Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вилучення β-глюкану із зернової сировини за допомогою кислотного гідролізу
    (2019) Терлецький, Дмитро Едуардович; Карпович, Інна Віталіївна
    Нездатність відповідних захисних систем організму адекватно відповідати на негативні впливи навколишнього середовища призводить до ризику розвитку багатьох захворювань. Одним із шляхів вирішення даної проблеми є використання біологічно активних речовин зернової сировини, зокрема - β-глюкану. Досліджено технологію одержання β-глюкану методом кислотного гідролізу та встановлено оптимальні параметри проведення процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво патоки різного вуглеводного складу з використанням ферментних препаратів
    (2022) Тертичний, Михайло Леонідович; Карпович, Інна Віталіївна
    Крохмальна патока відіграє одну з ключових ролей у сучасній харчовій промисловості оскільки використовується у виробництві багатьох продуктів харчування. На сьогодні виробляють патоку різного вуглеводного складу залежно від потреб споживача. Досліджено використання ферментних препаратів для корегування вуглеводного складу патоки та удосконалення існуючих технологій виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення підземних вод від сполук заліза та марганцю
    (2018) Войтенко, Ілля Валентинович; Карпович, Інна Віталіївна
    Наявність у воді бучакського горизонту великого вмісту заліза та марганцю обумовлюють її жорсткість, а також погіршені фізико-хімічні та органолептичні показники. На підставі експериментальних досліджень нами запропоновано спосіб очищення підземних вод, який дозволяє зменшити вміст заліза та марганцю на 70.2%
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зернової сировини для виробництва β-глюкану
    (2018) Лісна, Анна Василівна; Карпович, Інна Віталіївна
    Досліджено хімічний склад зернової сировини (ячмінь,овес,кукурудза) для одержання бета глюкану. Найбільшу увагу було зосереджено на показниках вмісту білка, крохмалю, жиру та клітковини. На підставі проведених досліджень встановлено,що кращою сировиною для отримання β-глюкану є подрібнений овес та ячмінь.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу знебарвлення глюкозного сиропу із пшениці з використанням природних сорбентів і активованого вугілля
    (2002) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Карпович, Інна Віталіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Манк, Валерій Веніамінович
    Запропоновано оптимальні умови знебарвлення глюкозного розчину з використанням природних сорбентів і активованого вугілля. The optimum conditions discoloration glucose solution using natural sorbents and activated carbon.