Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 28
  • Ескіз
    Документ
    Концептуальна математична модель аналізу якості хлібопекарської продукції
    (2017) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Здійснюється формалізація даних по якості хлібопекарської продукції, їх структуризація, і описується процес побудови дворівневої математичної моделі, метою якої є аналіз якості даних процесу приготування хлібопекарської продукції як на рівні окремих обчислювальних методів, так і на рівні комплексної кількісної оцінки якості. В першу чергу наводиться класифікація даних на кожному етапі виробництва та виділення груп для проведення технологічного контролю якості. Запропонована концепція контролю якості передбачає проведення технологічного контролю службової інформації, тобто метаданих. З огляду на цю умову, будемо використовувати терміни «аналіз якості даних» і «контроль якості даних», які можна застосувати до метаданих. The formalization of data on the quality of baking products, their structuring, and describes the process of building a two-tier mathematical model, the purpose of which is to analyze the quality of the data of the process of preparation of baking products both at the level of individual computing methods, and at the level of integrated quantitative assessment of quality. First of all, the classification of data at each stage of production and allocation of groups for technological quality control is given. The proposed concept of quality control involves the technological control of the service information, ie metadata. Given this condition, we will use the terms "data quality analysis" and "data quality control" that can be applied to the metadata.
  • Ескіз
    Документ
    Побудова бази знань експертної системи якості хлібопекарського виробництва: онтологічний підхід
    (2016) Паньков, Дмитро Васильович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Побудова бази знань експертних систем з використанням онтології при наявності стандартизованого словника концептів предметної області хлібопекарського виробництва. Building a knowledge base of expert systems using ontologies in the presence of a standardized vocabulary domain concepts bakery production.
  • Ескіз
    Документ
    Сценарний підхід до керування матеріальними потоками технологічного комплексу цукрового заводу
    (2017) Сич, Марина Анатоліївна; Кишенько, Василь Дмитрович
    Сценарний підхід дає можливість здійснити багатоваріантний ситуаційний аналіз системи, що моделюється. Сценарій використовують, як спосіб реалізації визначеної мети з врахуванням дії середовища, в якому перебуває система. The scenario approach provides an opportunity to implement a multivariate situational analysis of a simulated system. The script is used as a way to implement a specific goal, taking into account the environment in which the system is located.
  • Ескіз
    Документ
    Організація підтримки та прийняття рішень при прецедентному керуванні технологічними процесами
    (2011) Проскурка, Євген Сергійович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Розглядається організація підтримки та прийняття рішень при прецедентному керуванні технологічними процесами. Organization of support and decision-making under precedent management of technological processes is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Сіткові моделі Петрі при прецедентному керуванні технологічними процесами
    (2010) Проскурка, Євген Сергійович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Розглядається використання сіткових моделей Петрі при прецедентному керуванні технологічними процесами. Using the network models of Petri at precedent management of technological processes is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Алгоритми фільтрації вхідної інформації в системах технологічного моніторингу
    (2009) Проскурка, Євген Сергійович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Розглядається використання алгоритмів фільтрації вхідної інформації в системах технологічного моніторингу. Using the algorithms for filtering input information in technological monitoring systems is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Фільтрація даних на основі вєйвлєт-аналізу та розпізнавання образів
    (2008) Проскурка, Євген Сергійович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Розглядається фільтрація даних на основі вєйвлєт-аналізу та розпізнавання образів. Filtering data based on wavelet analysis and pattern recognition is considered..
  • Ескіз
    Документ
    Категорійно-функторний аналіз об’єктів керування цукрового виробництва
    (2016) Сич, Марина Анатоліївна; Кишенько, Василь Дмитрович
    На основі проведених досліджень та експертного опитування побудовані функтори, що відображують взаємозв’язки між категоріями якості бурякої стружки та дифузійного соку. Категорійно-функторний підхід дозволив зменшити частку суб’єктивної оцінки параметрів якості за рахунок використання процедур у вербальній формі. On the basis of research and expert survey constructed functor that reflecting the relationships between categories as beet cossettes and of diffusion juice. Сategorical-functorial approach allowed to reduce the share of subjective assessment of quality parameters by using procedures in verbal form.
  • Ескіз
    Документ
    Нечітке синергетичне регулювання технологічних параметрів варочного відділення пивзаводу
    (2015) Чернецький, Микола Володимирович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Проаналізувавши особливості технологічних процесів харчової промисловості на прикладі варочного відділення пивзаводу встановлено, що доцільним є використання ієрархічних методів синергетичного управління на основі розробки бази знань ситуацій в об’єкті управління, що дозволяє заощадити енергію та ресурси. After analyzing the characteristics of technological processes on the example of food industry cooker branch brewery established that it is expedient to use hierarchical methods synergistic management through the development of a knowledge base situations in facility management, which saves energy and resources.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуальна система управління технологічним комплексом цукрового заводу в умовах конфліктності
    (2015) Сич, Марина Анатоліївна; Кишенько, Василь Дмитрович
    Визначення інтелектуальної системи ґрунтувалося на можливості декомпозиції системи на три підсистеми: підсистему інтелектуального управління, підсистему ухвалення рішення і підсистеми базового управління, яка організовувала дії на об’єкт управління, що функціонує в умовах конфлікту. Determination of the intellectual system based on the possibility of decomposition of the system into three subsystems: intelligent control subsystem, subsystem of decision and control subsystems of the base, which organized the action on the object of control that operates in conflict.