Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Одержання інвертованих сиропів з клеровок жовтих цукрів(2004) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса СтепанівнаРозроблено спосіб кислотного гідролізу очищених клеровок жовтого цукру з використанням лимонної кислоти в кількості 200 грам на 100 кг цукрози. Встановлено, що імпульсно-періодичне оброблення субстрату перед гідролізом у полі дії надвисокочастотного випромінювання прискорює процес гідролізу на 40 %.Документ Удосконалення методики визначення технологічних показників цукрових буряків після зберігання(2009) Клименко, Лариса Степанівна; Зотова, Ю. О.; Мількевич, Володимир Михайлович; Чернявська, Людмила ІванівнаОбгрунтована необхідність визначення органічної складової хімічного складу цукрових буряків. Наведена нова методика визначення загальних та розчинних органічних речовин в буряках, буряковому та дифузійному соках, апробована на цукрових заводах України.Документ Розроблення експрес-методу контролю мутності цукрових розчинів(2009) Тихонюк, A. B.; Лотар, С. Л.; Клименко, Лариса СтепанівнаНаведені результати дослідження каламутності продуктів Саливінківського цукрового заводу: очищеного соку, сиропу з випарки. Розроблено прилад для експрес-контролю каламутності продуктів. Встановлений діапазон довжин хвиль спектру випромінювання, що забезпечує стабільність вимірювання каламутності.Документ Підвищення точності і стабільності вимірювання кольоровості кристалічного цукру на новому вітчизняному колориметрі ЦУТЕП-С(2010) Клименко, Лариса Степанівна; Тихонюк, A. B.Наведені результати міжлабораторних досліджень з підвищення стабільності вимірювання кольоровості кристалічного білого цукру на колориметрі ЦУТЕП-С. Розроблене програмне забезпечення, що дозволило розбити шкалу приладу на два діапазони, в результаті чого підвищилася відтворюваність вимірювання кольоровості білого цукру.Документ Питання якості та безпеки використання цукрозамінників у харчовій промисловості(2010) Клименко, Лариса СтепанівнаРозглянуто тенденції збільшення використання в Україні замінників цукру, особливо синтетичної групи, що є прихованою загрозою для цукрової галузі і для споживачів. Висвітлено шкідливий вплив на здоров`я людини синтетичних цукрозамінників, що відносяться до самих небезпечних харчових добавок.Документ Експрес-метод ідентифікації білого цукру(2008) Чернявська, Людмила Іванівна; Клименко, Лариса СтепанівнаРозроблено методику визначення вмісту крохмалю в цукрі фотоколориметричним методом, що дозволяє здійснювати ефективний моніторінг білого цукру та ідентифікувати цукор різного походження. Встановлений вміст крохмалю в цукрі з буряків – 3-10,5 мг/кг, а з цукру-сирцю – 60-650 мг/кг.Документ Дослідження якості меляси з метою додаткового вилучення цукрози(2009) Молодницька, Олена Миколаївна; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєв, Валерій ОстаповичОбгрунтована необхідність додаткового вилучення цукрози з меляси методом хроматографічного розділення її складових. Досліджено склад меляс різних цукрових заводів. Встановлений підвищений вміст в мелясах солей кальцію, що перешкоджає хроматографічному вилученню цукрози.Документ Дослідження можливості контролю кольоровості цукру-піску в кристалічному вигляді експрес-методом(2005) Ковальчук, А. В.; Лотар, С. Л.; Дадеко, Л. І.; Клименко, Лариса СтепанівнаПідкреслено значення контролю кольоровості цукру-піску згідно ДСТУ. Наведені результати досліджень інтенсивностей випромінювання світла, відбитого від зразків кристалічного цукру-піску. Отримані кореляційні залежності є основою створення алгоритма для розробки приладу експрес-контролю кольоровості цукру-піску.Документ Дослідження ефективності використаня нового піногасника “Фоамсол” для ліквідації піноутворення дифузійного соку(2006) Дубовець, Олена Володимирівна; Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій НикифоровичНаведені результати лабораторних досліджень нового піногасника «Фоамсол» для ліквідації піни в дифузійному соку. Висвітлена методика дослідження піноутворення шляхом диспергування повітря за сталих умов. Оцінка піноутворювальної здатності за фізико-хімічними показниками піни показала ефективність використання «Фоамсолу» для знепінення дифузійного соку : об’єм та висота шару піни зменшується у 8 разів, а руйнування піни відбувається у 50 разів швидше, ніж у контрольному досліді.Документ Дослідження ефективності використання нового вітчизняного антисептика “Нобак” у дифузійному процесі(2005) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені характеристика і результати лабораторних досліджень нового антисептика «Нобак» при переробленні буряків низької якості. Визначені оптимальні витрати «Нобаку», що в 100 разів менші, порівняно з витратами формаліну. Встановлено широкий спектр антимікробної дії нового препарату до всіх груп мікроорганізмів дифузійного соку.