Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Шляхи використання соку із бузини в харчовій промисловості(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Панчук, Олег ВолодимировичСьогодні основною світовою тенденцією харчової науки є виробництво функціональних та профілактичних продуктів харчування. Такі продукти призначені для різних верств населення, що відрізняються збалансованим хімічним складом, забезпечують раціональне харчування, сприяють збереженню здоров’я, покращують фізичну та розумову працездатність, підвищують опірність організму до несприятливих впливів довкілляДокумент Розширення асортименту компотів та маринадів за рахунок нетрадиційної сировини(2022) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаВ лабораторних умовах плоди лаврової вишні було використано при виробництві компотів та плодово-ягідних маринадів. Були розроблені рецептури, в яких плоди використовувались як основна сировина, так і в поєднанні з черешнею, культурною вишнею, виноградом червоних сортів, чорною смородиною та чорницею. Отримані продукти відрізнялись гармонійним та злагодженим смаком, яскравим стійким кольором та високим вмістом БАР.Документ Використання пасти з волоських горіхів при виробництві консервованих продуктів(2022) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаУ консервній промисловості основною сировиною є плоди та овочі, особливістю яких є високий вміст вуглеводів та низький вміст білків. Винятком є бобові культури та горіхи. На сьогодні волоський горіх займає провідне місце з сільськогосподарських культур. Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні, налічує 19 сортів волоського горіха.Документ Перспективи використання вiдходiв перероблення гiдробiонтiв(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаЗростання обсягiв рибопереробки веде до збiльшення кiлькостi побiчних продуктiв, якi можуть становити до 70% вихiдної сировини. За оцiнками, в секторi рибальства i аквакультури щорiчно втрачається близько 35% виловленої риби.Документ Використання iмбиру при виробництвi снекової продукцiї(2022) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаНа пiдставi експериментальних дослiджень та аналiзу лiтературних даних встановлено, що отриманi снеки з використанням порошку з кореню iмбиру, мають високi органолептичнi та фiзико-хiмiчнi показники iз визначеними антиоксидантними та протимiкробними властивостями. On the basis of experimental studies and analysis of literary data, it was established that snacks obtained using ginger root powder have high organoleptic and physicochemical indicators with certain antioxidant and antimicrobial properties.