Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Основні підходи застосування елементів ІІоТ в пакувальних виробництвах(2024) Гавва, Олександр Олександрович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаСучасний підхід до створення пакувальних виробництв передбачає формування закритих зон із регульованим кліматом. Для забезпечення діяльності таких пакувальних виробництв потрібно передбачити дистанційну систему контролю як за технологічними параметрами процесів пакування, так і за технічним станом пакувальних машин-автоматів. Одним із шляхів вирішення цієї задачі є застосування елементів ІІоТДокумент Регулювання потоків рідини з застосуванням запірно-регулюючої арматури специфічної конструкції(2024) Гера, Володимир Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаДля регулювання потоку рідини на харчових підприємствах використовуються кульові крани, які можуть мати різні конфігурації та призначені для одного чи більше середовищ та можуть виготовлятися з різних матеріалівДокумент Ініціалізації нестаціонарного моделювання з метою підвищення точності дозування(2024) Гавва, Олександр Олександрович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаОрганізація потокового дозування в пакувальних машинах потребує поєднання високої точності дозування з максимальною швидкістю роботи. Це складне завдання, адже воно потребує ретельного узгодження роботи механічних, електронних та програмних компонентів машини.Документ Cтруктурно-параметричний оптимізаційний синтез функціонального модуля дозування в’язких та пластичних харчових продуктів(2021) Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаМетою створення пакувальної машини є реалізація технологічного процесу пакування та отримання пакування встановленої якості найбільш простим/дешевим/швидким способом. Одна і та ж операція технологічного процесу може бути реалізована по-різному, що призводить до виникнення певної кількості можливих структурних схем та конструктивних виконань функціональних модулів (ФМ) машини.Документ Дослідження характеристик фасувального мехатронного модуля дозування в’язких харчових продуктів(2021) Слюсар, Лілія Олександрівна; Скула, Дмитро Сергійович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаТехнологічний процес фасування в’язких харчових продуктів у сучасних пакувальних машинах реалізується із застосування різноманітних конструктивних схем виконання функціональних модулів машин та із реалізацією різних траєкторії руху споживчих упаковок. Актуальною є проблема розробки нового обладнання, яке б не лише підвищувало продуктивність праці, було б більш надійним та довговічним, а й дозволило зменшити собівартість продукції.Документ Дослідження функцій ресиверів в структурі пневмопривода(2021) Муравйова, Юлія Віталіївна; Кирильчук, Євгеній Артурович; Д'яченко, Іван Богданович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаАктуальним напрямком розвитку пневматичних приводів та систем керування технологічними процесами, є впровадження енергоефективних технічних рішень. Використання ресиверів, як акумуляторів стисненого повітря в мережі живлення та керування пневмоприводами – дає можливість знизити пульсації енергомережі; стабілізувати тиск; знизити навантаження на компресор; знизити витрати енергії.Документ Функціонально-орієнтоване проектування машин пакування харчових продуктів у контексті технологій замкненого циклу(2022) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій ВолодимировичБазові принципи технологій замкненого циклу, забезпечують зменшення енергоємності основних функціональних модулів пакувальної машини, спрощення їх конструкції та уніфікацію систем керування за технологічним процесом. Метою виконаних досліджень є розроблення і апробація методологічної основи формування технологічних процесів проектування, на принципах функціонально-орієнтованого підходу до забезпечення заданих властивостей нової пакувальної машини (ПМ).Документ Синтез функціонального мехатронного модуля для рідких харчових продуктів(2022) Козік, Денис Олександрович; Д'яченко, Іван Богданович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаСистеми дозування рідких харчових продуктів мають широке розповсюдження. Однак їх недолік – відсутність можливості коригування об’ємних характеристик для безперервного дозування, без утворення залишків продукту.Документ Дослідження гідромеханічних характеристик запірних пристроїв продуктопроводу(2022) Гера, Володимир Миколайович; Скула, Дмитро Сергійович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаРозвиток олійно-жирової промисловості в Україні безпосередньо пов’язаний з потребою створення нового та удосконалення існуючого обладнання. Актуальною проблемою харчової галузі сьогодні - є забезпечення довговічності і продуктивності технологічного обладнання за умовами мінімальних матеріало- та енергоємності. Необхідність підвищення технічного рівня, якості та конкурентоспроможності харчової продукції потребує безперервного вдосконалення методів розрахунку та експлуатації обладнання.Документ Дослідження ефективності підготовки енергоресурсу для пакувального обладнання(2022) Дригайло, Дмитро Олегович; Ясичев, Владислав Віталійович; Шевченко, Сергій Вікторович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаВиробництво мікроелектроніки, фармакологічних препаратів, продуктів харчування та ін. пред'являє підвищені вимоги до чистоти енергоресурсу, пов’язаного із пневмоприводом. Слід зазначити, що на сьогодні недостатньо розроблена розрахункова модель, здатна передбачати основні характеристики фільтрування та ресурс експлуатації фільтрувального елемента.