baking products, directions for its improvement are analyzed below.Документ Удосконалення моделі системи управління якістю продукції на підприємстві(2015) Григорців, Михайло ВолодимировичПроблеми з управління якістю продукції існували на всіх етапах розвитку суспільства і виробництва. Протягом тисячоліть люди вдосконалювали досвід у сфері управління якістю. Це – одне із складних завдань для виробника, яке він вирішує під час виготовлення продукції. Problems with existing quality management at all stages of development of society and production. For thousands of years people improved experience in quality management. This is - one of the challenges for the manufacturer, which he decides in the manufacture of products.Документ Розвиток теоретичних та практичних аспектів управління якістю у вітчизняних та зарубіжних країнах(2015) Григорців, Михайло ВолодимировичПроблеми з управління якістю продукції існували на всіх етапах розвитку суспільства і виробництва. Протягом тисячоліть люди вдосконалювали досвід у сфері управління якістю, адже це – одне із складних завдань для виробника, яке він вирішує в процесі виготовлення продукції. Для виявлення закономірностей і тенденцій розвитку робіт у цій сфері на сучасному етапі, необхідно переглянути еволюцію зарубіжного і вітчизняного досвіду в межах теорії та практики систем управління якістю. Problems with existing quality management at all stages of development of society and production. For thousands of years people improved experience in quality management, because it is - one of the challenges for the manufacturer, which he decides in the course of production. To identify patterns and trends of activities in this area at the present stage, it is necessary to review the evolution of foreign and domestic experience within the theory and practice of quality management systems.Документ Концептуальні підходи до сутності поняття «якість продукції» та її вплив на діяльність підприємства(2015) Григорців, Михайло ВолодимировичВ умовах конкурентного середовища ринку розвиток всіх галузей виробництва повинен орієнтуватися на споживача та нарощення випуску якісних товарів і послуг. Як довів світовий досвід, висока якість продукції є однією з основних ознак їхньої конкурентоспроможності, що збільшує реалізацію продукції й ефективність роботи підприємства. З теоретичної точки зору – якість – складна і надзвичайно універсальна категорія, що має велику кількість аспектів та особливостей. Саме тому категорію «якість» досліджувало багато фахівців. Спостереження показують, що в буденному житті кожен із нас постійно використовує термін «якість», але розуміє його по-різному, залежно від того, які переваги та пріоритети він ставить перед собою. Отже, визначення сутності якості є складною задачею. In a competitive market environment development of all industries should focus on the consumer and increase of production of quality goods and services. As international experience has proven, high quality products is one of the main features of their competitiveness, increasing sales of products and efficiency of the enterprise. From a theoretical point of view - the quality - a complex and extremely versatile category that has many aspects and features. That is why the category of "quality" studied by many experts. Observations show that in everyday life each of us constantly uses the term "quality", but understands it differently, depending on what benefits and priorities it has set itself. So, definition of the essence of quality is a challenge.