Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Система НАССР у виробництві крафтових горілок(2021) Вітряк, Оксана Павлівна; Салімон, Ольга Миколаївна; Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаВ роботі розглянуто та проаналізовано небезпечні чинники і запобіжні заходи у технології горілок. Запропонований аналіз допоможе розробленню та впровадженню системи НАССР на крафтовому підприємстві з виробництва безпечної алкогольної продукції.Документ Актуальні проблеми використання та визначення харчових добавок у безалкогольних напоях(2021) Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Овсієнко, Маргарита ВалеріївнаДоведено перспективність вдосконалення методик визначення консервантів та підсолоджувачів у безалкогольних напоях хроматографічними методами.Документ Управління якістю в технології напоїв на основі цукрового сорго та вишневого концентрату(2021) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Вітряк, Оксана ПавлівнаВ роботі рекомендовано оптимальні співвідношення сусла із соку цукрового сорго і вишневого соку, які дозволяють отримати безалкогольні напої з високими органолептичними показниками та повноцінним хімічним складом.Документ Ефективні підсолоджувачі в технології безалкогольних напоїв(2023) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Олійник, Світлана Іванівна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Вітряк, Оксана ПавлівнаВ роботі дана характеристика сукралозі, як некалорійному підсолоджучачу. ЇЇ застосування у виробництві дозволить знизити вміст цукру у напоях до 5 % мас.Документ Управління ризиками у виробництві крафтового пива(2021) Вітряк, Оксана Павлівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаРозглянуто основні особливості впровадження системи НАССР на крафтовому пивоварному підприємстві. Доведено, що при управлінні ризиками згідно принципів НАССР у крафтовому виробництві пива для отримання безпечної продукції необхідно враховувати все 3 фактори ризику (біологічний, фізичний і хімічний).Документ Технологічні рішення щодо підвищення якості спирту з некондиційної сировини(2022) Булій, Юрій Володимирович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ободович, Олександр Миколайович; Азаров, Сергій ПавловичДля підвищення якості спирту, що отримують при переробці некондиційної сировини, запропоновано інноваційні технологічні рішення, перевірені у виробничих умовах, що поліпшують органолептичні показники.Документ Інноваційна технологія вакуумної перегонки із збереженням життєдіяльності дріжджів(2021) Булій, Юрій Володимирович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ободович, Олександр Миколайович; Сидоренко, Віталій Володимирович; Хоменко, В. А.Представлено результати вакуумної дистиляції за визначених технологічних параметрів роботи бражної колони. Визначено, що в бражній колоні призупиняється новоутворення домішок, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, та залишаються «живими» дріжджі.Документ Енергоощадна технологія ректифікації в масообмінних колонних апаратах(2022) Булій, Юрій Володимирович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ободович, Олександр Миколайович; Сидоренко, Віталій ВолодимировичЗапропоновано енергозберігаючу технологію циклічної ректифікації в масообмінних апаратах, оснащених провальними тарілками. Результатом застосування технології стало підвищення ступеня очистки етилового спирту від домішок на 30 %, збільшення концентрації спирту в бражному дистиляті на 28 %, зменшення витрат гріючої пари на 37-40 %.Документ Дослідження технохімічних показників дозрілої бражки отриманої з використанням ферментних препаратів фірми Dohler(2003) Коваленко, Людмила; Шиян, Петро Леонідович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаДокумент Дослідження впливу магнітного поля на якість пивного сусла(2006) Огородник, Катерина Іванівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Зубченко, Віктор СергійовичНаведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на активність ферментативних процесів при затиранні зернопродуктів у пивоварінні. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля і тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла. The results of the study of the effect constant magnetic field on the activity of enzymatic processes during mashing grain in brewing. The optimum value constant magnetic field intensity and duration of action to improve the stability of beer wort.