Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Організація виробництва стерилізаційної апаратури на машинобудівному підприємстві малої потужності(2024) Сушко, Володимир Костянтинович; Десик, Микола Григорович; Губеня, Олексій ОлександровичРозглянуті особливості організації роботи підприємств малої та середньої потужності із виробництва обладнання для фармацевтичної галузі та медицини.Документ Дослідження процесу надтонкого подрібнення компонентів фармацевтичних і косметичних препаратів на бісерному млині(2018) Грінінг, Катерина Робертівна; Гордейчук, Руслан Андрійович; Димитров, Цвєтан; Губеня, Олексій ОлександровичПід час подрібнення у бісерному млині чим менше стає розмір частинок (мм) тим сильніше падає потужність (N, Вт), тим сильніше зростає температура суспензії (t,С) та збільшується в’язкість суспензії, що можна пояснити збільшенням новоутвореної поверхні подрібнювального матеріалу. Отримані дані мають практичну цінність і можуть застосовуватися для подальшого вивчення розуміння процесу надтонкого подрібнення та модернізації конструкції бісерних млинів. When crushing in a bead mill, the smaller the particle size becomes, the stronger the power decreases, the higher the temperature of the suspension increases and the viscosity of the suspension increases, which can be explained by an increase in the newly formed surface of the crushing material.Документ Микола Черіковський – фундатор освітньої спеціальності із процесів і обладнання харчових виробництв(НУХТ, 2018) Гавва, Олександр Миколайович; Теличкун, Володимир Іванович; Губеня, Олексій Олександрович; Саєнко, Олександр Олександрович; Сінченко, Іван АндрійовичМикола Черіковський – випускник механічного відділення Петербурзького Технологічного інституту, визначний інженер, науковець, винахідник, дипломат, директор Смілянського цукрового заводу завдяки наполегливій праці та підтримці друзів, зокрема одногрупників, заснував навчальну базу для підготовки інженерів із процесів та обладнання харчових виробництв. Видатний результат його діяльності – наш сучасний університет. Mykola Cherikovskui is a graduate of the mechanical department of the St. Petersburg Institute of Technology, a distinguished engineer, scientist, inventor, diplomat, director of the Smilianskyi sugar factory thanks to the hard work and the support of friends, in particular group members, to establish a training base for the training of engineers on processes and equipment for food production. An outstanding result of his work is our modern university.Документ Шляхи підвищення ефективності використання енергетичних та матеріальних ресурсів в хлібопекарській промисловості(2014) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Губеня, Олексій Олександрович; Кравченко, Олександр ІвановичЗапропонована інноваційна технологія та обладнання знизили матеріальні та енергетичні витрати виробництва хліба, значного скоротили тривалість виробничих процесів зі збереженням якості готової продукції.Документ Моделювання різання харчових продуктів(2009) Таран, Віталій Михайлович; Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир ІвановичПопит споживача на нарізану і запаковану продукцію зростає. Різання може бути основним технологічним процесом виробництва певного продукту, а також фінішною операцією, від якої залежить зовнішній вигляд готового продукту, його відповідність вимогам споживача. Розробка нових конструкцій і удосконалення існуючого різального обладнання ускладнене через відсутність теоретичних розробок і експериментальних даних, що характеризують процес різання харчових продуктів, їх структурно-механічні властивості. Consumer demand for sliced and packaged products increases. Cutting can be a major technological process of a product as well as the finishing operation, which determines the appearance of the finished product, its compliance with the requirements of the consumer. Development of new and improvement of existing designs cutting equipment is difficult because of the lack of theoretical developments and experimental data on the process of cutting food products, their structural and mechanical properties.Документ Удосконалення процесу різання хліба(2009) Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович; Таран, Віталій МихайловичВ літературних джерелах недостатньо даних щодо вибору робочих органів та режимів роботи хліборізального обладнання, яке на даний час не забезпечує необхідних продуктивності та якості нарізання, не пристосоване для роботи в потокових лініях. Хліб перед нарізанням витримується до 4 годин, втрачаючи свіжість, свіжий хліб незворотно деформується під кромкою леза, залипає, викришується та шліфується між ножами різального обладнання. In the literature is insufficient evidence at the option of working bodies and modes equipment for cutting bread, currently does not provide the necessary performance and cutting quality is not able to work in the production lines. Before cutting the bread is kept up to 4 hours, losing freshness, fresh bread irreversibly deformed under the edge of the blade sticks, break off and polished between the blades cutting equipment.Документ Вплив реологічних властивостей хліба на процес його різання(2005) Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир ІвановичНа підприємствах хлібопекарської промисловості для задоволення вимог споживача значна частина хлібобулочних виробів нарізається і пакується. Проте процес різання хліба на даний час вивчений недостатньо. Основні недоліки даного процесу в умовах масового виробництва - низька якість поверхні зрізу, Неможливість нарізання свіжого хліба (хліб нарізається після охолодження і витримування протягом декількох годин, втрачаючи свіжість і споживчу якість). The enterprises of the baking industry to meet consumer much of bakery products cut and packaged. The process of cutting bread currently insufficiently studied. The main disadvantages of this process in terms of mass production - low quality cut surface, Failure slicing fresh bread (bread cut after cooling and holding for a few hours, losing the freshness and quality of the consumer).