Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Механічне очищення води за допомогою кокосового активованого вугілля(2024) Карпенко, Олександр Олегович; Самченко, Ірина Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Карпович, Інна ВіталіївнаДосліджено використання кокосового активного вугілля та показано його ефективність для досягнення покращання показників якості підготовленої водиДокумент Дослідження вилучення β-глюкану із зернової сировини за допомогою кислотного гідролізу(2019) Терлецький, Дмитро Едуардович; Карпович, Інна ВіталіївнаНездатність відповідних захисних систем організму адекватно відповідати на негативні впливи навколишнього середовища призводить до ризику розвитку багатьох захворювань. Одним із шляхів вирішення даної проблеми є використання біологічно активних речовин зернової сировини, зокрема - β-глюкану. Досліджено технологію одержання β-глюкану методом кислотного гідролізу та встановлено оптимальні параметри проведення процесу.Документ Виробництво патоки різного вуглеводного складу з використанням ферментних препаратів(2022) Тертичний, Михайло Леонідович; Карпович, Інна ВіталіївнаКрохмальна патока відіграє одну з ключових ролей у сучасній харчовій промисловості оскільки використовується у виробництві багатьох продуктів харчування. На сьогодні виробляють патоку різного вуглеводного складу залежно від потреб споживача. Досліджено використання ферментних препаратів для корегування вуглеводного складу патоки та удосконалення існуючих технологій виробництва.Документ Очищення підземних вод від сполук заліза та марганцю(2018) Войтенко, Ілля Валентинович; Карпович, Інна ВіталіївнаНаявність у воді бучакського горизонту великого вмісту заліза та марганцю обумовлюють її жорсткість, а також погіршені фізико-хімічні та органолептичні показники. На підставі експериментальних досліджень нами запропоновано спосіб очищення підземних вод, який дозволяє зменшити вміст заліза та марганцю на 70.2%Документ Дослідження зернової сировини для виробництва β-глюкану(2018) Лісна, Анна Василівна; Карпович, Інна ВіталіївнаДосліджено хімічний склад зернової сировини (ячмінь,овес,кукурудза) для одержання бета глюкану. Найбільшу увагу було зосереджено на показниках вмісту білка, крохмалю, жиру та клітковини. На підставі проведених досліджень встановлено,що кращою сировиною для отримання β-глюкану є подрібнений овес та ячмінь.Документ Дослідження процесу знебарвлення глюкозного сиропу із пшениці з використанням природних сорбентів і активованого вугілля(2002) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Карпович, Інна Віталіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Манк, Валерій ВеніаміновичЗапропоновано оптимальні умови знебарвлення глюкозного розчину з використанням природних сорбентів і активованого вугілля. The optimum conditions discoloration glucose solution using natural sorbents and activated carbon.