Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Переваги використання казеїнату натрію в технології реструктурованих шинок(2017) Жук, Вікторія Олександрівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаВ технології виробництва м’ясопродуктів використовують молочно-білкові препарати, які покращують функціональні властивості м’ясних систем. Казеїнат натрію використовують в технології реструктурованих шинок для покращення продукту. Milk-protein preparations, which improve the functional properties of meat systems, are used in meat production technology. Caseinate sodium is used in the technology of restored tins to improve the product.Документ М’ясні продукти для людей з активним способом життя(2017) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Коваленко, Сергій Володимирович; Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаРаціональне харчування являється одним з найважливіших факторів здорового способу життя, що стимулює людей до занять спортом, вживання корисної, екологічно чистої їжі, з’являється сенс позбутися від шкідливих звичок та зайвої ваги. Більшість людей бажає вживати найбільш якісні, низькокалорійні та смачні харчові продукти, до яких відносяться і м’ясні. Враховуючи важливу роль харчових волокон у харчуванні, зростає необхідність збагачення ними м’ясних продуктів. Rational nutrition is one of the most important factors in a healthy lifestyle, which stimulates people to exercise, use of useful, environmentally friendly food, it makes sense to get rid of bad habits and excess weight. Most people want to use the best quality, low-calorie and delicious foods that include meat. Given the important role of dietary fiber in the diet, the need for enriching them with meat products is increasing.Документ Збагачення м’ясних продуктів мінеральними речовинами(2017) Морозова, М. А.; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Шевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаХарчування забезпечує нормальну життєдіяльність організму за умови вмісту необхідної кількості білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин і води в необхідних для організму співвідношеннях. Мінеральні речовини беруть участь у багатьох метаболічних процесах організму та забезпечують його здорове функціонування.Документ Властивості харчових волокон і аналіз їх застосування в м’ясопереробній галузі(2014) Повх, Тетяна Михайлівна; Палій, Інна Василівна; Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаВивчено властивості харчових волокон, функції, які вони виконують в організмі людини та вплив на організм в цілому. Проведено аналіз літературних джерел та відмічено поширене використання у виробництві ліверних, паштетних виробів, м’ясних консервів та січених напівфабрикатів пшеничної, морквяної, лимонної, бурякової клітковини. М’ясні продукти із застосуванням до 3% харчових волокон можуть використовуватись у профілактичних цілях. The properties of the fiber and the functions they perform in the human body and the effects on the body as a whole, were discovered. The literatural sources were analyzed and the widespread use in the production of liver, pashtetnyh products, canned meat and chopped semis of wheat, carrot, lemon, beet fiber, was noted. Meat products, with usage up to 3% of dietary fiber, may be used prophylactically.Документ Виховання й самовиховання майбутніх фахівців як сучасні пріоритети професійної освіти(2013) Гузій, Н. В.; Шестакова, Т. В.; Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаПрофесійне виховання як цілеспрямований процес розвитку особистості майбутнього фахівця через його включення у базову культуру, соціальні відносини і процес творчої самореалізації має забезпечити розширення його духовних і професійних потреб та інтересів, збагачення професійної культури, формування його творчої індивідуальності. Professional education as a purposeful process of development of future specialist through its inclusion in the basic culture, social relations and the process of self-actualization is to ensure the expansion of its spiritual and professional needs and interests of professional enrichment culture, the formation of his artistic personality.Документ Застосування колорантів у складі розсольних колоїдних систем(2013) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Донець, Олександр ПетровичВ роботі наведена можливість застосування барвників на основі препаратів гемоглобіну крові АпроРед та Vepro 70 Col дозволяють забарвити шинкові вироби за умов використання в складі розсолів сполучнотканинних білків і харчових гідроколоїдів, знизити залишкову кількість нітриту натрію до 0,003 % та підвищити безпеку та екологічність солених виробів з рівнем ін’єктування понад 60 %.Документ Співпраця університету з підприємствами галузі – основа підготовки фахівців(2009) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Гончаров, Георгій ІвановичВпровадження модульно-рейтингової системи навчання у вузах – важливий фактор ефективності освіти. Цінність лекції полягає в дискусійно-проблемному характері викладання. Проведення практичних занять повинно проходити з використанням різноманітних видів і форм інтерактивного навчання. Для більш ефективної і якісної підготовки майбутніх спеціалістів необхідна державна підтримка у тісній співпраці підприємств з вузами. Implementation of module-rating system of education in universities - an important factor in the effectiveness of education. The value of the lecture is debatable, problematic nature of teaching. Conducting workshops should be held with various types and forms of interactive learning. For a more effective and quality training of future specialists needed government support in close cooperation with universities enterprises.Документ Розробка технології січених напівфабрикатів лікувально-профілактичного призначення з використанням морських водоростей фукусу та цистозіри чорноморської(2009) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Зінченко, Ольга Олександрівна; Галенко, Олег ОлександровичВ основу створення нових рецептур тюфтельок покладено поєднання м'ясної та рибної сировини з морськими водоростями фукус та цистозіра чорноморська в кількості 2 % на 100% сировини. Вміст йоду, селену, функціональних полісахаридів та вітамінів у водоростях збагачує розроблені харчові продукти, які можуть бути рекомендовані для масової, групової або індивідуальної профілактики дефіциту йоду та селену. The basis of new recipes meatballs put the connection of raw meat and fish with seaweed and kelp zystoseira in the amount of 2% on 100% raw. The content of iodine, selenium, vitamins and functional polysaccharides from seaweed enriches developed foods that are recommended for mass, group or individual prevention of iodine deficiency and selenium.Документ Тестування як складова кредитно-модульного контролю знань студентів(2009) Гончаров, Георгій Іванович; Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаВикористання у навчальному процесі тестового контролю знань забезпечує виключення суб’єктивного підходу викладача до студента, дає можливість проводити оперативний контроль за ходом засвоєння знань, вести статистику успішності, діагностувати рівень підготовки кожного студента і групи (потоку) в цілому. Use in the educational process knowledge testing provides an exception subjective approach the teacher to the student, makes it possible to supervise the operational learning, keep statistics of success, diagnose level of each student and group (flow) in general.