Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення технології зброджування сусла високих концентрацій із крохмалевмісної сировини(2019) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Куц, Анатолій Михайлович; Марущак, Герман Русланович; Мартинов, Володимир; Ціолковський, СтепанДосліджено вплив комплексу ферментних препаратів амілолітичної, протеолітичної та геміцелюлозної дії на якість гідролізу та зброджування сусла високої концентрації при використанні осмофільного і термотолерантного штаму дріжджів Sacch. сerevisiae ДО-16. При зброджуванні сусла із пшениці та кукурудзи початковою концентрацією сухих речовин до 28 % селекціонованою расою дріжджів Sacch. сerevisiae ДО-16, запропоновано використовувати комплекси ферментних препаратів та їх дозування, що забезпечують збільшення концентрації спирту в зрілій бражці до 14,0…14,5 об.%.The effect of a complex of enzyme preparations of amylolytic, proteolytic and hemicellulose action on the quality of hydrolysis and fermentation of a high concentration wort using an osmophilic and thermotolerant strain of Sacch yeast was investigated. cerevisiae K-16. Wheat and corn must be digested with an initial dry matter concentration of up to 28% by Sacch yeastсerevisiae DО-16, it is proposed to use the complexes of enzyme preparations and their dosage, which provide an increase in the concentration of alcohol in the mature broth up to 14.0… 14.5 vol.%.Документ Підвищення ефективності роботи провальних тарілок(2019) Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович; Кириленко, Роман ГригоровичЗапропонована інноваційна технологія, яка передбачає контрольовані цикли затримки рідини на полотнах провальних тарілок та її періодичний перелив черезвсі отвори або щілини з верхніх тарілок на нижні. Для реалізації способу запропоновано технічне рішення, яке дозволяє змінювати швидкість пари в отворах або щілинах від 1 до 16 м/с завдяки зміні вільного перерізу тарілок в заданому діапазоні значень. An innovative technology is proposed that provides controlled cycles of fluid retention on canvas failure plates and its periodic overflow through all openings or cracks from the upper plates to the lower ones. To implement the method, a technical solution is proposed that allows you to change the velocity of steam in holes or slits from 1 to 16 m / s by changing the free cross-section of plates in a given range of values.Документ Дослідження та інтенсифікація біосинтезу ацетону та бутанолу селекціонованими штамами бактерій(2010) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Куц, Анатолій МихайловичНа кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства із різних джерел заселеності виділено і селекціоновано три активні штами бактерій СІ. асеtobutylicum 8-25, 8-30, 8-44, здатних в процесі зброджування замісів із крохмалевмісної сировини продукувати ацетон, бутанол та етанол.Документ Удосконалення технології спиртової бражки із крохмалевмісної сировини при використанні кислотостійких ферментних препаратів(2010) Яворська, Н. Б.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичОдним із способів зниження інфікування напівпродуктів спиртового виробництва є зменшення рН субстрату. Запропонована енерго- та ресурсозберігаюча технологія спиртових бражок дозволить знизити тривалість приготування замісу та максимальне використання вторинної теплоти. One way to reduce infection intermediates alcohol production is to reduce the pH of the substrate. The proposed energy and resource saving technology brazhok alcohol will reduce the durationCooking mixing and maximum utilization of secondary heat.Документ Зброджування сусла із крохмалевмісної сировини з використанням фільтрату післяспиртової барди(2008) Титарчук, Я. О.; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович; Кириленко, Роман ГригоровичНайбільш раціональним способом утилізації післяспиртової барди є використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. В дослідженнях для приготування замісів використовували фільтрат післяпяиртової барди із розрахунку 20,30,50% від кількості води, а також повна її заміна фільтратом барди.Документ Оптимізація процесу накопичення леткої частки спиртової бражки(2006) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаЗ метою зменшення питомих енерговитрат для одержання етилового спирту високої якості необхідно оптимізувати дані про кількісний та якісний склад леткої частини бражки в залежності від технологічних параметрів зброджування сусла. In order to reduce specific energy to produce ethanol quality to optimize data on the quantitative and qualitative composition of the volatile brazhku depending on the technological parameters of the fermentation of wort.Документ Накопичення летких домішок в дозрілих бражках в залежності від концентрації сухих речовин та температури зброджування сусла(2005) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаНа біосинтез летких домішок впливає багато факторів - види сировини, вода, допоміжні матеріали, способи приготування сусла, однак більша їх частина накопичується в процесі бродіння. В даній роботі було досліджено зміну складу летких домішок бражних дистилятів залежно від початкової концентрації сухих речовин та температури зброджування сусла. On the biosynthesis of volatile impurities affected by many factors - raw materials, water, auxiliary materials, methods of cooking the wort, but most of it accumulates in the brodinnya.V this paper was investigated changing the composition of volatile impurities wassail distillate depending on the initial concentration of solids and temperature fermentation wort .Документ Перероблення сорго сорту "Гібрид GARCT-95-31" у спирт(2002) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій МиколайовичІз збільшенням виробництва та використання технічного етилового спирту в якості первинної сировини, для виробництва паливного етанолу, постала необхідність пошуку дешевої висококрохмалистої зернової сировини. В якості якої є американський сорт "гібрид GАRСТ-95-31", який невибагливий до посух і культивується на півдні України. Крохмалистість якого складає 64 — 68%. With the increased production and use of technical ethanol as a raw material for the production of ethanol fuel, the need arose to find cheap vysokokrohmalystoyigrain materials. As an American variety which is "hybrid GARST-95-31," which is unpretentious to drought and cultivated in southern Ukraine. Krohmalystist which is 64 - 68%.Документ Дослідження біосинтезу ацетону та бутанолу новими штамами ацетоно-бутилових бактерій(2010) Здір, А. П.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичОсновна кількість етилового спирту в розвинених країнах використовується на технічні потреби в тому числі для виробництва органічних розчинників та паливних оксигенатів. Сировиною для виробництва останніх є бутиловий спирт (бутанол). На кафедрі біотехнології продуктів бродіння, екстрактів і напоїв була проведена робота по виділенню та селекції продуктивних штамів ацетоно-бутилових бактерій продуцентів ацетону та бутанолу. The basic amount of ethanol used in developed countries for technical needs inincluding for organic solvents and fuel oxygenates. The raw material for the production of the lastis butyl alcohol (butanol).The department of biotechnology fermentation products, extracts and beverages have been made to allocateand selection produtyvnyh strains acetone-butyl bacteria producers of acetone and butanol.Документ Накопичення летких домішок у дозрілих бражках залежно від виду сировини і дисперсності помелу(2003) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кошова, Валентина МиколаївнаЛеткі домішки спирту, головним чином, утворюються при бродінні і біосинтез цих продуктів, вирогідно, пов'язаний із регуляторними функціями дріжджової клітини. Отже, і їх утворення залежать від хімічного складу середовища. Досліджували склад і кількість летких домішок в дозрілих бражках залежно від виду сировини та дисперсності помелу. Volatile impurities alcohol, mainly formed during fermentation and biosynthesis ofproducts suspicion associated with regulatory functions yeast cells.Consequently, their formation is dependent on the chemical composition of the environment.Studied the composition and amount of volatile impurities in mature brazhku depending on the type of raw faultdispersion and grinding.