Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання борошна кіноа в технології безглютенових формованих чіпсів
    (2024) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Відомо, що глютен міститься в пшениці, ячмені, житі та інших злакових. А також значна частина глютену надходить у хлібобулочні, макаронні, кондитерські вироби, харчові концентрати – снекова продукція. Основною сировиною для виробництва формованих картопляних чіпсів є сухе картопляне пюре (яке не містить глютен), а також пшеничне борошно. З метою виключення залишків глютену у технології формованих картопляних чіпсів пропонуємо замінити пшеничне борошно на борошно – кіноа
  • Ескіз
    Документ
    Застосування порошку чаю матча в виробництві екструзійних продуктів
    (2021) Семченко, Ярослава Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Ковтун, Аліна Володимирівна
    Під час створення рецептур функціональних продуктів використовують багатофакторні методи з значною кількістю обмежень, які враховують енергетичну, харчову цінність, смакові властивості з застосуванням комп’ютерної експертної системи адекватного харчування. Порошок чаю матча вносили на стадії глазурування.When creating recipes for functional products, multifactor methods are used with a significant number of limitations, which take into account the energy, nutritional value, taste properties using a computer expert system of adequate nutrition. Matcha tea powder was applied at the glazing stage.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вмісту акриламіду в формованих картопляних чіпсах
    (2018) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Небезпечність акриламіду обумовлена канцерогенною дією та є небезпечною при споживанні в великих кількостях чіпсів. The risk of acrylamide is due to carcinogenic action and is dangerous when consumed in large quantities of chips.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання рослинної сировини при виробництві формованих картопляних чіпсів
    (2018) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій Яковлевич
    Проблема споживання рафінованих харчових продуктів залишається не вирішеною тому актуальним є зниження енергетичної цінності формованих картопляних чіпсів. The problem of consumption of refined foods remains unresolved, therefore, the decrease in the energy value of molded potato chips.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика глікемічності нативних і екструдованих видів крохмалю
    (2014) Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович
    Обгрунтування результатів великої калорійності та глікемічності свіжеприготоплених крохмалемісних продуктів харчування. Substantiation of results of high calorie and glycemicity freshly cooked starchy foods.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурно-механічних показників тістових напівфабрикатів формованих картопляних чіпсів
    (2018) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Солошенко, Владислав Юрійович
    Встановлено залежність структурно-механічних показників напівфабрикатів чіпсів. Установлена зависимость структурно-механических показателей полуфабрикатов чипсов. The dependence of structural and mechanical indices of semi-finished chips is established.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетична цінність формованих картопляних чіпсів з використанням рослинних збагачувачів
    (2018) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Вікулова, Карина
    Проведено розрахунок енергетичної цінності формованих картопляних чіпсів з використанням рослинних збагачувачів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження водопоглинальної здатності рецептурних компонентів формованих картопляних чіпсів
    (2017) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій Яковлевич
    Проаналізовану стандартну рецептуру виробництва формованих картопляних чіпсів та запропоновано підвищити харчову цінність чіпсів за рахунок введення висівок та гарбузового жмиху. The standard recipe for the production of potato chips was analyzed and it was suggested to increase the nutritional value of the chips by introducing bran and pumpkin cake.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології формованих картопляних чипсів
    (2015) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Проведені дослідження щодо можливості використання харчових волокон у технології виробництва формованих картопляних чипсів. The research on the possibility of the use of fiber technology in the production of molded potato chips
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво і використання порошку низькокалорійного харчового
    (1993) Доценко, Віктор Федорович; Перегуда, Микола Антонович; Іщенко, Тетяна Іванівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Снежкін, Юрій Федорович; Хавін, О. О.; Качалай, Діана Полікарпівна
    Обґрунтовано доцільність застосування порошку низькокалорійного харчового з бурякового жому при виробництві дієтичних хлібобулочних виробів. The expediency of applying powder of low-calorie eating beet pulp in the manufacture of dietetic bakery products.