Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Досягнення біотехнології у виробництві лактулози(2021) Піддубняк, Катерина Сергіївна; Карлаш, Юрій ВасильовичОсновною проблемою у лікуванні гастроентерологічних захворювань є використання препаратів, що можуть викликати сильні побічні ефекти, або є несумісними при використанні з іншими лікарськими засобами. В якості альтернативного засобу для лікування пропонується використання препаратів з діючою речовиною - лактулоза. Для її отримання використана біотехнологія конверсії лактози сирної сироватки у лактулозу з використанням ферменту целобіозо-2-епімерази, що продукує генномодифікований штам Bacillus subtilis WB800. При оптимальних рН 7 та 80 ºС максимальний ступінь біоконверсії лактози у лактулозу становив 58,5%.Документ Біотехнологічні особливості прямого синтезу аскорбінової кислоти (вітамін С) за використання мікроорганізмів(2021) Берзіна, Катерина Євгенівна; Карлаш, Юрій ВасильовичПротягом останніх десятиліть активно ведеться пошук альтернативних шляхів виробництва аскорбінової кислоти, зокрема через питання до екологічності виробництва аскорбінової кислоти при використанні промислового методу. Було припущено, що вільні радикали є посередниками продукування бактерією Xanthomonas campestris MTCC 2286 аскорбінової кислоти. Вільні радикали були індуковані у X. campestris шляхом її обробки HOCl у три етапи. Це дозволило збільшити концентрацію аскорбінової кислоти в культуральній рідині до 20,4 г/л за 50 годин культивування, що в 13,6 разів більше, ніж прямий синтез аскорбінової кислоти дріжджами за умови росту на глюкозі.